Κορονοϊός Ελλάδα: Δημοσκοπική άνοδος για τη ΝΔ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορονοϊός Ελλάδα: Δημοσκοπική άνοδος για τη ΝΔ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Κορονοϊός Ελλάδα: Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι κινήσεις της κυβέρνησης έχουν αποδοχή και μεταξύ των ψηφοφόρων και των άλλων κομμάτων.

11.05.2020 | 21:14

Κορονοϊός Ελλάδα: Τι δείχνουν τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων που έγιναν εν μέσω της πανδημίας και αφού η κυβέρνηση είχε λάβει τα περιοριστικά μέτρα για την μετακίνηση των πολιτών, αλλά και την παύση στην οικονομία; Δείχνουν ότι οι κινήσεις της κυβέρνησης έχουν αποδοχή και μεταξύ των ψηφοφόρων και των άλλων κομμάτων. Μάλιστα στους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ η αποδοχή είναι συντριπτική, ενώ μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ η αποδοχή των κυβερνητικών χειρισμών ξεπερνά το 50%. Αυτό το στοιχείο των δημοσκοπήσεων η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός αναμένεται να το εκμεταλλευτούν πολύ τους επόμενους μήνες, ώστε να κεφαλαιοποιηθεί στο μέλλον με την μορφή μιας δεξαμενής ψηφοφόρων που θα μπορούν να πείσουν να τους επιλέξει.

Πιο συγκεκριμένα η τακτική της κυβέρνησης όλες τις εβδομάδες της πανδημίας ήταν η πλήρης απαξίωση της αντιπολίτευσης και η ανάδειξη του γεγονότος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε προτάσεις επί της οικονομίας, παρά μόνο αντιπολιτευτικές κορώνες χωρίς ουσία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να προκαλέσει μια συζήτηση στην Βουλή εφ’ όλης της ύλης μόνο όταν τα μέτρα που είχε λάβει είχαν απτά αποτελέσματα και έτσι του ήταν εύκολο να αντιπαρατεθεί με τον Αλέξη Τσίπρα, έχοντας στην φαρέτρα καταγεγραμμένες επιτυχίες και όχι απλές εξαγγελίες. Στην ίδια συζήτηση φάνηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε το αντιπολιτευτικό του αφήγημα μόνο στην υπόθεση των βάουτσερ των επιστημόνων και στο αν θα ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία.

γράφει ο Γιάννης Ντσούνος

Κορονοϊός Ελλάδα: Το «μαξιλάρι» του ΣΥΡΙΖΑ

Σε επίπεδο οικονομίας, το περιβόητο «μαξιλάρι» των 37 δισ. πήγε πολύ νωρίς περίπατο, αφού γρήγορα αποσαφηνίστηκε ότι η κυβέρνηση οφείλει να κρατήσει δυνάμεις για τους επόμενους μήνες. Σε πολιτικό επίπεδο όλοι γνωρίζουν ότι σε μια μεγάλη κρίση οι πολίτες στρέφονται στην κυβέρνησή τους και όχι στην αντιπολίτευση και αυτό απαξίωσε ακόμη περισσότερο τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα, που δεν κατάφερε κατά πολλούς να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Το επόμενο στοίχημα

Επόμενο στοίχημα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι τόσο το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης, όσο και το άνοιγμα του τουριστικού κλάδου. Στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν καλά ότι αν τα δύο αυτά στοιχήματα κερδηθούν, τότε και σε οικονομικό επίπεδο θα καταγράψουν μια ακόμη επιτυχία και σε πολιτικό επίπεδο θα έχουν «πληγώσει» έτι περαιτέρω τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε ακόμη

Λούλης: Υπάρχει μια «αντιστασιακή τάση» λες και ο ιός είναι επιβαλλόμενος από τους Μασόνους

Ξεχύθηκαν στις παραλίες οι Αθηναίοι – Έρχονται οδηγίες για το μπάνιο από το υπ. Υγείας

Προειδοποίηση Λινού: Με τα πάρτι σε ένα μήνα θα έχουμε 500 νέα κρούσματα

Exit mobile version