Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πρωτομαγιά μέτρα 2020: 17 συγκεντρώσεις και 3.000 αστυνομικοί στους δρόμους
ΚΡΙΣΙΜΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ

Πρωτομαγιά μέτρα 2020: 17 συγκεντρώσεις και 3.000 αστυνομικοί στους δρόμους

Πρωτομαγιά μέτρα 2020: Το τριήμερο της Πρωτομαγιάς που χαρακτηρίζεται ιδιαίτερο κρίσιμο, λίγο πριν από την σταδιακή άρση των μέτρων, η ΕΛ.ΑΣ. θα κάνει ό,τι είναι εφικτό για την αποφυγή του κινδύνου που ελλοχεύει για την εξάπλωση του ιού.

Πρωτομαγιά μέτρα 2020: “Ανάλογα με τα αυστηρά αστυνομικά μέτρα που είχαν ληφθεί το Πάσχα για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού είναι αυτά για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς”, τονίζουν στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. Περίπου 3.000 αστυνομικοί θα είναι στους δρόμους για την αποφυγή των μετακινήσεων εκτός τόπου κατοικίας, των άσκοπων μετακινήσεων, αλλά και την αποφυγή καταστάσεων συνωστισμού, με τα πρόστιμα να παραμένουν τα ίδια. Ειδικότερα, 300 ευρώ για όσους προσπαθήσουν να μετακινηθούν εκτός περιφερειακής ενότητας και σε ορισμένες περιπτώσεις αφαίρεση στοιχείων κυκλοφορίας οχημάτων για 60 ημέρες και 150 ευρώ για άσκοπες μετακινήσεις. Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι δεν επιτρέπεται δημόσια συγκέντρωση άνω των 10 ατόμων, με το πρόστιμο σε αυτή την περίπτωση να ανέρχεται σε 1.000 ευρώ ανά άτομο.

Το τριήμερο της Πρωτομαγιάς που χαρακτηρίζεται ιδιαίτερο κρίσιμο από την Πολιτική Προστασία και τους λοιμωξιολόγους, λίγο πριν από την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, στις 4 Μαΐου, η ΕΛ.ΑΣ, όπως αναφέρουν πηγές της, θα κάνει ό,τι είναι εφικτό για την αποφυγή του κινδύνου που ελλοχεύει για την εξάπλωση του κορονοϊού. Συγκεκριμένα, αστυνομικοί θα βρίσκονται σε όλα τα διόδια, αλλά και τους παράδρομους των εθνικών οδών, πραγματοποιώντας αυστηρούς ελέγχους σε όλα ανεξαιρέτως τα οχήματα, στην Αττική οδό, καθώς και σε όλους τους οδικούς άξονες της Αττικής, αποτρέποντας έτσι άσκοπες μετακινήσεις πολιτών. Ταυτόχρονα, αστυνομικοί θα περιπολούν συνεχώς στους δρόμους και όπου χρειάζεται θα κάνουν συστάσεις για αποφυγή συγκεντρώσεων.

Επίσης, για ακόμη μια φορά, θα πετούν τα drones της ΕΛ.ΑΣ και έτσι το Κέντρο Επιχειρήσεων θα έχει συνεχώς αναλυτική εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί σε διάφορες περιοχές.

Τα μέτρα για την εργατική Πρωτομαγιά

Όσον αφορά τώρα σε διαδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά, αστυνομικοί θα κάνουν συστάσεις προκειμένου να τηρούνται αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ των ατόμων που θα συμμετέχουν σε αυτές.

Όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ στο ΑΠΕ – ΜΠΕ “όσο μειώνονται τα μέτρα και οι περιορισμοί, τόσο αυξάνεται το μερίδιο της ατομικής ευθύνης όλων μας”…

17 συγκεντρώσεις

– ΠΑΜΕ-ΚΚΕ σε 11 σημεία (Πολυτεχνείο, Σκοπευτήριο Καισαριανής, Πειραιά, Περιστέρι, Καλλιθέα, Ηλιούπολη, Ν. Ιωνία, Ελευσίνα, Γέρακα, Λαύριο)

– Σωματεία, αριστεριστές, αντιεξουσιαστές στα Χαυτεία

– Διανομείς φαγητού μοτοπορεία

Ανάλογα με τον όγκο, και τις προθέσεις των διαδηλωτών θα κινηθούν και τα αστυνομικά μέτρα με

– Περιφρούρηση κρατικών κτιρίων (ακτιβίστικες ενέργειες-πανο-Καταλήψεις)

– Τρεις Εισαγγελικοί λειτουργοί

– Αστυνομικοί-τηλεβόες για τήρηση αποστάσεων

– Βεβαιώσεις παραβάσεων άσκοπης μετακίνησης

– 35 μπλόκα-3.000 αστυνομικοί

– 50 περιπολίες, DRONES, Μεγάφωνα

– Έλεγχοι σε Εθνικές Οδούς, Αττική Οδό, μεγάλους οδικούς άξονες

– Σε “κλοιό”, Πάρνηθα, Πεντέλη, Υμηττός, Λυκαβηττός, πάρκα

– Παραλιακό μέτωπο και Πειραιά

Στο μεταξύ τα στελέχη της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής παρατήρησαν 17%-18% αύξηση της κίνησης συγκριτικά με την περασμένη εβδομάδα, ενώ την επόμενη προβλέπουν τριπλασιασμός-τετραπλασιασμός, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων μετακινήσεων.

Πρωτομαγιά και ΜΜΜ

Ακινητοποιημένα θα είναι σήμερα ο ηλεκτρικός (πρώην ΗΣΑΠ) και τα τρένα σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας, καθώς οι εργαζόμενοι στα ανωτέρω μέσα συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

Ωστόσο, κανονικά θα λειτουργήσουν μετρό (γραμμή 2&3), τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ, όπως αποφάσισαν τα σωματεία εργαζομένων τους, επισημαίνοντας πως «η ημέρα μνήμης και τιμής φέτος εορτάζεται με διαφορετικό τρόπο λόγω του κορωνοϊού».

 Μέτρα για Πρωτομαγιά: Σε “κλοιό” βουνά, πάρκα, παραλιακό μέτωπο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις