Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ανταρσύα Αγία Παρασκευή: Η επικεφαλής των “εξεγερμένων” στην πλατεία Αγίου Ιωάννου
ΕΛΛΑΔΑ

Ανταρσύα Αγία Παρασκευή: Η επικεφαλής των “εξεγερμένων” στην πλατεία Αγίου Ιωάννου

Ανταρσύα Αγία Παρασκευή: Ένταση επικράτησε περίπου στις 21:00 στην Αγία Παρασκευή, καθώς η Αστυνομία έκλεισε την πλατεία Αγίου Ιωάννου όπως αποφάσισε η κυβέρνηση νωρίτερα.

Ανταρσύα Αγία Παρασκευή: Το αντάρτικο που έχουν στήσει περίπου στην πλατεία Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή δεν ήταν και τόσο αυθόρμητο καθώς σύμφωνα με πληροφορίες “αρχηγός” αυτών που παραβιάζουν τον νόμο και τις οδηγίες να αποφευχθεί ο συνωστισμός για τον κορονοϊό, είναι η Μελίνα Αλεφαντή. Πρόκειται για δημοτική σύμβουλο της Αγίας Παρασκευής και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η οποία φέρεται να πρωτοστατεί και να οργανώνει τους “εξεγερμένους” της πλατείας.

Η επίσημη αντίδρασή της για τα χθεσινά γεγονότα: “Έξω τα ΜΑΤ από τη γειτονιά μας”, σημειώνει η Μελίνα Αλεφαντή, δημοτική σύμβουλος με το “Φυσάει Κόντρα”. Με δήλωσή της που απέστειλε στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευή λέει αναλυτικά πως: “Πληροφορήθηκα ότι διμοιρίες ΜΑΤ υπό την επίβλεψη του Δημάρχου επιτέθηκαν απρόκλητα και έριξαν δακρυγόνα σε όσους βρίσκονταν στην πλατεία του Αγ. Ιωάννου σήμερα το βράδυ. Κανένας δήμαρχος ποτέ δεν έχει κάνει ξανά κάτι τέτοιο. Είναι δυνατόν Κε Ζορμπά να πιστεύετε ότι αυτό είναι λύση; Να φέρνετε ΜΑΤ στις πλατείες και στην γειτονιά μας να δείρουν κατοίκους και επισκέπτες της πόλης; Αυτές τις πρωτοβουλίες θέλετε να πάρετε για τον Δήμο μας;

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορεί να σκεφτήκατε ότι αυτό είναι μια καλή ιδέα. Κανένα πρόβλημα δεν λύνει η παρουσία των ΜΑΤ. Το μόνο που κάνει είναι να τα πολλαπλασιάζει. Αν αυτό το κάνετε για να προωθήσετε τα τραπεζοκαθίσματα που λέγατε προεκλογικά, ξεχάστε το. Αν αυτό το κάνετε για να προσεταιριστείτε ένα συντηρητικό ακροατήριο είναι διπλά θλιβερό. Πληροφορήθηκα επίσης ότι γυρνούσατε και φωνάζατε ότι τα ΜΑΤ θα είναι κάθε μέρα εκεί. Να μην το διανοηθείτε! Αυτό θα οδηγήσει σε μια συνεχή κατρακύλα για την πόλη μας”.

Σε παλαιότερή της ομιλία για τις ευρωεκλογές 2019

Αγία Παρασκευή: Νέα ένταση το βράδυ της Τετάρτης

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην πλατεία του Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή, η οποία, με απόφαση της κυβέρνησης, θα παραμένει κλειστή κάθε βράδυ από τις 21:00 το βράδυ έως και τις 06:00 το πρωί. Στο σημείο αναπτύχθηκε από νωρίς το απόγευμα ισχυρή αστυνομική δύναμη, για να αποφευχθούν νέα επεισόδια.  Οι αστυνομικοί με ντουντούκα ενημέρωναν τους πολίτες για τις ώρες που θα είναι κλειστή η πλατεία και ζητούσαν να αποχωρήσουν για λόγους δημόσιας υγείας, για την αποφυγή διασποράς της νόσου του κορωνοϊού.  Οι συγκεντρωμένοι, ωστόσο, φώναζαν συνθήματα κατά των αστυνομικών, που τους ζητούν να απομακρυνθούν από το σημείο.

Οι συγκεντρωμένοι παρέμεναν στο σημείο έως και αργά το βράδυ, ενώ λίγο μετά τις 23:30 η αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία στην Αγίου Ιωάννου. Να σημειωθεί πως κυκλοφορεί διαδικτυακό κάλεσμα για συγκεντρώσεις στην πλατεία.

Το βράδυ της Τετάρτης σηκώθηκε και ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ., ώστε να έχουν πλήρη εικόνα οι αρμόδιοι για την κατάσταση στις πλατείες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις