Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

08

Δεκεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΚΑΒ κορονοϊός: Έλληνας διασώστης περιγράφει τον διάλογο με 75χρονη
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΚΑΒ κορονοϊός: Έλληνας διασώστης περιγράφει τον διάλογο με 75χρονη

ΕΚΑΒ κορονοϊός: Ο κ. Σάκης, περιγράφει τον διάλογό του με ηλικιωμένη με κορωνοϊό.

ΕΚΑΒ κορονοϊός: Μια συγκλονιστική ανάρτηση έκανε Έλληνας διασώστης του ΕΚΑΒ, όπου διηγείται την ιστορία της μεταφοράς ασθενούς με κορωνοϊό σε νοσοκομείο αναφοράς. Ο Σάκης Καρακατσάνης δημοσίευσε μια φωτογραφία στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook, την οποία συνόδευε ένα συγκλονιστικό κείμενο, όπου αφηγείται τον διάλογο με μια ηλικιωμένη 75 ετών, την ώρα που τη μετέφεραν σε νοσοκομείο αναφοράς SARS-CoV-2, καθώς διεγνώσθη θετική στον κορωνοϊό. Σκοπός της ανάρτησης ήταν να τονίσει πόσο σημαντικό είναι, ακόμα και τώρα που τα κρούσματα έχουν μειωθεί αισθητά, να μην καθησυχαστούμε και να τηρούμε ευλαβικά τα μέτρα προστασίας. Η ηλικιωμένη γυναίκα εξομολογήθηκε στον διασώστη του ΕΚΑΒ ότι φοβόταν για τη ζωή της. Του είπε ότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει και δεν είχε δυνάμεις να σηκωθεί ούτε για να πάει στο μπάνιο.

Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή του έγραψε, μεταξύ άλλων.

«Νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ confirmed Covid19 Case… Μεταφορά ασθενούς 75 ετών από το νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ μετά τη διάγνωση covid19, προς νοσοκομείο αναφοράς SARS-CoV-2.

Εντός του ασθενοφόρου στην καμπίνα ασθενούς διάλογος:

– Αγόρι μου πως σε λένε;

– Σάκη με λένε κυρία, θα είμαι δίπλα σας στη διαδρομή για ό,τι χρειαστείτε….

– Σάκη να είσαι καλά, εμένα με λένε… χάρηκα…

Και κάπου εδώ ξεσπά σε κλάματα!

– Αισθάνομαι ότι θα πεθάνω παλικάρι μου δεν μου φτάνει ο αέρας που αναπνέω… Έχω να μιλήσω στα παιδιά μου 3 ολόκληρες ημέρες, έχω και 2 εγγονάκια μου λείπουν πολύ… Πες μου σε παρακαλώ, θα πεθάνω; Είμαι 3 ημέρες κλεισμένη σε απομόνωση, κοντεύω να τρελαθώ!

– Υπομονή κυρία θα περάσει…

– Δεν έχω δύναμη να πάω ούτε μέχρι την τουαλέτα… Δεν μου φτάνει ο αέρας που αναπνέω… Εγώ μέχρι πριν 5 ημέρες μπορούσα να περπατήσω όλο το κέντρο της Αθήνας… Θα πεθάνω; Πες μου!

– Θα σας κάνουν καλά κυρία, σε λίγες ημέρες θα αγκαλιάσετε και πάλι την οικογένειά, τα παιδιά και τα εγγονάκια σας κάντε λίγη ακόμα υπομονή…

Σταμάτησε να κλαίει μόνο όταν την ακούμπησα στο μέτωπο με το χέρι… Ένα απλό χάδι παρηγορητικό… Αυτό που της έλειπε τόσες ημέρες ίσως! Ανακούφιση έστω και προσωρινή…

Άφιξη στο νοσοκομείο αναφοράς…

Για όλους τους εγωιστές, άμυαλους που δεν μπορούν να παραμείνουν στα σπίτια τους, πρέπει να γνωρίζουν ότι οι συνέπειες της μετάδοσης του σε έναν ηλικιωμένο συμπολίτη μας ή σε κάποιον που ανήκει σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, ακόμη και πολύ νεαρής ηλικίας, λόγω χαμηλού ανοσοποιητικού είναι καταστροφικές… Τόσο για τον ίδιο, όσο και για την οικογένειά του!

Καθ’ όλη τη διάρκεια της σύντομης διαδρομής μας, τα συμπτώματα ήταν: έντονος βήχας, σε συνδυασμό με πολύ χαμηλό ποσοστό οξυγόνου στο αίμα με αίσθημα πνιγμού και με έντονους μυϊκούς πόνους σε όλο το σώμα…».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις