Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κρούσματα σήμερα Ελλάδα: Τσιόδρας – Χαρδαλιάς live
77 ΒΓΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΘ

Κρούσματα σήμερα Ελλάδα: Τσιόδρας – Χαρδαλιάς live

Κρούσματα σήμερα Ελλάδα: Τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι 8, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

Κρούσματα σήμερα Ελλάδα: Στα 2.620 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ενώ καταγράφηκαν 8 νέα.  Παράλληλα, τρεις ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να είναι 143. Ακόμη, 37 άτομα παραμένουν διασωληνώμενοι, με τη διάμεση ηλικία του να είναι στα 67 έτη. Εξάλλου, 77 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.  Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΕΟΔΥ ότι όσοι παίρνουν φάρμακα με στατίνες θα πρέπει να τα συνεχίσουν.  Τα τελευταία επιστημονικά συμπεράσματα έχουν καταδείξει ότι ο κορωνοϊός προσβάλλει το καρδιαγγειακό σύστημα. Για το Remdesivir: Επετράπη στις ΗΠΑ η χρήση του, αν και με προσωρινή έγκριση, λόγω του κατεπείγοντος που παρουσιάζεται σε επίπεδο δημόσιας υγείας. Θα αρχίσει να χορηγείται σε παιδιά με χαμηλή οξυγόνωση. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε πως δεν έχουμε στα χέρια μας όλες τις απαντήσεις.

Όπως είπε ο ίδιος στη συνέχεια, οι επόμενες 15 ημέρες είναι κρίσιμες για όλους μας. “Αν τηρήσουμε όλα τα μέτρα και τους κανόνες υγιεινής και αν συνεχίσουμε όλοι να θεωρούμε τους εαυτούς μας ως δυνητικούς φορείς, θα έχουμε μικρότερο ενδεχόμενο διασποράς του ιού και αύξησης των κρουσμάτων μετά την άρση των μέτρων. Πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε πως ακόμα δεν έχουμε όλες τις απαντήσεις, εμείς θα επιτηρούμε καθημερινά”, τόνισε.

Χαρδαλιάς: Εκεί είναι υποχρεωτική χρήση μάσκας

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και διαχείρισης κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε κατά την σημερινή ενημέρωση για το ζήτημα της μάσκας: «Θέλω να μιλήσω για τη χρήση μάσκας. Οι τελικές αποφάσεις των επιστημόνων έχουν αλλάξει καθώς κινούμαστε παγκοσμίως σε αχαρτογράφητα νερά. Μεγάλοι οργανισμοί αλλάζουν αποφάσεις. Αυτό που μετρά πάντα είναι το αποτέλεσμα και η Ελλάδα τα πάει καλά.

Η μάσκα είναι υποχρεωτική για τους πολίτες στα

ΜΜΜ
ταξί
ασανσέρ
ιατρεία
διαγνωστικά κέντρα και
νοσοκομεία.

Για τους εργαζόμενους σε στα:

ΜΜΜ,
ταξί
σούπερ μάρκετ
καταστήματα τροφίμων
νοσοκομεία
ιατρεία
διαγνωστικά κέντρα,
κομμωτήρια
κέντρα αισθητικής.

Στους υπόλοιπους κλειστούς χώρους δίνεται ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας».

Χαρδαλιάς για την συγκέντρωση ΠΑΜΕ την Πρωτομαγιά: Κάποιοι μας αγνόησαν

Ο Νίκος Χαρδαλιάς τοποθετήθηκε σχετικά την χθεσινή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα ελέω Πρωτομαγιάς.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και διαχείρισης Κρίσεων φρόντισε αρχικά να υπενθυμίσει σε όλους ότι «από την Δευτέρα, δεν έχουμε ξεμπερδέψει με τον κορωνοϊό. Θα ήταν επικίνδυνο να το πιστέψουμε», ενώ πρόσθεσε ότι: «Την Δευτέρα περνάμε στην επόμενη φάση αντιμετώπισης της πανδημίας. Και νέα κρούσματα θα έχουμε και ανάγκες νοσηλείας και νεκρούς, δυστυχώς».

Στη συνέχεια και μετά τις διευκρινήσεις για τη χρήση μάσκας από τον μαζικό πληθυσμός, ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα την Πρωτομαγιά. «Οι συγκεντρώσεις αυτές προκάλεσαν ερωτήματα και διαμαρτυρίες», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε: .«Προτείναμε εναλλακτικές ημερομηνίες για τις συμβολικές εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς. Κάποιοι επέλεξαν να μας αγνοήσουν».

«Οι συμπολίτες μας που έχουν δείξει πειθαρχία όλο αυτό το διάστημα θα μας κρίνουν όλους για τις επιλογές μας. Κυβερνητική απόφαση ήταν να μην γίνει σπάσιμο των διαδηλώσεων. Το δικαίωμα της πολιτικής συγκέντρωσης είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο. Ωστόσο, πρέπει πάντα να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής. Πρώτα από για την προστασία της υγείας των συμμετεχόντων και της κοινωνίας. Ο αγώνας όλων συνεχίζεται», ανέφερε τέλος ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Στους δρόμους την Δευτέρα οι πρώτες κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ

Την Δευτέρα 4 Μαΐου οι πρώτες Κινητές Ομάδες ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση της COVID-19. Οι κινητές ομάδες Υγείας θα πραγματοποιούν υπό την επίβλεψη του ΕΟΔΥ εξετάσεις στα σπίτια, με σκοπό την καλύτερη καταγραφή της επιδημίας στη χώρα μας. Όπως αναφέρει ο ΕΟΔΥ, ειδοποιήθηκαν και προσήλθαν οι πρώτοι επιτυχόντες νοσηλευτές και οδηγοί, οι οποίοι υπεβλήθησαν στον σχετικό έλεγχο για την ανίχνευση τυχόν ύπαρξης του ιού SARS-CoV-2. Τα αποτελέσματα του ελέγχου αναμένονται εντός της ημέρας και αμέσως μετά θα ολοκληρωθεί η πρόσληψή τους.Η ίδια διαδικασία θα τηρηθεί για όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση πρόσληψης του ΕΟΔΥ και εργαστούν στο πρόγραμμα. Σταδιακά, και σύμφωνα με τις ανάγκες και τον σχεδιασμό του Οργανισμού, θα προσληφθούν 500 νοσηλευτές, 500 οδηγοί και 100 διοικητικοί υπάλληλοι σε όλη την επικράτεια.

Πώς θα γίνεται το τεστ

Τα συνεργεία του ΕΟΔΥ, θα αποτελούνται από εξειδικευμένους νοσηλευτές και οδηγούς που θα εξετάζουν στο σπίτι τους πολίτες για κορονοϊό. Προηγουμένως θα πρέπει να έχει γνωμοδοτήσει σχετικά ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ότι το άτομο πληροί τις προϋποθέσεις για εξέταση. Το τεστ θα γίνεται με τη λήψη ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος. Ο ειδικά εκπαιδευμένος νοσηλευτής θα φτάνει στο σπίτι όπου βρίσκεται ο ασθενής με υποψία νόσου COVID-19 και θα λαμβάνει από τον ασθενή ρινοφαρυγγικό επίχρισμα με τη βοήθεια ειδικού στειλεού.

Τα δείγματα θα τοποθετούνται στη συνέχεια σε ειδικά σωληνάρια, με τα στοιχεία του ασθενούς. Μετά τη λήψη του επιχρίσματος του ασθενή, ο νοσηλευτής θα μεταφέρει τα ληφθέντα δείγματα σε εργαστήριο αναφοράς , όπου θα ελέγχεται εάν ο ασθενής είναι τελικά φορέας της νόσου ή όχι. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΣΠA “Μεταρρύθμιση του Δημόσιου Τομέα 2014-2020”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις