Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ανώγεια φονικό – νέα: Ταυτοποιήθηκαν τα όπλα – Έρευνα για DNA
ΕΛΛΑΔΑ

Ανώγεια φονικό – νέα: Ταυτοποιήθηκαν τα όπλα – Έρευνα για DNA

Ανώγεια φονικό - νέα: Για να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα, οι βολίδες που βρέθηκαν εξετάζονται σε αυτή τη φάση για να βρεθεί DNA στην επιφάνειά τους από το αίμα των άτυχων θυμάτων.

Ανώγεια φονικό – νέα: Και τα δύο όπλα που παραδόθηκαν στην Αστυνομία μετά την τραγωδία των Ανωγείων με τους δύο νεκρούς, τον 63χρονο μαντιναδολόγο Λευτέρη Καλομοίρη και τον 30χρονο κτηνοτρόφο Γιώργο Ξηλούρη, ταυτοποιήθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια με τους κάλυκες και τις βολίδες που είχαν βρεθεί στη σκηνή του δράματος.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες, από τους οκτώ κάλυκες που περισυνελέγησαν από την αστυνομία στο δρόμο έξω από τα σπίτια των θυμάτων, οι επτά έχουν ριχτεί από το όπλο που κρατούσε ο 29χρονος γιος του 63χρονου, Μανώλης Καλομοίρης και ο ένας από το όπλο του Γιώργου Ξηλούρη. Το όπλο του Ξηλούρη, υπενθυμίζεται ότι παρέδωσε στην αστυνομία ο αδελφός του, ο οποίος όπως περιγράφει στην συγκλονιστική κατάθεσή του στην Ασφάλεια Ρεθύμνου, το βρήκε δύο ημέρες μετά την τραγωδία στην ταράτσα του πατρικού της οικογένειας μέσα σε μια μπλε σακούλα.

Με δεδομένο ότι επιβεβαιώθηκε απόλυτα η πληροφορία που παρουσίασε το Alphafreepress, προ ημερών ότι στον τόπο του διπλού φονικού βρέθηκαν κάλυκες από δύο πιστόλια των 9mm, το ένα λίγο πιο μεγάλο από το άλλο, γίνεται πλέον απόλυτα σαφές ότι από το όπλο του 30χρονου κτηνοτρόφου, πατέρα δύο μικρών, ρίχτηκε μόνο μία σφαίρα. Το ποιος ήταν ακριβώς ο μηχανισμός του πυροβολισμού, είναι αυτό  που πλέον ζητά απάντηση  από τα ευρήματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων, με δεδομένο ότι κανένας δεν έχει καταθέσει-έστω κι αν είδε- τι ακριβώς συνέβη στη διάρκειας της σύντομης συμπλοκής έξω από την πόρτα του σπιτιού της οικογένειας Καλομοίρη.

Η προσπάθεια να μπει στο σπίτι

Τότε που ο Γιώργος Ξηλούρης πήγε εκεί με ζωσμένο το όπλο στη μέση και επιχείρησε να μπει στο σπίτι για να συναντήσει τον 29χρονο Μανώλη Καλομοίρη ο οποίος λίγο νωρίτερα όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος στην απολογία του τον είχε χτυπήσει για μια κουβέντα που αντάλλαξαν. Εκεί ο 63χρονος πατέρας του 29χρονου επιχείρησε να εμποδίσει την είσοδο αντιλαμβανόμενος ότι η συνάντηση  των δύο νέων θα μπορούσε να έχει τραγικά αποτελέσματα. Πάνω στη συμπλοκή έπεσε και ο πυροβολισμός, ο ένας και μοναδικός.

Πώς έφυγε η σφαίρα από το όπλο του 30χρονου Ξηλούρη είναι αυτό που ζητά απάντηση. Πυροβόλησε σε ευθεία βολή; Εκπυρσοκρότησε το όπλο πάνω στην πάλη; Χτύπησε με τη λαβή του όπλου ο 30χρονος τον 63χρονο Λευτέρη Καλομοίρη κι έφυγε η σφαίρα; Εδώ αναμένεται και η βοήθεια του ιατροδικαστή που προχώρησε στη νεκροτομή της σορού του 63χρονου. Γίνεται η προσπάθεια να προκύψει αν ο πυροβολισμός η εκπυρσοκρότηση έγινε εξ επαφής η λίγο πιο μακριά.

Εξέταση των βολίδων για DNA

Για να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα, οι βολίδες που βρέθηκαν εξετάζονται σε αυτή τη φάση για να βρεθεί DNA στην επιφάνειά τους από το αίμα των άτυχων θυμάτων με δεδομένο ότι βρέθηκαν όλες εκτός των σορών. Κι έτσι και επιστημονικά πλέον θα έχουν τις απαντήσεις.

Επίσης στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ, στην Αθήνα έχουν σταλεί και τα ρούχα που φορούσαν τα θύματα την ώρα της θανάσιμης συμπλοκής, αλλά και ευρήματα που εντοπίστηκαν-σφαίρες κλπ- στα σπίτια των θυμάτων.

Η απόσταση της βολής

Ειδικά με την εξέταση της μπλούζας που φορούσε ο 63χρονος μαντιναδολόγος και δάσκαλος χορού Λευτέρης Καλομοίρης, ο άνθρωπος που προσπάθησε να αποτρέψει την τραγωδία μεταξύ των νέων και έπεσε αυτός νεκρός, οι ειδικοί ερευνητές θα προσπαθήσουν να συνεισφέρουν στο ζήτημα της απόστασης από την οποία ρίχτηκε η σφαίρα που τον έπληξε. Σ’ αυτό βοηθά η επιστημονική μέσω εργαστηρίων παρατήρηση, κατά πόσο έχει προκαλέσει έγκαυμα, κάτι που έχει να κάνει και με την απόσταση βολής.

Επίσης θα δοθεί και απάντηση στο ερώτημα που έχει θέσει ο τραγικός πατέρας του Γιώργου Ξηλούρη, ο οποίος όπως έχει δηλώσει, πληροφορήθηκε ότι ο γιος του δεν έφερε στο χέρι ίχνη πυρίτιδας, άρα δεν πυροβόλησε. Αν όντως αποδειχθεί ότι έτσι είναι, τότε θα προβάλει εντονότερα η περίπτωση εκπυρσοκρότησης πάνω στην πάλη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις