Άννα Βίσση – Καρβέλας: Ο μεγάλος καβγάς, το “12” και οι συγκινήσεις στη βραδιά του Mega

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Άννα Βίσση – Καρβέλας: Ο μεγάλος καβγάς, το “12” και οι συγκινήσεις στη βραδιά του Mega

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Άννα Βίσση - Καρβέλας: Μία μοναδική τηλεοπτική συναυλία έδωσε η Άννα Βίσση από τη συχνότητα του Mega.

02.05.2020 | 17:24

Άννα Βίσση – Καρβέλας: Την ιστορία πίσω από το αγαπημένο τραγούδι “Δώδεκα”, ένα διαχρονικό κομμάτι που όλοι έχουμε αγαπήσει, αποκάλυψε η Άννα Βίσση κατά τη διάρκεια της εκπομπής “Μένουμε σπίτι”, στο Mega, το βράδυ της Πρωτομαγιάς. “Το τραγούδι αυτό γράφτηκε εδώ, το 1985. Όσο το έλεγα, ο Καρβέλας δεν αντιδρούσε ωραία. Κάναμε ένα μεγάλο καυγά γιατί με πρόσβαλε. Μου είπε ότι “δεν μου σηκώνεις την τρίχα, δεν το ερμηνεύεις όπως θα ήθελα. Θα μάθεις να τραγουδάς;”. Και σηκώθηκε και έφυγε, με παράτησε”, θυμήθηκε η Άννα Βίσση. “Έμεινα όλη τη νύχτα και θυμάμαι ότι είχα κοιμηθεί εδώ. Με πήρε ο ύπνος από την κούραση, πια. Τραγούδα, τραγούδα, δεν μου έβγαινε. Και με ξύπνησε η ηλεκτρική σκούπα μιας κοπέλας που ήρθε να καθαρίσει, γύρω στις 11 το πρωί. Μπαίνω μέσα, τσαντισμένη, λέω “δεν είναι δυνατόν, θα το πω”. Γελάω γιατί θυμάμαι ότι του άρεσε μετά. Με αγκάλιασε, με φίλησε”, πρόσθεσε η τραγουδίστρια.

“Νίκο για εσένα”, είπε η Άννα Βίσση, λίγο πριν ερμηνεύσε το θρυλικό κομμάτι.

Άννα Βίσση: Η γνωριμία με τη Γιώτα Γιάννα

“Την γνώρισα σε μια μπουάτ στην Πλάκα. Είχα καιρό να πάω στην Πλάκα. Και όλο το σκηνικό συντελούσε στο να αισθανθώ αυτό που αισθάνθηκα. Ήταν μια γυναίκα πιο ελεύθερη, πιο ροκ, και πιο ασυμβίβαστη. Όμορφη ψυχή. Πήγαμε με τον Νίκο εκείνο το βράδυ, για να δούμε και εμείς τι είναι η Γιώτα Γιάννα. Την λέγανε rock lady της Ελλάδας. Και είναι».

Με αυτά τα λόγια η Άννα Βίσση καλωσόρισε στην παρέα της την αγαπημένη της φίλη, Γιώτα Γιάννα. «Συναντιόμαστε έστω και έτσι Άννα μου. Αλλά αυτό έχει μεγάλη σημασία, γιατί τον μπαγάσα αυτόν, τον αόρατο, δεν τον έχουμε γραπώσει ακόμα. Θα βγούμε και θα τα πούμε όλα», είπε η γνωστή τραγουδίστρια και οργανοπαίχτρια, αναφορικά με την πρωτόγνωρη κατάσταση που έχει κλείσει «εντός των τειχών» όλο τον πλανήτη.

«Εμείς οι έξω Άννα μου, μπήκαμε μέσα και στροφάρουμε σε ρυθμούς μοναξιάς. Αλλά περνάμε καλά. Γιατί η μουσική γιατρεύει. Έτσι περνάω τις στιγμές μου στο χώρο μου. Νιώθω καλά, νιώθω συγκινημένη, γιατί με αυτό το ολιγόλεπτο το μεταξύ μας, έτσι όπως βρισκόμαστε, θέλω να θυμηθώ ότι ήμουν καλεσμένη σε όλη την περιοδεία σου. Και αυτό με συγκινεί. Ήταν μια εκδρομή μουσική που θα μείνει», πρόσθεσε η ίδια.

«Όσοι αγαπάνε δεν πεθαίνουν, έτσι λέει το τραγούδι μας», απάντησε η Άννα Βίσση, που στη συνέχεια αφιέρωσε στην αγαπημένη της φίλη το μοναδικό «Πες το ξανά».

Άννα Βίσση: Η σύνδεση με τα εγγόνια της

Μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές της εκπομπής ήταν αυτή που συνδέθηκε με Ηνωμένες Πολιτείες για να μιλήσει με τους εγγονούς της Νινίκο και Νέστορα, που της έχουν λείψει πολύ.

Οι όμορφες στιγμές όμως δεν σταμάτησαν εκεί αφού η Άννα Βίσση υποδέχτηκε, από μακρυά, βέβαια εκλεκτούς καλεσμένους όπως τον κορυφαίο τενίστα Στέφανο Τσιτσιπά, τον σχεδιαστή μόδας Ζαν Πολ Γκοτιέ, την πρωταθλήτρια του τένις Μαρία Σάκκαρη, την αγαπημένη της Γιώτα Γιάννα αλλά και τον Προέδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη. Όλοι τους τη συνόδευσαν σε αυτό το μουσικό της ταξίδι με το δικό τους μοναδικό τρόπο.

Μία επίσης φορτισμένη συγκινησιακά στιγμή της βραδιάς ήταν όταν η Άννα Βίσση ερμήνευσε το τραγούδι Γιασεμί που όπως είπε είναι το αγαπημένο της μητέρας της.

Άννα Βίσση: Η Σάκκαρη

Με θερμά λόγια μίλησε η Άννα Βίσση για τη Μαρία Σάκκαρη, αθλήτρια του τένις, η οποία ήταν μια από τους καλεσμένους της τηλεοπτικής συναυλίας της κορυφαίας Ελληνίδας τραγουδίστριας. Η αθλήτρια ανταπέδωσε τα καλά λόγια της ερμηνεύτριας προς το πρόσωπό της, σημειώνοντας: «Είσαι η αγαπημένη μου και είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι εδώ σήμερα».

Η Μαρία Σάκκαρη μίλησε για την πρωτόγνωρη αυτή εμπειρία της καραντίνας περιγράφοντας την καθημερινότητά της, σημειώνοντας ότι κάνει τα πράγματα που δεν μπορούσε να κάνει πριν. «Το εκμεταλλεύομαι, το απολαμβάνω και κάνω ότι δεν έκανα πριν». Η αθλήτρια του τένις είπε ότι ανυπομονεί να γυρίσει στα γήπεδα, με την Άννα Βίσση να δηλώνει ότι ανυπομονεί να τραγουδήσει σε κόσμο. «Θέλω πάρα πολύ να παίξω αγώνα». Η τραγουδίστρια αποχαιρέτησε την αθλήτρια αφιερώνοντάς της το τραγούδι «τα μαθηματικά χρόνια».

Άννα Βίσση – Αναστασιάδης: Όλη η Κύπρος νιώθει υπερηφάνεια

Ανάμεσα στους ξεχωριστούς καλεσμένους – φίλους της, και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. «Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Τα εκλαμβάνω ότι απευθύνονται σε όλους τους συμπατριώτες μας που επέδειξαν για άλλη μία φορά αυτοέλεγχο, πειθαρχία και πίστη. Δεν είναι τυχαίο, Άννα μου, πως σήμερα είμαστε χώρα αναφοράς για την επιτυχημένη διαχείριση της πανδημίας», ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης.

«Βεβαίως, γνωρίζω πως ο δρόμος είναι μακρύς και το νήμα της νίκης απέχει. Το άγνωστο της συμπεριφοράς του κοροναϊού δεν επιτρέπει εφησυχασμό ούτε αυτοϊκανοποίηση. Εξάλλου οι δοκιμασίες δεν περιορίζονται στις συνέπειες που έπληξαν ή πλήττουν την υγεία. Επεκτείνονται δυστυχώς και στην αγωνία του αύριο για χιλιάδες εργαζόμενους αλλά και επιχειρήσεις», πρόσθεσε.

«Σήμερα, μέρα της Πρωτομαγιάς, μου δίνεις την ευκαιρία να στείλω ένα ισχυρό μήνυμα. Το κράτος θα συνεχίσει να αποτελεί την ασφάλεια των εργαζομένων. Αυτό που με ιδιαίτερη ικανοποίηση παρακολουθώ είναι οι επιτυχίες της Ελλάδας. Φαίνεται πως μέσα στη φύση του Έλληνα είναι να τα καταφέρνει στα δύσκολα. Νιώθω, όπως και όλοι οι Κύπριοι, ιδιαίτερα υπερήφανος για την καταξίωσή σου», τόνισε ο κ. Αναστασιάδης.

«Η αποψινή σου συναυλία αποτελεί «ένεση» ελπίδας για όσους περιορισμένοι στο σπίτι θα ζήσουν μοναδικές στιγμές ψυχαγωγίας. Σε ευχαριστώ αγαπημένη μου. Ευχές για ό,τι καλύτερο σε εσένα, τον ελληνικό λαό, και τους απανταχού Έλληνες», είπε κλείνοντας ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Exit mobile version