Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Υδροπονική κάνναβη: Τρίτη σύλληψη για παρόμοια καλλιέργεια τις τελευταίες μέρες
ΕΛΛΑΔΑ

Υδροπονική κάνναβη: Τρίτη σύλληψη για παρόμοια καλλιέργεια τις τελευταίες μέρες

Υδροπονική κάνναβη: Νεαρός ημεδαπός συνελήφθη για ταχυδρομική παραλαβή δύο συσκευασιών με 6,5 κιλά κάνναβης από Ισπανία

Υδροπονική κάνναβη: Τον έψαχναν γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση για καταδίκη του σε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών για υποθέσεις ναρκωτικών. Τον βρήκαν τελικά μέσα σε σπίτι, όπου είχε στήσει ένα ολόκληρο εργαστήριο καλλιέργειας υδροπονικής κάνναβης και τον συνέλαβαν. Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας συνελήφθη ημεδαπός το μεσημέρι της 8ης Μαΐου στη Λαμία, κατηγορούμενος για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών, καθώς και για παράβαση του τελωνειακού κώδικα. Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, πραγματοποίησαν νομότυπη έρευνα στην οικία του συλληφθέντα, όπου, σε υπόγειο χώρο αυτής, εντοπίστηκε πλήρως λειτουργικό εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης, αποτελούμενο, μεταξύ άλλων, από: Οκτώ  δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως και (1,84) μέτρων, εμφυτευμένα σε γλάστρες, λαμπτήρες παραγωγής θερμότητας, θερμόμετρο, ανεμιστήρα και γλάστρες.

Επιπλέον, στον προαναφερόμενο χώρο, βρέθηκαν και ομοίως κατασχέθηκαν: Νάιλον συσκευασία που περιείχε ποσότητα κάνναβης, μεικτού βάρους τριάντα γραμμαρίων, καθώς και επτά  συσκευασίες, που περιείχαν ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, συνολικού μεικτού βάρους  δύο κιλών και 829 γραμμαρίων. Γίνεται μνεία, καταλήγει η ανακοίνωση της Αστυνομίας,  ότι σε βάρος του συλληφθέντα εκκρεμούσε η από 29-01-2018 Απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λαμίας, με ποινή κάθειρξης οκτώ ετών, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Υδροπονική κάνναβη: Τρίτη σύλληψη

Σημειώνεται ότι είναι η τρίτη σύλληψη σε χρονικό διάστημα λίγων ημερών, για παρόμοιες καλλιέργειες υδροπονικής κάνναβης μέσα σε κλειστούς χώρους. Η καλλιέργεια αυτή, που χρειάζεται εργαστήριο με φώτα, εξαερισμό, ειδικές λάμπες και πολλά άλλα σύνεργα, προσφέρει στους δράστες τη δυνατότητα να μην καλλιεργούν κάνναβη σε ανοιχτούς χώρους, αλλά κλεισμένοι μέσα σε τέσσερις τοίχους. Έτσι, καθίσταται πιο δύσκολο για  την Αστυνομία να ανακαλύψει τα εργαστήρια υδροπονικής καλλιέργειας και φθάνει σ αυτά μόνο μέσα από πληροφορίες και συνδυασμό άλλων στοιχείων.

Εισαγωγή παραισθήσεων από Ισπανία

Παράλληλα, συνελήφθη, την 5-5-2020 στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 22χρονος ημεδαπός, για εισαγωγή στην Ελληνική Επικράτεια ποσότητας ναρκωτικών. Μετά από διερεύνηση πληροφοριών σχετικά με εισαγωγή, μέσω ταχυδρομικών δεμάτων, ποσοτήτων κάνναβης στηχ μας από την Ισπανία, εντοπίσθηκε το ύποπτο δέμα, το οποίο περιείχε δύο  νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 6.500 γραμμαρίων. Ακολούθως και έπειτα από συντονισμένες δράσεις, εντοπίσθηκε ο παραλήπτης ο οποίος και συνελήφθη μετά την παραλαβή του δέματος.

Για λογαριασμό τρίτου

Όπως εξακριβώθηκε, ο συλληφθείς παρέλαβε το δέμα και για λογαριασμό έτερου ημεδαπού, ο οποίος αναζητείται. Εντός της οικίας του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία μαχαίρια, πτυσσόμενη ράβδος και σιδερογροθιά. Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δείτε ακόμη

Λούλης: Υπάρχει μια «αντιστασιακή τάση» λες και ο ιός είναι επιβαλλόμενος από τους Μασόνους

Ξεχύθηκαν στις παραλίες οι Αθηναίοι – Έρχονται οδηγίες για το μπάνιο από το υπ. Υγείας

Προειδοποίηση Λινού: Με τα πάρτι σε ένα μήνα θα έχουμε 500 νέα κρούσματα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις