Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

27

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / PLUS / Περιβάλλον: Ο καιρός μας βοήθησε με τον κορονοϊό
PLUS

Περιβάλλον: Ο καιρός μας βοήθησε με τον κορονοϊό

Περιβάλλον: Οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν τον Απρίλιο στον κόσμο ήταν σχεδόν ίσες με εκείνες του Απριλίου 2016, του πιο ζεστού που έχει καταγραφεί ποτέ

Περιβάλλον: «Οι παγκόσμιες θερμοκρασίες ήταν συνολικά ίσες με εκείνες του προηγούμενου πιο ζεστού Απριλίου που έχει καταγραφεί (Απρίλιος 2016)», ανακοίνωσε σήμερα η Copernicus διευκρινίζοντας πως τον φετινό Απρίλιο η μέση θερμοκρασία ήταν χαμηλότερη εκείνης του Απριλίου 2016 κατά ένα «ασήμαντο 0,01 βαθμό Κελσίου». Το γεγονός αυτό συνηγόρησε από την πλευρά για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, τουλάχιστον στα θερμά κλίματα, σύμφωνα με ορισμένους επιστήμονες.

Ο Απρίλιος 2020 ξεπέρασε αντίθετα κατά 0,08 βαθμό Κελσίου τον τρίτο πιο ζεστό Απρίλιο, τον Απρίλιο του 2019, και κατά 0,70 βαθμό Κελσίου τη μέση θερμοκρασία που έχει καταγραφεί κατά τον μήνα αυτόν από το 1981 ως το 2010. Οι θερμοκρασίες που ήταν περισσότερο πάνω από τις μέσες της περιόδου 1981-2010 καταγράφηκαν στις ευρασιατικές περιοχές, κυρίως στη Σιβηρία, καθώς επίσης στη Γροιλανδία, τον Αρκτικό ωκεανό, την Ανταρκτική και τις ακτές της Αλάσκας. Επίσης ξεπέρασαν κατά πολύ τον μέσο όρο στο Μεξικό, στη δυτική Αυστραλία και σε τμήματα της κεντρικής και της δυτικής Αφρικής.

Περιβάλλον: Οι θερμοκρασίες στην Ευρώπη

Στην Ευρώπη, οι θερμοκρασίες ξεπέρασαν σαφώς τη μέση στο δυτικό τμήμα της ηπείρου, όμως παρέμειναν κάτω από τη μέση στο βορειοανατολικό τμήμα της, όπως και στον κεντρικό Καναδά και σε τμήματα της νότιας και της νοτιοανατολικής Ασίας. Έπειτα από μια δεκαετία με μέση θερμοκρασία ρεκόρ, η οποία έληξε με το 2019 που ήταν η δεύτερη πιο ζεστή χρονιά που έχει καταγραφεί ποτέ στον πλανήτη, τα χρόνια του 2020 άρχισαν με την ίδια τάση.

Δείτε ακόμη

Νέες ελαφρύνσεις για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που επλήγησαν από την πανδημία

Από σήμερα το τρίτο κύμα πληρωμών των 800 ευρώ

Πώς θα τακτοποιήσετε τα φορολογικά και εργασιακά σας θέματα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις