Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τζόνσον – Τραμπ κορονοϊός: Οι ηγέτες συμφώνησαν να βάλουν “μπρος” τις οικονομίες
ΚΟΣΜΟΣ

Τζόνσον – Τραμπ κορονοϊός: Οι ηγέτες συμφώνησαν να βάλουν “μπρος” τις οικονομίες

Τζόνσον - Τραμπ κορονοϊός: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, είχε ο βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, με φόντο την πανδημία του κοροναϊού.

Τζόνσον – Τραμπ κορονοϊός: Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον συμφώνησαν στην ανάγκη μιας συντονισμένης διεθνούς απάντησης στην πανδημία του νέου κορωνοϊού, ανέφεραν η Ντάουνινγκ Στριτ και ο Λευκός Οίκος σε ξεχωριστές ανακοινώσεις. Ο Τζόνσον, που νοσηλεύτηκε έχοντας προσβληθεί από τον ιό, ανέφερε στον Τραμπ ότι «αισθάνεται καλύτερα και βρίσκεται σε πορεία ανάρρωσης», σύμφωνα με την ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας για την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών.

Τραμπ και Τζόνσον «επιβεβαίωσαν εκ νέου τη στενή τους συνεργασία μέσω της G7 και της G20 για την επαναλειτουργία των παγκόσμιων οικονομιών και να διασφαλιστεί πως η ιατρική περίθαλψη και προμήθειες να φτάσουν σε όσους έχουν ανάγκη», πρόσθεσε ο Λευκός Οίκος. Οι δύο άνδρες επίσης συζήτησαν για το εμπόριο.

«Οι δύο ηγέτες δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν να συνεργάζονται για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων, μεταξύ άλλων την υπογραφή το ταχύτερο δυνατό μιας συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου», δήλωσε μια εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ. Σημειώνεται πως η Βρετανία αποχώρησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση στα τέλη του Ιανουαρίου και μια συμφωνία με τις ΗΠΑ αποτελεί βασική προτεραιότητα για την κυβέρνηση Τζόνσον.

Δείτε ακόμη

Τι συμβαίνει στ’ αλήθεια στην Τουρκία; Οι New York Times έχουν στα “χέρια” τους στοιχεία
Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη – Μισέλ: Κορονοϊός και τουρκικές προκλήσεις στην ατζέντα
e-ΕΦΚΑ: Ξεκινάει η προπληρωμή των συντάξεων Μαΐου

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις