alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / 600 ευρώ voucher: Η ΝΔ πετάει το «μπαλάκι» στο επιστήμονες, λέει ο Χαρίτσης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

600 ευρώ voucher: Η ΝΔ πετάει το «μπαλάκι» στο επιστήμονες, λέει ο Χαρίτσης

600 ευρώ voucher: «Πρόκειται για ξεκάθαρη διασπάθιση δημόσιου χρήματος» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

600 ευρώ voucher: Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο», σχολίασε πως με τις εξελίξεις στην οικονομία εξαιτίας της κρίσης του κορωνοϊού «δεν μπορούμε να μιλάμε για επόμενη ημέρα της. Με στρατιές ανέργων και ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων». Σχετικά με το ζήτημα των προγραμμάτων τηλεκατάρτισης, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Επιβεβαιώθηκε και από την Κομισιόν ότι ήταν επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη να μην προχωρήσει στην απευθείας ενίσχυση των επιστημόνων, αλλά σε τηλεκατάρτιση με τη διαμεσολάβηση των ΚΕΚ. Οι ωφελούμενοι θα λάβουν από 600 ευρώ, ενώ άλλα 470 ευρώ θα μοιραστούν τα ΚΕΚ και οι – όλες κι όλες επτά – εταιρείες που δημιούργησαν το εκπαιδευτικό υλικό, το οποίο έχει προκαλέσει σάλο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Χαρακτήρισε δε, ως «αποκορύφωμα του κυβερνητικού εμπαιγμού, την προσπάθεια διάφορων υπουργών να μεταθέσουν την ευθύνη για το φιάσκο στους ίδιους τους επιστήμονες». «Πρόκειται για ξεκάθαρη διασπάθιση δημόσιου χρήματος» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. «Συγκεκριμένα συμφέροντα αποκτούν πρόσβαση στα δημόσια ταμεία. Με επίκαιρη ερώτηση καλούμε τον πρωθυπουργό να έρθει στη Βουλή και να δώσει εξηγήσεις για αυτό που συνέβη και για το πού πάνε τα χρήματα» συνέχισε. Υπενθύμισε δε ότι «για τα εν λόγω προγράμματα χρησιμοποιείται και δημόσιο χρήμα, την ώρα που η κυβέρνηση είχε τη δυνατότητα να μην επιβαρύνει τον κρατικό Προϋπολογισμό, ούτε με ένα ευρώ».

Ο ρόλος των ΜΜΕ και η έκκληση στο ΕΣΡ

Ο κ. Χαρίτσης κατήγγειλε ακόμη ότι «τα ΜΜΕ αποσιώπησαν το ζήτημα». Επιπλέον όμως, έκανε λόγο για «αναντιστοιχία μεταξύ αυτών που απασχολούν την κοινωνία και των όσων προβάλλουν τα ΜΜΕ. Αν δεν υπήρχαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η υπόθεση δεν θα είχε αναδειχθεί. Είναι θέμα πολυφωνίας, δημοκρατίας και ελευθερίας του Τύπου. Έχουμε καλέσει ήδη από την περασμένη εβδομάδα το ΕΣΡ να πάρει θέση. Αναμένουμε λοιπόν τις ενέργειές του. Θα πάρουμε όλες τις απαραίτητες θεσμικές πρωτοβουλίες για να αντιστραφεί η κατάσταση».

Τέλος, όσον αφορά στο μαξιλάρι των 37 δισ. ευρώ, ο Αλ. Χαρίτσης υπενθύμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει και για αυτό το ζήτημα επίκαιρη ερώτηση. Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει τί ακριβώς έχει κάνει με τα δημόσια αποθεματικά. Εφόσον μάλιστα τα μέτρα που έχει λάβει για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δεν δικαιολογούν τη χρήση του μαξιλαριού…Δυστυχώς και σε αυτό το θέμα δεν υπάρχει λογοδοσία, ενώ οι παλινωδίες της κυβέρνησης δείχνουν ότι και εδώ πορεύεται χωρίς κανένα σχέδιο».

Δείτε ακόμα

Την ερχόμενη εβδομάδα το πολυαναμενόμενο διάγγελμα Μητσοτάκη

Επιχείρηση “κανονικότητα” – Το σχέδιο του Μαξίμου για την άρση των μέτρων

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη – Μισέλ: Κορονοϊός και τουρκικές προκλήσεις στην ατζέντα

Πέτσας για άρση μέτρων: Ανοίγουν στις 27 Απριλίου υποθηκοφυλακεία, Πρωτοδικεία και Ειρηνοδικεία