Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ κορονοϊός: Οι “αλήτες της πειθαρχίας” τα καταφέραμε

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ κορονοϊός: Οι “αλήτες της πειθαρχίας” τα καταφέραμε

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ κορονοϊός: Έστειλε το δικό της μήνυμα για τους Έλληνες και το Πάσχα.

20.04.2020 | 10:09

Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ κορονοϊός: Το φετινό Πάσχα ήταν αλλιώτικο για ολόκληρο τον κόσμο, αλλά κυρίως για τους παραδοσιακούς, “μικρούς” όπως μας χαρακτήριζαν οι πολλοί, Έλληνες. Η Κυριακή, θα μείνει για πάντα χαραγμένη στις καρδιές μας, καθώς οι ευχές ειπώθηκαν από τα μπαλκόνια, από τις οθόνες των κινητών και των λάπτοπ ή από το τηλέφωνο. Ωστόσο, ήταν και μια μέρα που απέδειξε πως η πανέμορφη Ελλάδα έχει στο αίμα της τεράστια αποθέματα δύναμης και είναι ικανή να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια. Γι’ αυτή τη δύναμη που κυλάει μέσα μας, μίλησε η σπουδαία Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ.

Η βυζαντινολόγος ιστορικός και πρώτη πρύτανης της Σορβόννης Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ βρίσκεται στην Αθήνα, κλεισμένη σπίτι όπως σχεδόν όλοι μας. Η κ. Αρβελέρ μίλησε στην ΕΡT, το μεσημέρι του Πάσχα και από την καραντίνα έστειλε ένα ελπιδοφόρο μήνυμα. “Η μικρή Ελλάδα έκανε το μεγαλείο να νικήσει τον κορονοϊό και να συγχαρούμε αυτούς που κυβερνούν. Γιατί αποδείξαμε ότι σαν λαός, εμάς που μας θεωρούσαν αλήτες της πειθαρχίας, τα καταφέραμε καλύτερα από όλους”, είπε.

Όσο για τα μέτρα και τον εγκλεισμό μας στο σπίτι είπε ότι το βρίσκει θετικό. “Όχι μόνο θετικό, νομίζω και ελπίζω θα είμαστε καλύτεροι άνθρωποι αλλά και ανθεκτικότεροι. Θα καταλάβουμε ότι μια καταστροφή σαν την σημερινή δεν έχει συνέπειες καλές, αλλά αυτές οι συνέπειες θα γίνουν προτερήματα”. Μιλώντας για το Πάσχα που θέλει να θυμάται η κα Αρβελέρ είπε: “Νοσταγλώ το ελληνικό Πάσχα γιατί είναι το μόνο γεμάτο κατάνυξη, δεν είναι το Πάσχα μιας μέρας αλλά μίας εβδομάδας, σαν ένα κρεσέντο μουσικό, μια σονάτα του Μπετόβεν, είναι το Πάσχα που θέλω να θυμάμαι”. Η κα Αρβελέρ ολοκλήρωσε την τηλεφωνική της σύνδεση κάνοντας μια ευχή και λέγοντας: “Να είναι πάντα ζωντανή η ελπίδα για το καλύτερο”.

Δείτε ακόμη

Φιλόσοφος Ράμφος: “Κι αν δεν δώσουμε το φιλί, ας συγχωρήσουμε κάποιον που μας πίκρανε”

Στέλιος Ράμφος: «Η συμπεριφορά του Μητσοτάκη ήταν καθαρά ηγετική»

Exit mobile version