Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ληστείες – Κορονοϊός: Πήγαιναν στα σπίτια κρατώντας φυλλάδια με… οδηγίες
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστείες – Κορονοϊός: Πήγαιναν στα σπίτια κρατώντας φυλλάδια με… οδηγίες

Ληστείες - Κορονοϊός: Εκτός από τα φυλλάδια για τον covid-19, είχαν στην κατοχή τους και διαφημιστικά από Σούπερ Μάρκετ!

Ληστείες – Κορονοϊός: Στοχοποιούσαν κατοικίες στα νότια Προάστια με σκοπό να τις διαρρήξουν και να αφαιρέσουν μετρητά, ηλεκτρονικά και κοσμήματα. Όμως, για να μην κινούν υποψίες, αν κάποιος από τους ενοίκους πολυκατοικιών ή περιοίκους τους ρωτούσε το σκοπό της προσέγγισής τους, είχαν στα χέρια να επιδεικνύουν, φυλλάδια με οδηγίες για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Εκτός από τα φυλλάδια για τον covid-19, είχαν στην κατοχή τους και διαφημιστικά από Σούπερ Μάρκετ και εν αγνοία βέβαια των υπευθύνων, τα μοίραζαν για να δει ο κόσμος τις προσφορές… Αστυνομικοί της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, μετά από τις πολλές καταγγελίες ιδιοκτητών κατοικιών που έπεσαν θύματα διάρρηξης, αλλά είχαν δει και κάποιους να μοιράζουν δήθεν ενημερωτικά για τον κορονοϊό, συνδύασαν τα δύο γεγονότα και μπήκαν στα ίχνη τους. Για να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον έναν της συμμορίας, έφθασαν στην Κηφισιά. Εκεί εντόπισαν τον Αλβανό υπήκοο,  ο οποίος, λίγο νωρίτερα, αφού προσέγγισε έναν πολίτη και του απέσπασε την προσοχή, προσποιούμενος τον διανομέα διαφημιστικών φυλλαδίων, του αφαίρεσε το κινητό τηλέφωνο. Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, ο συλληφθείς Αλβανός υπήκοος,  μαζί με συνεργούς του, που αναζητούνται, διέπρατταν συστηματικά διαρρήξεις-κλοπές από οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Πώς δρούσαν

Ως προς τον τρόπο δράσης, αναφέρει η Αστυνομία, κινούμενοι κατά τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες με αυτοκίνητο, στοχοποιούσαν οικίες και παραβιάζοντας με διαρρηκτικά εργαλεία σημεία εισόδου τους, αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα αξίας. “Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους”, αποκαλύπτει η Αστυνομία, “ήταν ότι, προκειμένου να προσεγγίζουν, χωρίς να κινούν υποψίες, τις οικίες που είχαν στοχοποιήσει προς διάρρηξη, αλλά και να δικαιολογούν την παρουσία τους σε περίπτωση που γίνονταν αντιληπτοί από τους ενοίκους, προσποιούνταν τους διανομείς διαφόρων ειδών φυλλαδίων που έφεραν, όπως ενημέρωσης για τον κορωνοϊό Covid -19 ή διαφημιστικών σούπερ μάρκετ”.

Στην κατοχή του συλληφθέντα, καθώς και εντός του αυτοκινήτου του και της οικίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος φυλλαδίων, κοσμήματα, πορτοφόλια, κινητό τηλέφωνο, διαρρηκτικό εργαλείο και χρηματικό ποσό. Κατασχέθηκε επίσης το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της σπείρας, για την εγκληματική τους δράση.

22 διαρρήξεις εξιχνιάστηκαν

Εξιχνιάσθηκαν είκοσι δύο 22 περιπτώσεις κλοπών, που διαπράχθηκαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν υπερβαίνει τις 130.000 ευρώ. Ο κατηγορούμενος έχει συλληφθεί και κατά το παρελθόν, για παρόμοια αδικήματα, υπογραμμίζει η Αστυνομία θέτοντας για μία ακόμη φορά το ζήτημα της “ανακύκλωσης του εγκλήματος” από τα ίδια άτομα. Την απειλή, όμως και τις νέες συνθήκες που δημιούργησε στους ανθρώπους ο  Cocid-19, εκμεταλλεύονται κι άλλοι επιτήδειοι.

Πέρα από όσα έχουν αναφερθεί έως τώρα για διάφορες απάτες, ένας 84χρονος, στη Λιβαδειά, έχασε τη σύνταξή του από έναν επιτήδειο, ο οποίος εμφανίστηκε ως υπάλληλος του Δήμου, να φέρει φρούτα “για να μη βγαίνει έξω λόγω της επιδημίας”.

Ο 84χρονος, χαρούμενος στην αρχή για την πρωτοβουλία αυτή και το… ανέλπιστο δώρο των φρούτων στην πόρτα του, έπιασε κουβέντα με τον υποτιθέμενο υπάλληλο. Αυτός, αποσπώντας την εμπιστοσύνη του μπήκε μαζί του στο εσωτερικό του σπιτιού να αφήσει τη σακούλα με τα φρούτα και σαν ταχυδακτυλουργός άρπαξε τη σύνταξη του θύματος, που ήταν 790 ευρώ. Όταν ο ηλικιωμένος κατάλαβε ότι βρέθηκε με μια τσάντα φρούτα, αλλά χωρίς τα μετρητά του, τηλεφώνησε στην Αστυνομία. Οι αστυνομικοί ξεκίνησαν αναζητήσεις και λίγο αργότερα εντόπισαν τον επιτήδειο στην Αλίαρτο. Είχε ακόμη τα χρήματα στην κατοχή του και επεστράφησαν στον 84χρονο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις