Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Πλακέτα Μαρφίν: Το Σάββατο η αποκάλυψη – Ο Μητσοτάκης καλεί τους αρχηγούς
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλακέτα Μαρφίν: Το Σάββατο η αποκάλυψη – Ο Μητσοτάκης καλεί τους αρχηγούς

Πλακέτα Μαρφίν: Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε χθες στη Βουλή ότι "τις επόμενες ημέρες, η Πολιτεία θα τιμήσει τη μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν.

Πλακέτα Μαρφίν: Το Σάββατο 9 Μαΐου στις 12 το μεσημέρι θα γίνει ο εντοιχισμός πλακέτας, στο χώρο όπου δολοφονήθηκαν οι τρεις συμπολίτες μας, εργαζόμενοι της Marfin. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί τους πολιτικούς αρχηγούς να παραστούν στην τελετή. Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης επικοινώνησε με τους διευθυντές των γραφείων των πολιτικών αρχηγών και τους μετέφερε την πρόσκληση του Πρωθυπουργού. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε χθες στη Βουλή ότι «τις επόμενες ημέρες, η Πολιτεία θα τιμήσει τη μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν. Μία ειδική πλακέτα στο κτίριο της φωτιάς και του μίσους θα πολεμά τη λήθη. Θα μας καλεί σε ενότητα και δημοκρατική επαγρύπνηση. Και θα κρατά ζωντανό το μεγάλο δίδαγμα εκείνης της μέρας με δύο λέξεις: Ποτέ πια!».

Υπενθυμίζεται ότι 10 χρόνια μετά την τραγωδία, η υπόθεση της Marfin ανοίγει ξανά. Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του iefimerida.gr, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχει δώσει εντολή προ καιρού σε «αφοσιωμένους αξιωματικούς» να ψάξουν ξανά την υπόθεση, να εξεταστούν εκ νέου στοιχεία, βίντεο, φωτογραφίες, να εντοπίσουν τυχόν κενά και παραλείψεις κατά την έρευνα, προκειμένου να πάρει ξανά τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Συμμετέχει μάλιστα και ο ίδιος ενεργά στην υπόθεση που εξακολουθεί να συνταράσσει την κοινή γνώμη.

Δείτε ακόμη

Marfin: Ο Τατσόπουλος θυμήθηκε την ατάκα Τσίπρα για τις μολότοφ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις