Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διακίνηση ναρκωτικών: Τριλογία συλλήψεων για κάνναβη και ηρωίνη
ΕΛΛΑΔΑ

Διακίνηση ναρκωτικών: Τριλογία συλλήψεων για κάνναβη και ηρωίνη

Διακίνηση ναρκωτικών: Έμεναν… σπίτι, αλλά όχι για να προφυλαχθούν και να προφυλάξουν από τον κορονοϊό, όπως συμβούλευαν οι ειδικοί επιστήμονες.

Διακίνηση ναρκωτικών: ‘Εμεναν… σπίτι, αλλά όχι για να προφυλαχθούν και να προφυλάξουν από τον κορονοϊό, όπως συμβούλευαν οι ειδικοί επιστήμονες. Ο λόγος της οικειοθελούς… καραντίνας, όπως απεδείχθη από την έφοδο των αστυνομικών, ήταν άλλος!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σε ένα από τα δωμάτια, είχαν εγκαταστήσει ένα πλήρες, λέει η Αστυνομία, αυτοσχέδιο εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης, με λαμπτήρα, μετασχηματιστές, μηχανισμό μέτρησης υγρασίας, φίλτρο εξαερισμού καθώς και ανεμιστήρες! Στα ενδότερα του σπιτιού με το δωμάτιο-φυτώριο και μαζί στα ίχνη των ατόμων, που δραστηριοποιούταν στην καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών, οδηγήθηκαν έπειτα από έρευνα, όπως ανακοινώθηκε, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση, προστίθεται, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 30 και 25 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών. Σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία των συλληφθέντων, στην περιοχή της Παλαιάς Λαχαναγοράς, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Οκτώ δενδρύλλια κάνναβης μέσα σε γλάστρες, δεκαεπτά συσκευασίες με υγρά λίπανσης φυτών, δύο λαμπτήρες παραβολικού φωτισμού, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, έξι δέματα και ένα δοχείο με κάνναβη, συνολικού βάρους 1.084,60 γραμμαρίων.

Η ασφάλεια Σερρών

Από την άλλη πλευρά, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, βρέθηκαν στα ίχνη ενός άνδρα, ο οποίος, εν μέσω κορονοϊού, είχε ταξιδέψει στην Βουλγαρία. Μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών συνελήφθη ο ημεδαπός, με ένταλμα σύλληψης, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, για εισαγωγή ηρωίνης στην χώρα. Για την υπόθεση η Αστυνομία αναφέρει ότι την 14η Απριλίου, εντοπίστηκε κρυμμένη ποσότητα ηρωίνης βάρους 1 κιλού και 784 γραμμαρίων σε αγροτική περιοχή των Σερρών, κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, η οποία και κατασχέθηκε.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, που ερευνούσαν σε ποιον ανήκει, ο συλληφθείς, είχε εισάγει την ποσότητα ναρκωτικών μέσω της ελληνοβουλγαρικής μεθορίου και την είχε αποκρύψει μέσα σε σακίδιο, στην παραπάνω αγροτική περιοχή.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην κατοχή του, αλλά και στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

4,2 γραμμάρια κοκαΐνης, 10,2 γραμμάρια ηρωίνης, 9,1 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης και 4 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, 6 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 190 ευρώ.

Η τριλογία των συλλήψεων-κατασχέσεων ποσοτήτων ναρκωτικών, συμπληρώνεται με τη σύλληψη σε τοπική κοινότητα του Δήμου Άργους-Μυκηνών Αργολίδας, από αστυνομικούς, 32χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, η οποία περιλαμβάνει ακόμη έναν 36χρονο ημεδαπό.

Με σκύλους

Ύστερα από αξιοποίηση στοιχείων και μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί με τη συνδρομή και των αστυνομικών σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Αργολίδας, πραγματοποίησαν έρευνα σε εγκαταλελειμμένο αγρόκτημα πλησίον της οικίας της ανωτέρω, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Άργους-Μυκηνών Αργολίδας.

Εντός πλαστικών δοχείων, θαμμένων στο έδαφος, βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν, ποσότητες ηρωίνης, συνολικού βάρους 1.070 γραμμαρίων. Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία της 32χρονης, εντοπίσθηκε και συνελήφθη, ενώ στην κατοχή της βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 1.100 ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις