Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

07

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μανώλης Καλομοίρης – παλιό βίντεο: Σε εκπομπή, μαζί με τον πατέρα του Λευτέρη
ΕΛΛΑΔΑ

Μανώλης Καλομοίρης – παλιό βίντεο: Σε εκπομπή, μαζί με τον πατέρα του Λευτέρη

Μανώλης Καλομοίρης - παλιό βίντεο: Ο 29χρονος Μανώλης που κατηγορείται για τη δολοφονία του Γιώργου Ξυλούρη, μεταφέρθηκε στις φυλακές Χανίων, όπου θα παραμείνει έως ότου οδηγηθεί στο δικαστήριο.

Μανώλης Καλομοίρης – παλιό βίντεο: Σε ένα βίντεο διάρκειας 36 δευτερολέπτων ο δολοφόνος του Γιώργου Ξυλούρη μαθητής του δημοτικού τότε μιλάει στην εκπομπή του Γιώργου Βιτώρου έχοντας απέναντι τον πατέρα του. Μαθητής του Δημοτικού, βρέθηκε στο στούντιο της εκπομπής που παρουσίαζε ο Γιώργος Βιτώρος-μυθική μορφή της Κρητικής παράδοσης-μαζί με συμμαθητές του. Όταν ο Βιτώρος τον ρωτάει το όνομα του απαντάει «Μάνωλος Καλομοίρης» και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα δίνει στον παρουσιαστή την απάντηση που είχε πει στην δασκάλα του όταν του ζήτησε να πει τι δουλειά κάνει ο πατέρας του και η μητέρα του.

«Η μάνα μου κάνει την σαλάτα και ο πατέρας μου την ανακατώνει» λέει χαμογελαστός και με όλη την αθωότητα της παιδικής ηλικίας του ο άνθρωπος που εκτέλεσε τον δολοφόνο του πατέρα του Γιώργο Ξυλούρη. Η ατάκα του προκαλεί γενική ευθυμία στο στούντιο, οι συμμαθητές του γελάνε και ο Βιτώρος συνεχίζει ρωτώντας τον μικρό Μανώλη: «Και τι σου είπε η δασκάλα σου;»

«Μπράβο» λέει ο μικρός ενώ ο πατέρας του Λευτέρης Καλομοίρης τον παρακολουθεί χαμογελαστός, τότε που τον έβλεπε να μεγαλώνει μέρα με την μέρα, χρόνο με τον χρόνο. Το βίντεο κλείνει με τον Βιτώρο να ρωτάει τον Μανώλη αν πρέπει ένας άντρας να βοηθάει την γυναίκα του και τον πιτσιρικά να γνέφει καταφατικά, την περίοδο που όλα στην ζωή του ήταν όμορφα.

Βίντεο από protothema

Δεν θα το ξεπεράσω μέχρι να πεθάνω

Ο 29χρονος Μανώλης που κατηγορείται για τη δολοφονία του Γιώργου Ξυλούρη, μεταφέρθηκε στις φυλακές Χανίων, όπου θα παραμείνει έως ότου οδηγηθεί στο δικαστήριο.  Στην απολογία του εξήγησε μεταξύ άλλων πως εμφανίστηκε μπροστά του ο Γιώργος Ξυλούρης αναζητώντας τον πατέρα του και χρησιμοποιώντας διάφορους χαρακτηρισμούς: “Όταν του ζήτησα εξηγήσεις γιατί τον ψάχνει άρχισε να βρίζει με τις φράσεις «είναι ρουφιάνος και είστε γκεσταπίτες όλοι σας» αλλά «έλουζε» και με άλλους ακατανόητους χαρακτηρισμούς τον πατέρα μου”. Αναφέρθηκε μάλιστα στη χειροδικία μεταξύ των δύο και επισημαίνει ότι το συγκεκριμένο επεισόδιο προκλήθηκε από τον Ξυλούρη, αλλά έληξε πολύ γρήγορα.

Στη συνέχεια περιέγραψε το πώς κατέβηκε από το σπίτι όταν άκουσε τις φωνές της μητέρας του και πως θόλωσε το μυαλό του και πυροβόλησε όταν αντίκρισε πεσμένο στο οδόστρωμα τον πατέρα του:  “Βλέποντας ότι ο πατέρας μου ήταν σωριασμένος στο οδόστρωμα και πυροβολημένος στο στήθος, από το όπλο του Ξυλούρη Γεωργίου του Ιωάννη που κρατούσε ακόμη στα χέρια του δίπλα του και τη μητέρα μου από δίπλα να ουρλιάζει και να καταριέται τον Ξυλούρη, θόλωσε το μυαλό μου από το τραγικό και συνάμα εφιαλτικό σκηνικό που δε μπορώ να ξεχάσω.

Ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι μου, τυφλώθηκα και δεν έβλεπα τίποτα πια μπροστά μου, με ανείπωτο πόνο ψυχής και κυριευμένος από συναισθήματα βαθιάς θλίψης και οργής, το μόνο που μπορώ να θυμηθώ ήταν η ενστικτώδης αντίδρασή μου να στρέψω το όπλο που κρατούσα προς το μέρος του Ξυλούρη Γεώργιου του Ιωάννη και ο οποίος βρισκόταν πια ακριβώς δίπλα μου και να τον πυροβολήσω, σχεδόν από μηδενική απόσταση, χωρίς να θυμάμαι πόσες φορές πυροβόλησε το όπλο μου”.

“Δεν θα ξεπεράσω ποτέ αυτή την εικόνα”

Αναφερόμενος στα συναισθήματα που τον οδήγησαν στην πράξη του επισημαίνει: “Αυτό που ακόμα και σήμερα αισθάνομαι και δεν πρόκειται ποτέ μου να ξεπεράσω, όσα χρόνια και να περάσουν και μέχρι να πεθάνω, είναι ο σκληρός και ανείπωτος πόνος που ένιωσα και τα βαθιά συναισθήματα θλίψης και οργής που με κυρίευσαν τη στιγμή που αντίκρισα την εικόνα του πυροβολημένου και ξαπλωμένου στο οδόστρωμα πατέρα μου, από τα χέρια του στεκόμενου δίπλα από αυτόν, με το όπλο στο χέρι, Ξυλούρη Γεωργίου του Ιωάννη αλλά και την φτωχιά και άμοιρη μητέρα μου που ούρλιαζε συνεχώς από δίπλα και έβριζε και καταριόταν τον Ξυλούρη Γεώργιο. Θέλω να πιστέψετε ότι κάτω από αυτές τις συνθήκες δε νομίζω πως υπάρχουν άνθρωποι που το μυαλό τους να μη θολώσει, το αίμα να μην ανέβει στο κεφάλι τους και τυφλωμένα να μην αντιδράσουν ενστικτωδώς, όπως δηλαδή αντέδρασα εγώ”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις