Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Παραλίες σήμερα: Κοσμοπλημμύρα στις θάλασσες της Αττικής – Μήνυμα από την κυβέρνηση
ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Παραλίες σήμερα: Κοσμοπλημμύρα στις θάλασσες της Αττικής – Μήνυμα από την κυβέρνηση

Παραλίες σήμερα: Το πρώτο Σαββατοκύριακο μετά την άρση του lockdown μόλις άρχισε και οι Αθηναίοι ξεχύθηκαν στις παραλίες της Αττικής εκμεταλλευόμενοι τον σχεδόν καλοκαιρινό καιρό.

Παραλίες σήμερα: Ηχηρό μήνυμα για τη σημασία τήρησης των κανόνων υγιεινής εν μέσω κορωνοϊού στέλνει η κυβέρνηση, την ώρα που πλήθος κόσμου συρρέει στις παραλίες ενώ οι θερμοκρασίες κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα. Οι μη οργανωμένες παραλίες είναι ανοιχτές για τους πολίτες, οπότε οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου έβαλαν τα μαγιό τους και απόλαυσαν το πρώτο μπάνιο για το φετινό καλοκαίρι. Η παραλία της Λούτσας, αλλά και οι ελεύθερες παραλίες στα νότια προάστια γέμισαν λουόμενους, ενώ λίγοι ήταν αυτοί που έδωσαν σημασία στις αποστάσεις ασφαλείας για τον κορονοϊό.

Μένουμε ασφαλείς και στην παραλία επισημαίνει η κυβέρνηση σε βίντεο με οδηγίες ασφαλείας για τους λουόμενους που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Η κυβέρνηση υπενθυμίζει τα εξής:

– Εάν επιλέξουμε να πάμε παραλία, το κάνουμε με προσοχή.
– Εάν μπορούμε να πάμε καθημερινή, το προτιμάμε.
– Κρατάμε 2 μέτρα αποστάσεις.
– Αποφεύγουμε τον συνωστισμό.
-Δεν βάζουμε το εαυτό μας και τους συμπολίτες μας σε κίνδυνο.

Παραλίες σήμερα: Είδαν καλό καιρό και βγήκαν!

Στις παραλίες ξεχύθηκαν σήμερα οι Αθηναίοι στο πρώτο Σαββατοκύριακο χωρίς περιορισμούς για τις μετακινήσεις μετά την άρση του lockdown. Ο καλός καιρός και οι σχετικά υψηλές θερμοκρασίες έφεραν αρκετούς στις παραλίες της Αττικής με τους περισσότερους να μην τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας. Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές της εβδομάδας αναμένεται θερμή εισβολή με τα θερμόμετρα να φτάνουν έως και τους 35 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και τα νότια.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον μετεωρολόγο και βουλευτή της ΝΔ Γιώργο Καλλιάνο υπάρχουν προγνωστικά μοντέλα που δείχνουν ότι «έρχεται και δεύτερη πιο ισχυρή θερμή εισβολή στα τέλη της ίδιας εβδομάδας, με τον υδράργυρο το επόμενο Σαββατοκύριακο για παράδειγμα να προσεγγίζει και τους 39-40°C». Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το μεσημέρι του Σαββάτου σε Βουλιαγμένη, Καβούρι Λούτσα και Γλυφάδα .

Δείτε βίντεο από τον Λαιμό στη Βουλιαγμένη
Δείτε βίντεο από το Καβούρι:

Δείτε φωτογραφίες από τη Βουλιαγμένη

Λούτσα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις