Ελένη Πετρουλάκη κέικ: Μια υγιεινή συνταγή, με γεύση… σοκολάτα

LIFESTYLE

Ελένη Πετρουλάκη κέικ: Μια υγιεινή συνταγή, με γεύση… σοκολάτα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Ελένη Πετρουλάκη κέικ: Η Ελένη Πετρουλάκη αποκαλύπτει μέσω του προφίλ της στο Instagram τα υλικά που χρειαζόμαστε για το υγιεινό κέικ σοκολάτας.

25.04.2020 | 14:23

Ελένη Πετρουλάκη κέικ: Η Ελένη Πετρουλάκη δημοσίευσε στο προφίλ της στο Instagram μια συνταγή για υγιεινό κέικ σοκολάτας, χωρίς πολλές θερμίδες. H Ελένη Πετρουλάκη μάς έδειξε μέσω του Instagram πώς μπορούμε να μείνουμε σε φόρμα όσο μένουμε σπίτι και μάς έδειξε ασκήσεις που μπορούμε όλοι να κάνουμε και δεν χρειάζεται κάποιο ιδιαίτερο εξοπλισμό. Αυτή τη φορά όμως, μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους μια συνταγή για σοκολατένιο κέικ χωρίς πολλές θερμίδες καθώς η όρεξή μας για γλυκό έχει αυξηθεί τον τελευταίο καιρό λόγω της καραντίνας.

Η Ελένη Πετρουλάκη αποκαλύπτει μέσω του προφίλ της στο Instagram τα υλικά που χρειαζόμαστε για το υγιεινό κέικ σοκολάτας και τον τρόπο που θα το φτιάξουμε. Ολη η συνταγή δίνει ένα κέικ περίπου 500 γραμμάρια και αξίζει να την δοκιμάσουμε. Ένα μικρό κομμάτι κέικ 42 γραμμάρια έχει 100 θερμίδες.

Aς δούμε τα υλικά που πρέπει να χρειαστούμε για το κέικ σοκολάτας:

120γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ιδανικά ολικής αλέσεως)
30γρ κακάο σκόνη
1/2 κουταλιά του γλυκού σόδα
Λίγο αλάτι
140γρ (ιδανικά καστανή)ή 80γρ στεβια
60 γρ γιαουρτι 0-2%
180γρ νερό
60γρ λάδι ή (προτείνω λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο ή φυστικοβούτυρο ή ταχίνι)
Εσάνς βανίλιας

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 12 εκ. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, το αλάτι και τη ζάχαρη. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το λάδι (ή βούτυρο) το γιαούρτι, το νερό και τη βανίλια. Τοποθετούμε τα υγρά υλικά στα στερεά και αναμιγνύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν (δεν χτυπάμε για πολύ ώρα όμως). Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 25 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Έτσι θα είναι πιο ζουμερό.
Στα 100γρ
Θερμίδες:239
Λιπαρά:12,73γρ
Υδατάνθρακες:33,44γρ
Πρωτεΐνες:3γρ

Ένα κομμάτι μικρό 42γρ

Θερμίδες:100
Λιπαρά: 5,3
Υδατάνθρακες: 14,8
Πρωτεΐνες:1,26

Όλη η συνταγή δίνει ένα κέικ περίπου 500γρ

Δείτε ακόμη

Η κορμάρα Ελένη Πετρουλάκη προτείνει ασκήσεις που μπορείς να κάνεις στο κρεβάτι

Exit mobile version