Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Λεωνίδας – Ρουβίκωνας: Πήγε να μου πάρει το μαχαίρι κι έπεσε, λέει η σύντροφος του 39χρονου
ΕΛΛΑΔΑ

Λεωνίδας – Ρουβίκωνας: Πήγε να μου πάρει το μαχαίρι κι έπεσε, λέει η σύντροφος του 39χρονου

Λεωνίδας - Ρουβίκωνας: Το περιστατικό εξελίχθηκε τα ξημερώματα της Πρωτομαγιάς, στο σπίτι που έμενε το ζευγάρι στην Καισαριανή.

Λεωνίδας – Ρουβίκωνας: “Πήγε να μου πάρει το μαχαίρι, έχασε την ισορροπία του και έπεσε πάνω σε αυτό. Περιποιήθηκα το τραύμα του αλλά το απόγευμα έφτυνε αίμα. Φώναξα ασθενοφόρο και τον μετέφερε στον Ευαγγελισμό” υποστήριξε στους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, η σύντροφος του 39χρονου γνωστού μέλους της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας, η οποία κατηγορείται για την ανθρωποκτονία του. Το περιστατικό εξελίχθηκε τα ξημερώματα της Πρωτομαγιάς, στο σπίτι που έμενε το ζευγάρι στην Καισαριανή. Λίγο μετά τις 02:00 συγγενικό πρόσωπο της γυναίκας, έκανε λόγο για επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας, υποστηρίζοντας ότι ο 39χρονος είχε επιτεθεί εναντίον της, την είχε ξυλοκοπήσει και μαχαιρώσει στον δεξί μηρό.

Η 39χρονη φέρεται να είπε στους αστυνομικούς πως μετά τον τραυματισμό της, ψέκασε με σπρέι πιπεριού στο πρόσωπο τον σύντροφό της και του απέσπασε το μαχαίρι. Εκείνος σηκώθηκε, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, και στην προσπάθειά του να το ανακτήσει και πάλι, έχασε την ισορροπία του και έπεσε πάνω στο μαχαίρι που κρατούσε η ίδια. Στη συνέχεια, περιποιήθηκε το τραύμα του, ωστόσο το απόγευμα τις ίδια μέρας, ο 39χρονος δεν αισθανόταν καλά, πονούσε το στομάχι του και είχε αιμοπτύσεις. Η σύντροφός του κάλεσε ασθενοφόρο, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου λίγη ώρα αργότερα εξέπνευσε, εξαιτίας κακώσεων θώρακος-κοιλίας που προκλήθηκαν από νύσσον και τέμνον όργανο, δηλαδή μαχαίρι.

Τα στελέχη του αρμόδιου τμήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εντόπισαν ίχνη αίματος, το πάτωμα του σαλονιού, στο μπάνιο και σε μία πετσέτα. Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 10 μαχαίρια, σπρέι πιπεριού, σπρέι άγνωστης χημικής ουσίας καθώς και ποσότητα κάνναβης. Το θύμα είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για απείθεια, παράνομη βία, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, ασφάλειας συγκοινωνιών, ναρκωτικά. Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος την παρέπεμψε για διενέργεια κύριας ανάκρισης.

Άλλα στελέχη του Ρουβίκωνα είχαν αναρτήσει κείμενο για τον θάνατο του 39χρονου στο οποίο ανέφεραν μεταξύ άλλων:

“Ο Λεωνίδας συμμετείχε στον Ρουβίκωνα, στο Κ* Βοξ, στο Δίστομο. Ήταν και μέλος της αντιφασιστικής ορίτζιναλ. Συμμετείχε ενεργά κάνοντας βάρδιες, πετώντας τρικάκια, κρατώντας βαριοπούλα, ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο ”για τον δικέφαλο” όπως έλεγες. Ήταν από τους πρωτοστάτες στις κινήσεις ενάντια στις μαφίες ναρκωτικών, όντας διατεθειμένος να βάλει μπροστά ακόμα και την ίδια του τη ζωή. Γιατί όπως έλεγες ”για να κερδίσουμε σύντροφοι πρέπει να βγούμε μπροστά. Αν θέλει θυσίες ο αγώνας, σκεφτείτε πόσες θυσίες χρειάζονται για να κερδίσεις””.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις