Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κλινική Περιστέρι – κορονοϊός: Νέο ύποπτο κρούσμα στην «Ταξιάρχαι»
ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΟ "ΕΛΠΙΣ"

Κλινική Περιστέρι – κορονοϊός: Νέο ύποπτο κρούσμα στην «Ταξιάρχαι»

Κλινική Περιστέρι - κορονοϊός: Σύμφωνα με πληροφορίες, την Παρασκευή ακόμη πέντε ασθενείς διακομίστηκαν από την κλινική στο Περιστέρι στο νοσοκομείο Αττικόν.

Κλινική Περιστέρι – κορονοϊός: Στο νοσοκομείο Ελπίς μεταφέρθηκε ως πιθανό κρούσμα κορωνοϊού υπερήλικας ασθενής 100 ετων από την κλινική Ταξιάρχαι στο Περιστέρι. Εκεί όπου 34 άνθρωποι βρέθηκαν να είναι φορείς κορωνοϊού και 3 ασθενείς κατέληξαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, την Παρασκευή ακόμη πέντε ασθενείς διακομίστηκαν από την κλινική στο Περιστέρι στο νοσοκομείο Αττικόν. Την άμεση αναστολή λειτουργίας της μονάδας Υγείας στο Περιστέρι, ζήτησε ο δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης.

Ταυτόχρονα, ζήτησε από τους καθ’ ύλην αρμόδιους να γίνουν εντατικοί έλεγχοι σε όλες τις μονάδες Υγείας που είναι εγκατεστημένες στην πόλη και να παρασχεθεί κάθε επιπλέον μέριμνα για τους ασθενείς και το προσωπικό της συγκεκριμένης κλινικής. Έδωσε εντολή στις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες για συνεχείς και επαναλαμβανόμενες απολυμάνσεις της περιοχής πλησίον της κλινικής.

Όπως μάλιστα έγινε γνωστό, θετικός στον κορωνοϊό διαγνώστηκε ένας από τους 39 γιατρούς που ελέχθησαν από την ιδιωτική κλινική «Ταξιάρχαι». Ο εξωτερικός γιατρός, ο οποίος είναι ασυμπτωματικός, παρακολουθούσε περίπου 50 ασθενείς σε δύο διαφορετικά ιατρεία, σύμφωνα με την ιχνηλάτηση των τελευταίων ημερών. Οπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ ο γιατρός πραγματοποιούσε μικροχειρουργικές επεμβάσεις, παρόλο που αυτό επιτρέπεται μόνο για επείγουσες περιπτώσεις.

Σε καραντίνα 120 επαφές κρουσμάτων

Στην καθημερινή ενημέρωση νωρίτερα σχετικά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως τέθηκαν σε καραντίνα πάνω από 120 επαφές κρουσμάτων, ενώ συνέχισε λέγοντας πως σε κατ’ οίκον περιορισμό έχουν μπει και 39 συνεργαζόμενοι γιατροί. Σε όλους δόθηκαν οδηγίες, μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των δειγμάτων.

“Τρελάθηκα για το παιδί και τα εγγόνια μου”

Συγκινητική ήταν η στιγμή όπου μια γυναίκα που μεταφέρεται ξεσπά μπροστά στις κάμερες: “Η κόρη μου ερχόταν και καθόταν δίπλα μου. Τρελάθηκα, τρελάθηκα στην κυριολεξία, τρελάθηκα για το παιδί μου. Για εμένα; Τι με νοιάζει; Τι με νοιάζει για μένα; Για το παιδί μου και για τα εγγόνια μου θέλω” έλεγε κλαίγοντας την ώρα που μεταφερόταν από την κλινική σε άλλο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ1, τα κρούσματα του κορονοϊού που διαπιστώθηκαν στην κλινική δεν έχουν απομακρυνθεί γιατί είναι πολλοί και νοσηλεύονται εκεί με κλιμάκιο του ΕΟΔΥ να τους φροντίζει.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις