Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πρόστιμα για μάσκες – μετακινήσεις: Νέες παραβάσεις, προσπαθούν να βγουν και εκτός νομού
ΕΛΛΑΔΑ

Πρόστιμα για μάσκες – μετακινήσεις: Νέες παραβάσεις, προσπαθούν να βγουν και εκτός νομού

Πρόστιμα για μάσκες - μετακινήσεις: Τα στοιχεία που συνέλεξε η ΕΛ.ΑΣ για την μη τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.

Πρόστιμα για μάσκες – μετακινήσεις: Στη βεβαίωση 39 παραβάσεων για μη τήρηση της ελάχιστης απόστασης και μη χρήση μάσκας προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ, την Κυριακή 10 Μαΐου, στο πλαίσιο των μέτρων αποφυγής εξάπλωσης του κορωναιού. Οι παραβάσεις για τις οποίες επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 150 ευρώ, είναι: 15 στην Αττική, 15 στη Θεσσαλονίκη, 4 στη Στερεά Ελλάδα, 4 στην Ήπειρο και 1 στην Πελοπόννησο. Από την έναρξη του μέτρου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 241 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα πρόστιμα.

Παράλληλα, για μετακινήσεις εκτός νομού του τόπου κατοικίας βεβαιώθηκαν 74 παραβάσεις σε όλη την Ελλάδα και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα 150 ευρώ, ως εξής: 27 στην Κεντρική Μακεδονία, 18 στη Θεσσαλονίκη, 6 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 5 στην Αττική, 5 στην Ήπειρο, 5 στη Θεσσαλία, 3 στη Στερεά Ελλάδα, 2 στο Βόρειο Αιγαίο, 2 στην Πελοπόννησο και 1 στη Δυτική Ελλάδα. Από την έναρξη του μέτρου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί 741 παραβάσεις σε όλη τη χώρα και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα 150 ευρώ.

Επίσης, για λειτουργία επιχειρήσεων, παρά τη σχετική απαγόρευση, βεβαιώθηκαν 4 παραβάσεις και συνελήφθησαν ισάριθμα άτομα. Από την έναρξη του μέτρου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί σε όλη τη Ελλάδα 603 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 583 άτομα. Όπως επισημαίνει η ΕΛ.ΑΣ, οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Όταν η ζωή είναι το νούμερο ένα ζητούμενο της κυβέρνησης και όλων όσων μετέχουν στην προστασία των πολιτών, τότε είναι απαραίτητη η επιβολή των απαιτούμενων κυρώσεων και ας είναι και… τσουχτερές, έτσι ώστε οι επικίνδυνες ενέργειες κάποιων να μην αποδεικνύινται μοιραίες για όλους.

Από 18 Μαΐου απελευθερώνονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό

Την 18η Μαΐου θα απελευθερωθούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό στην ηπειρωτική χώρα «αν όλα πάνε καλά», όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Ο ίδιος επανέλαβε ότι προς το παρόν ισχύει η μετακίνηση μεταξύ νομών μόνο για λόγους τροφοδοσίας, υγείας ή επαγγελματικής απασχόλησης που μπορεί να αποδειχθεί με τα απαραίτητα έγγραφα. Αναφορικά με τη μετακίνηση προς τα νησιά, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως το ζήτημα αυτό θα εξεταστεί το επόμενο διάστημα και ανάλογα με την εικόνα των κρουσμάτων θα αποφασιστεί η άρση της απαγόρευσης μετακίνησης σε αυτά.

Αναλυτικότερα στην επαρχία μπορούν να ταξιδέψουν για: Μετάβαση από και προς την εργασία, που πιστοποιείται με σχετική έγγραφη βεβαίωση του εργοδότη ή άλλα κατάλληλα έγγραφα ή, εφόσον πρόκειται για αυτοαπασχολούμενο, με έγγραφη δήλωση του ιδίου, μετακίνηση για λόγους υγείας που πιστοποιείται με σχετική ιατρική βεβαίωση, μετάβαση σε τελετή, κηδεία συγγενών πρώτου ή δεύτερου βαθμού που πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη, μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση για την διασφάλιση της επικοινωνίας με τα παιδιά τους που πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη, εφάπαξ μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους. «Η προσπάθεια να σπάσει η αλυσίδα εξάπλωσης του κορωνοϊού συνεχίζεται, ο ιός είναι ακόμα εδώ και όλα μπορεί ν’ αλλάξουν» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς για την εξέλιξη της νόσου στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις