Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κλινική Περιστέρι – κορονοϊός: 37 κρούσματα, 3 νεκροί
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΣΙΟΔΡΑ

Κλινική Περιστέρι – κορονοϊός: 37 κρούσματα, 3 νεκροί

Κλινική Περιστέρι - κορονοϊός: Την ίδια ώρα σοβαρές είναι οι καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την έλλειψη μέτρων ασφαλείας όσον αφορά την κλινική στο Περιστέρι.

Κλινική Περιστέρι – κορονοϊός: Στην κλινική “Ταξιάρχαι” στο Περιστέρι, έφτασε εκτάκτως λίγο πριν τις 12:30 το μεσημέρι της Παρασκευής, ο Σωτήρης Τσιόδρας. Σε δηλώσεις του ο καθηγητής είπε ότι από τους 226 ασθενείς και προσωπικό που ελέγχθηκαν οι 37 είναι θετικοί στον κορονοϊό. Πιο αναλυτικά μίλησε για 17 εργαζόμενους θετικούς στον κορονοϊό, 17 ασθενείς και τους τρεις ανθρώπους που έχασαν ήδη την ζωή τους. Είπε ακόμα ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα και είμαστε κοντά σε όλους για να σταματήσει το κακό. Οι αρχές, σύμφωνα με τις πληροφορίες, προχωρούν σε άμεση εκκένωση της κλινικής, μετά τα 28 κρούσματα κορωνοϊού και τον θάνατο τριών ασθενών. Ασθενοφόρα με ειδικά μέτρα προστασίας παρέλαβαν έξι ασθενείς από την κλινική, προκειμένου να τους μεταφέρουν στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ, καθώς έχουν διαγνωσθεί θετικοί στον κορονοϊό.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτηση στις δύο ιδιωτικές κλινικές υγείας στην Αττική που εντοπίστηκαν κρούσματα κορονοιού, ενώ έχει διαταχθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο διάπραξης κακουργηματικού βαθμού αδικήματος. Μέχρι στιγμής στην κλινική που βρίσκεται στο Ελληνικό, έχουν προκύψει 28 θετικά κρούσματα, 13 αφορούσαν ασθενείς, 11 εργαζομένους και 4 αφορούσαν κρούσματα βάσει των οποίων σήμανε ο συναγερμός στην ΓΓΠΠ.

Κλινική Περιστέρι – κορονοϊός: Τρεις νεκροί

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά, τρεις ασθενείς από την κλινική “Ταξιάρχαι” του Περιστερίου. κατέληξαν έχοντας προσβληθεί από την covid-19. Κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ασθενείς που είχαν ραντεβού για αιμοκάθαρση σήμερα, πήγαν το πρωί στην κλινική στο Περιστέρι. Αναμένεται ωστόσο, μετά το σφράγισμα της κλινικής χθες, οι ασθενείς θα συνεχίσουν τη θεραπεία τους στο Νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, πέντε άτομα ασυμπτωματικά βρίσκονται στην κλινική και νοσηλεύονται στο ισόγειο. Στον 1ο όροφο λειτουργεί η μία από τις δυο μονάδες αιμοκάθαρσης με άδεια του ΕΟΔΥ. Ο Αλέξανδρος Κοκκινάκης, εκπρόσωπος Τύπου της κλινικής “Ταξιάρχαι” μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, ισχυρίστηκε ότι τηρήθηκαν απόλυτα όλες οι ενέργειες που έπρεπε να γίνουν με βάση τα πρωτόκολλα.

Ο “ασθενής μηδέν”

Είπε πως όλα ξεκίνησαν από έναν εξωτερικό ασθενή ο οποίος είναι νεφροπαθής και κάνει αιμοκάθαρση τρεις φορές την εβδομάδα. Ο ίδιος ανέφερε πως μόλις έφτασε τη Δευτέρα του Πάσχα στην κλινική με πυρετό αμέσως του έγιναν εξετάσεις και στη συνέχεια κλήθηκε το ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Θριάσιο νοσοκομείο. Όπως είπε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, η δομή στεγανοποιήθηκε και έχει τοποθετηθεί επιστημονικός και διοικητικός υπεύθυνος. Στη δομή στα νότια προάστια, με 300 τροφίμους και 170 εργαζομένους, ελήφθησαν δείγματα από 130 εργαζομένους και από όλους τους τρόφιμους και αναμένονται τα αποτελέσματα. Μέχρι τώρα στα 92 πρώτα.αποτελέσματα που αφορούσαν τους εργαζομένους ήταν όλα αρνητικά.

Σοβαρές καταγγελίες

Την ίδια ώρα σοβαρές είναι οι καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την έλλειψη μέτρων ασφαλείας όσον αφορά την κλινική στο Περιστέρι. Όπως αναφέρει στο protothema.gr άλλος ασθενής, την Πέμπτη πήγε στην κλινική για τρίπλεξ χωρίς να έχει λάβει μέτρα προστασίας καθώς κανένας από την κλινική δεν τον ενημέρωσε για την κατάσταση.  Την ίδια ώρα σοβαρά ερωτήματα εγείρει το γεγονός ότι η κλινική πραγματοποιεί ακόμα και τώρα αιμοκαθάρσεις στον πρώτο όροφο του κτηρίου όπου λειτουργεί η σχετική μονάδα. Στην κλινική κατά πληροφορίες κάνουν αιμοκαθάρσεις 50 ασθενείς οι οποίοι ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου και υπάρχει το ενδεχόμενο να νοσήσουν με τον ιό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις