Νεκροί Ελλάδα κορονοϊός: Κατέληξε μια γυναίκα, 114 τα θύματα

ΕΛΛΑΔΑ

Νεκροί Ελλάδα κορονοϊός: Κατέληξε μια γυναίκα, 114 τα θύματα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Νεκροί Ελλάδα κορονοϊός: Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, μια γυναίκα 66 ετών κατέληξε τη Δευτέρα του Πάσχα.

20.04.2020 | 11:00

Νεκροί Ελλάδα κορονοϊός: Στους 114 έφτασαν οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, καθώς μια 68χρονη από την Καστοριά έχασε τη μάχη βρισκόμενη στην εντατική του νοσοκομείου Παπανικολάου. Σύμφωνα με πληροφορίες, έπασχε από παχυσαρκία, γεγονός που επιβάρυνε σημαντικά την υγεία της. Την ίδια ώρα, οι συζητήσεις για άρση των μέτρων στην Ελλάδα βρίσκονται σε εξέλιξη. Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ, Νίκος Σύψας αναφέρθηκε σήμερα στην  επόμενη ημέρα, μετά τη σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Αναλυτικότερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ αναφορικά με το ενδεχόμενο των διακοπών στη διάρκεια του καλοκαιριού ο κ. Σύψας υπογράμμισε πως «θα μπορέσουμε φέτος να πάμε διακοπές», ωστόσο, όπως είπε, θα πρέπει να εξακολουθήσουν να εφαρμόζονται βασικοί κανόνες, ακόμα «και αποστάσεις στις παραλίες».

Σχετικά με τον τουρισμό και κατά πόσο θα μπορούν να έρχονται τουρίστες στην Ελλάδα όπως συμβαίνει κάθε καλοκαίρι, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας επεσήμανε πως θα μπορούν να έρθουν τουρίστες, αλλά όχι μαζικά. «Θα πρόκειται για επιλεγμένο τουρισμό», δήλωσε χαρακτηριστικά στον τηλεοπτικό σταθμό. Αναφερόμενος στο χρονοδιάγραμμα άρσης των περιορισμών, τόνισε ότι είναι ένα θέμα που θα εξεταστεί μέσα στον Μάιο, με την προϋπόθεση ότι η χώρα θα συνεχίζει να πηγαίνει καλά, καθώς αν υπάρξει πισωγύρισμα θα είναι χειρότερη και η υγειονομική και η οικονομική επιβάρυνση! Τέλος, ο κ. Σύψας αναφέρθηκε και στο ζήτημα των σχολείων, δηλώνοντας πως σύντομα η επιτροπή λοιμωξιολόγων θα εξετάσει το πότε οι μαθητές μπορούν να επιστρέψουν στα θρανία, με προτεραιότητα όπως είπε την Γ’ Λυκείου, αλλά και τους φοιτητές που αναμένεται να πάρουν πτυχίο.

Η Ελλάδα 58η σε θανάτους λόγω κορωνοϊού αναλογικά με τον πληθυσμό

Η χώρα μας με 114 θανάτους λόγω κορωνοϊού βρίσκεται πια στην 46η θέση παγκοσμίως σε απόλυτο αριθμό των θυμάτων της νόσου, από την 39η θέση πριν επτά μέρες, την 33η θέση πριν δύο εβδομάδες και την 28η θέση πριν τρεις εβδομάδες. Σε σχέση με τον πληθυσμό της, η Ελλάδα έχει μέχρι στιγμής περίπου 11 θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού, γεγονός που την τοποθετεί στην 58η θέση διεθνώς, από την 49η θέση πριν επτά μέρες και την 38η θέση πριν δύο εβδομάδες. Έχει επίσης υποχωρήσει πια στην 21η θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, από 18η και 17η πριν μία και δύο εβδομάδες αντίστοιχα.

Οπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο παγκόσμιος μέσος όρος είναι περίπου 21 θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκων, συνεπώς η χώρα μας βρίσκεται πολύ κάτω από το διεθνή μέσο όρο. Ακόμη, έχοντας 67 ασθενείς διασωληνωμένους σε σοβαρή-κρίσιμη κατάσταση (έναντι 75 πριν μια εβδομάδα και 92 πριν δύο εβδομάδες), η Ελλάδα είναι 37η διεθνώς σε αριθμό σοβαρών περιστατικών σε ΜΕΘ και 16η στην ΕΕ. Οσον αφορά τον αριθμό των τεστ που κάθε χώρα έχει πραγματοποιήσει, η Ελλάδα με 53.290 τεστ βρίσκεται στην 56ή θέση παγκοσμίως (από 53η την προηγούμενη εβδομάδα και 50ή πριν δύο εβδομάδες). Εξάλλου, με αναλογία 5.113 τεστ ανά εκατομμύριο πληθυσμού, βρίσκεται στην 70ή θέση διεθνώς (από 66η και 57η πριν μία και δύο εβδομάδες αντίστοιχα).

Δείτε ακόμη

Πώς κατάφεραν οι Έλληνες να “κλείσουν στόματα” το Πάσχα

Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ: Τα καταφέραμε οι Έλληνες, οι “αλήτες της πειθαρχίας”

Γλέντια σε Κορδελιό, Λάρισα, Πειραιά ανήμερα Πάσχα – Χωρίς κανένα μέτρο ασφαλείας

“Ποτέ δεν ήμασταν πιο μαζί” – Τα γεμάτα ελπίδα λόγια του Διονύση Σαββόπουλου

Στο σπίτι με τη Μαρέβα και τα παιδιά – Το Πάσχα του Κυριάκου Μητσοτάκη (pics)

Καραντινάτο… Πάσχα σε μπαλκόνια, ταράτσες και αυλές

Έφτασε Λαμία ο κορονοϊός – Γεγονός το πρώτο κρούσμα!

Exit mobile version