Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Δεκεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Ακρίτα κορονοϊός: Στο στόχαστρο καλλιτέχνες που χαρακτήρισαν “ευλογία” τον ιό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ακρίτα κορονοϊός: Στο στόχαστρο καλλιτέχνες που χαρακτήρισαν “ευλογία” τον ιό

Ακρίτα κορονοϊός: Ποιους βάζει στο στόχαστρό της αυτή τη φορά η Έλενα Ακρίτα.

Ακρίτα κορονοϊός: Με νέα ανάρτησή της στο Facebook η Έλενα Ακρίτα στηλιτεύει δύο συγκεκριμένους καλλιτέχνες τους οποίους δεν κατονομάζει, πάντως, επειδή εξέφρασαν την άποψη πως ο κορονοϊός είναι “ευλογία” και ότι “ξαναβρίσκουμε τον εαυτό μας στο σπίτι μας”. Στην ανάρτησή της η κυρία Ακρίτα αναφέρει πως αμφότεροι και οι δύο διαμένουν σε μεγάλα σπίτια σε “καλές” περιοχές και ότι αυτό σίγουρα, όπως υποστηρίζει βοηθά στην ενδοσκόπηση. Στη συνέχεια αναφέρει πως και αυτός ο ιός είναι τοξικός και αταξικός “άτομα που στοιβάζονται σε μικρά διαμερίσματα μάλλον δεν συμμετέχουν με τον ίδιο ενθουσιασμό, στην διαδικασία της πνευματικής ανάτασης.”

Αναλυτικά η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα

Διάβασα τις απόψεις δυο δημοφιλέστατων καλλιτεχνών που ισχυρίζονται ότι ο κορονοϊός είναι ‘ευλογία’ κι ότι ‘ξαναβρίσκουμε τον εαυτό μας στο σπίτι μας’. Το γεγονός ότι και οι δυο μένουν σε μεγάλα σπίτια και σε προνομιούχες περιοχές σίγουρα βοηθάει την… ενδοσκόπηση. Κι αυτό είμαι σε θέση να το γνωρίζω γιατί κι εγώ έτσι ζω. Ο καθένας έχει το χώρο του και δεν συνωστιζόμαστε ο ένας κολλητά στον άλλον.

Επειδή αυτός ο ιός εκτός από τοξικός είναι και ταξικός/οικονομικός, άτομα που στοιβάζονται σε μικρά διαμερίσματα μάλλον δεν συμμετέχουν με τον ίδιο ενθουσιασμό, στην διαδικασία της πνευματικής ανάτασης. Και αυτό δεν έχει να κάνει με τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα τους. Έχει να κάνει με τετραγωνικά, με τα μεροκάματα, με την ανέχεια.

Οι άστεγοι για παράδειγμα, κομμάτι δύσκολο να αντιμετωπίζουν τον κορονοϊό ως ‘ευλογία’. Όπως κι οι εργαζόμενοι που αγωνιουν για τη δουλειά τους – ειδικά τώρα που μπαίνουν τα λουκέτα το ένα μετά το άλλο. Είναι πιο εύκολο να είσαι φιλόσοφος στα βόρεια προάστια, παρά σε μια υποβαθμισμένη περιοχή. Δεν παίζουν ξέρετε, όλοι επιτραπέζια σε πάλλευκες μοκέτες με ασορτί άσπρα σκυλάκια.

Η κλεισούρα δεν σημαίνει απαραιτήτως …bonding

Σημαίνει κατάθλιψη, σημαίνει γκρίνια κι ουρλιαχτά συγκατοίκων μέσα στο αυτί σου, σημαίνει έλλειψη ιδιωτικού χώρου, σημαίνει πολλά και ζοφερά. Και πάνω από όλα σημαίνει ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ. Σωματική και λεκτική. Θέλει λίγη προσοχή τί λέμε σε τόσο δύσκολες εποχές. Γιατί κακά τα ψέματα. Αυτό το υπερδιαφημισμένο ‘Μαζί’ δεν μάς χωράει όλους.

Δείτε ακόμη

Φιλόσοφος Ράμφος: “Κι αν δεν δώσουμε το φιλί, ας συγχωρήσουμε κάποιον που μας πίκρανε”

“Ποτέ δεν ήμασταν πιο μαζί” – Τα γεμάτα ελπίδα λόγια του Διονύση Σαββόπουλου

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις