Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ασθενής ξανά θετική: Μυστήριο με κρούσμα στον Ευαγγελισμό
ΕΛΛΑΔΑ

Ασθενής ξανά θετική: Μυστήριο με κρούσμα στον Ευαγγελισμό

Ασθενής ξανά θετική: Αντίστοιχα περιστατικά έχουν καταγραφεί και σε άλλες χώρες - Πώς σχολιάζει το θέμα ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Ασθενής ξανά θετική: Μυστήριο που έχει τεθεί στο μικροσκόπιο του ΕΟΔΥ αποτελεί η περίπτωση ασθενούς που ανάρρωσε από τον κορονοϊό και βρέθηκε ξανά θετική. Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του Mega, το περιστατικό, το οποίο είναι το πρώτο στη χώρα μας, καταγράφηκε στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”. Πρόκειται για μία γυναίκα που είχε νοσηλευτεί στον “Ευαγγελισμό” από τα τέλη Μάρτη, καθώς είχε νοσήσει από τον κορονοϊό. Στις 6 Απριλίου, η ασθενής πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο καθώς είχε αναρρώσει. Το βράδυ του Σαββάτου, όμως, οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε στο νοσοκομείο βγήκαν ξανά θετικές με αποτέλεσμα να γίνει επανεισαγωγή στη μονάδα COVID-19.

Το περιστατικό έχει μπει στο μικροσκόπιο του ΕΟΔΥ, καθώς αντίστοιχα περιστατικά έχουν καταγραφεί και σε άλλες χώρες, εγείροντας ερωτήματα για το κατά πόσο είναι εφικτή η επαναλοίμωξη ενός ασθενούς από τον ιό. Οι θεράποντες ιατροί, με τους οποίους μίλησε το MEGA, εμφανίζονται πάντως καθησυχαστικοί, τονίζοντας ότι το θετικό τεστ της ασθενούς δεν σημαίνει απαραίτητα επαναλοίμωξη. Θα πρέπει, όπως είπαν χαρακτηριστικά, να δούμε εάν και η συμπτωματολογία της ασθενούς είναι συμβατή με εκείνη του νέου κορωνοϊού.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας έχει σχολιάσει το θέμα αναφέροντας πως ανίχνευση του ιού με μοριακό έλεγχο PCR μετά τις 2-3 εβδομάδες που έχει περάσει κάποιος τη νόσο, μπορεί να αφορά σε κακή τεχνική στη λήψη των δειγμάτων. Όπως διευκρίνισε ο κ. Τσιόδρας, με βάση τα δημοσιευμένα δεδομένα από μεγάλες ερευνητικές ομάδες του εξωτερικού, η μακρά παραμονή του υλικού του ιού σε κάποιον που έχει περάσει τη νόσο, δεν φαίνεται να ισοδυναμεί με μόλυνση ή με μετάδοση.

Δείτε ακόμη

Οικογενειακή τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Πατέρας σκότωσε τον γιο του
Έγινε πράξη: Σύνταξη στο… e-mail σε χρόνο dt!
Κεραμέως: Πιθανή η παράταση της σχολικής χρονιάς, νωρίτερα θα ξεκινήσει η νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις