alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Συμμορία Αλβανών: Στα χέρια της ΕΛΑΣ επικίνδυνοι κακοποιοί – Κλοπές, ναρκωτικά και απαγωγή
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συμμορία Αλβανών: Στα χέρια της ΕΛΑΣ επικίνδυνοι κακοποιοί – Κλοπές, ναρκωτικά και απαγωγή

Συμμορία Αλβανών: Συλλήψεις από την αστυνομία - Η δράση της συμμορίας - Απαγωγή, κλοπές, ναρκωτικά.

Συμμορία Αλβανών: Σκληροί και επικίνδυνοι Αλβανοί κακοποιοί, μέλη συμμορίας που απήγαγε στο παρελθόν 17χρονο, τον έκλεισε στο πορτμπαγκάζ αυτοκινήτου και με τα κλειδιά του, εισέβαλε σε διαμέρισμα και λήστεψε τους γονείς του (!), ζούσαν μέσα στις παλιές φοιτητές εστίες στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου, διακινούσαν ναρκωτικά και έκλεβαν τα πάντα από τα γραφεία των καθηγητών!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Είναι μόνο κάποια από τα στοιχεία που συνθέτουν το προφίλ των μελών της συμμορίας, ένα από τα οποία, όπως είχε γράψει το Alphafreepress, συνελήφθη με καταδίωξη που συνοδεύτηκε και από πυροβολισμούς, στην περιοχή του Ζωγράφου, το βράδυ της Τρίτης, 28 Απριλίου. Ενώ από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη και του δεύτερου επικίνδυνου Αλβανού κακοποιού, η Αστυνομία ανακοινώνει ότι ο συλληφθείς 37χρονος ομοεθνής του καταζητούμενου εμπλέκεται σε σωρεία διακεκριμένων κλοπών σε γραφεία καθηγητών και εργαστηρίων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κατηγορείται ακόμα για πράξεις διακίνησης ναρκωτικών στις φοιτητικές εστίες του Ε.Μ.Π., καθώς και για απείθεια, πλαστογραφία, κλοπή οχήματος, φθορές ξένης ιδιοκτησίας και βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων. Όπως εξηγεί η Αστυνομία,  σύλληψη του Αλβανού κακοποιού που είχε “εγκατασταθεί” στις παλιές φοιτητικές εστίες και η ταυτοποίηση του ομοεθνή συνεργού του, πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο έρευνας της Ασφάλειας Αττικής για περιπτώσεις διαρρήξεων σε γραφεία καθηγητών και εργαστήρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στην Πολυτεχνειούπολη και στην Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου. Αυτέ είχαν διαπραχθεί από τέλος Φεβρουαρίου έως μέσα Απριλίου 2020. Στις παραπάνω περιπτώσεις διαρρήξεων, ενημερώνει η Αστυνομία,  αφαιρέθηκε εργαστηριακός και ηλεκτρονικός εξοπλισμός, η συνολική αξία του οποίου υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ.

“Στο πλαίσιο της έρευνας”, συνεχίζει η ανακοίνωση, “διακριβώθηκε ακόμα ότι οι δύο  δράστες, διέμεναν και χρησιμοποιούσαν δωμάτια της Παλαιάς Φοιτητικής Εστίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ως χώρους απόκρυψης των κλοπιμαίων, συγκάλυψης των έκνομων ενεργειών τους και για πράξεις διακίνησης ναρκωτικών”. Στη συνέχεια, παρατίθεται το χρονικό της σύλληψης που συνοδεύτηκε από πυροβολισμούς εκ μέρους των αστυνομικών στα ελαστικά του αυτοκινήτου που οδηγούσε ο επικίνδυνος κακοποιός.

Οδηγούσε όχημα

Απογευματινές ώρες της 28-04-2020, αναφέρεται, εντοπίστηκε ο 37χρονος στην περιοχή του Ζωγράφου να επιβαίνει σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με καταφανώς πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας. Στην προσπάθεια των αστυνομικών να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν, ο δράστης ανέβηκε με το αυτοκίνητο στο πεζοδρόμιο και κινήθηκε προς το μέρος των αστυνομικών, με προφανή κίνδυνο να τους προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό. Αν και κλήθηκε επανειλημμένα από τους αστυνομικούς να ακινητοποιήσει το όχημα, αυτός συνέχισε να κινείται απειλητικά προς το μέρος τους, με αποτέλεσμα ένας εκ των αστυνομικών να πυροβολήσει σε ασφαλή κατεύθυνση, προς την αριστερή ρόδα του οχήματος, με σκοπό την ακινητοποίησή του και την αποτροπή τραυματισμών.

Καρφώθηκε σε δέντρο

Ο δράστης, επιχειρώντας να διαφύγει, συνέχισε να κινείται επί του πεζοδρομίου και αφού προσέκρουσε σε δύο σταθμευμένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και δύο μοτοσικλέτες, προκαλώντας τους υλικές ζημιές, προσέκρουσε σε δέντρο και ακινητοποιήθηκε. Ακολούθως, εξήλθε από το παράθυρο του συνοδηγού και προσπάθησε να υπερπηδήσει το κιγκλίδωμα της Πολυτεχνειούπολης, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει καθώς ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς.

Μικροποσότητα ηρωίνης

Μετά τη σύλληψή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην κατοχή του αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία με μικροποσότητα ηρωίνης, πλαστό Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς και συσκευή κινητού τηλεφώνου. Όπως διαπιστώθηκε, το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε είχε αφαιρεθεί την 08-04-2020 από περιοχή της Αττικής. Τις πρώτες πρωινές ώρες της επομένης (29-04-2020), ακολούθησε συντονισμένη και ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση, με τη συνδρομή της Δίωξης Ναρκωτικών  σε τέσσερα δωμάτια στις παλιές Φοιτητικές Εστίες του Ε.Μ.Π. στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, όπου διέμενε ο συλληφθείς και ο συνεργός του.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, μεικτού βάρους 110 γραμμαρίων, καθώς και μέρος του εργαστηριακού και τεχνολογικού εξοπλισμού που αφαιρέθηκε από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Από τη μέχρι τώρα έρευνα προέκυψε ότι ο συλληφθείς, έχει διαπράξει μαζί με τον συνεργό του τις ακόλουθες κλοπές και διαρρήξεις σε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα: Την 27-02-2020, διέρρηξαν εργαστήριο και (11) γραφεία καθηγητών της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π. στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου και αφαίρεσαν εργαστηριακό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό, αξίας περίπου 164.000 ευρώ.

Την 01-03-2020, διέρρηξαν 14 θύρες γραφείων καθηγητών και αποθηκών της Σχολής Φαρμακευτικής του Ε.Κ.Π.Α. στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου.

Ντου στα εργαστήρια

Την 01-03-2020, διέρρηξαν 9 εργαστήρια της Σχολής Φυσικών του Ε.Κ.Π.Α. στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου και αφαίρεσαν εργαστηριακό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό, συνολικής αξίας 15.900 ευρώ. Την 03-03-2020, διέρρηξαν 5 θύρες γραφείων της Σχολής Μαθηματικών του Ε.Κ.Π.Α. στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου.

Την 06-03-2020, διέρρηξαν 3 εργαστήρια της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και εργαστήριο της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων Μεταλλουργών του Ε.Μ.Π. στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου και αφαίρεσαν εργαστηριακό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό συνολικής αξίας 22.950 ευρώ.

Γραφείο καθηγητή

Την 25-03-2020, διέρρηξαν γραφείο καθηγητή της Σχολής Αγρονόμων – Τοπογράφων Μηχανικών του Ε.Μ.Π. στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου και αφαίρεσαν εργαστηριακό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό, συνολικής αξίας 14.550 ευρώ και

το χρονικό διάστημα από 16 έως 21-04-2020, παραβίασαν (9) θύρες εργαστηρίων της Σχολής Μηχανολόγων του Ε.Μ.Π. στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου και αφαίρεσαν εργαστηριακό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό συνολικής αξίας 4.300 ευρώ.

Η απαγωγή “θρίλερ” 17χρονου

Η Αστυνομία, που χαρακτηρίζει σκληρούς και ιδιαίτερα επικίνδυνους τους κακοποιούς αυτούς,  υπενθυμίζει την αρπαγή 17χρονου, τον Μάιο του 2019, που περπατούσε έξω από την Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου με σκοπό να του αρπάξουν τα κλειδιά, να εισβάλουν στο σπίτι των γονέων του για να ληστέψουν και να τους εκβιάσουν ότι κρατούν το γιο τους για να υποκύψουν! “Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση, τον Μάιο του 2019, όταν ακινητοποίησαν ανήλικο ημεδαπό που περπατούσε έξω από την Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου και με την απειλή όπλου, του αφαίρεσαν χρήματα, τιμαλφή και τα κλειδιά του διαμερίσματος όπου διέμενε με την οικογένειά του.

Στη συνέχεια, αφού τον χτύπησαν και του έδεσαν τα χέρια, τον ανάγκασαν να επιβιβαστεί στο χώρο αποσκευών του οχήματός τους και τον μετέφεραν στο νεκροταφείο του Βύρωνα, όπου και τον εγκατέλειψαν. Ακολούθως, μετέβησαν στην οικία του και αφού εισήλθαν στο διαμέρισμα με τα κλειδιά που του είχαν προηγουμένως αφαιρέσει, ακινητοποίησαν με την απειλή όπλου τους γονείς του και χρησιμοποιώντας σωματική βία αφαίρεσαν κοσμήματα και χρήματα”, καταλήγει η Αστυνομία.