Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Σκοιλ ελικικού: Ομοβροντία Τσίπρα – Χαρίτση και απάντηση Βρούτση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκοιλ ελικικού: Ομοβροντία Τσίπρα – Χαρίτση και απάντηση Βρούτση

Σκοιλ ελικικού: "Πρέπει να δώσει απαντήσεις και να αφήσει τα "ζαβαρακατρανέμια"… Και θα τον φέρω στη Βουλή, θέλει δε θέλει, να δώσει απαντήσεις", τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σκοιλ ελικικού: Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ για τα λάθη που υπάρχουν στα προγράμματα κατάρτισης των επιστημόνων με voucher που υπάγονται στο πλαίσιο μέτρων για τον κορωνοϊό. Το σχετικό hastag #Σκοιλ_Ελικικου έχει γίνει trend στα social media. Σε ανάρτησή του στο Facebook, o Αλέξης Τσίπρας ανέφερε: «Η ΝΔ μας έχει συνηθίσει σε δεκάδες σκάνδαλα ιδιαίτερα τις εποχές που για τους πολίτες προβλέπει λιτότητα και ανέχεια. Σκάνδαλο όμως όπως το «Σκοιλ Ελικικού» και το «Μέτζη του νέουκτη», που αποτελούν το αποτέλεσμα του πάρτι των προγραμμάτων «κατάρτισης» με τα χρήματα που έπρεπε να δίνονται σε επιστήμονες, μόνο ο κος Μητσοτάκης και οι εντιμότατοι φίλοι του θα μπορούσαν να σκεφτούν και να πραγματοποιήσουν.

Τώρα καταλαβαίνουν όλοι πού πάει το δημοσιονομικό μαξιλάρι με τα 37 δισ. ευρώ που ο ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε και άφησε στη σημερινή κυβέρνηση. Ο κος Μητσοτάκης είναι υπόλογος για όσα γίνονται σε μια περίοδο που υποφέρουν άνθρωποι. Πρέπει να δώσει απαντήσεις και να αφήσει τα «ζαβαρακατρανέμια»…

Και θα τον φέρω στη Βουλή, θέλει δε θέλει, να δώσει απαντήσεις.

Καλή Ανάσταση! #Σκοιλ_Ελικικου»

Τσακαλώτος: “Χωρίς Σκοιλ Ελικικου δεν πας πουθενά την σήμερον ημέρα”

Με δηκτικό τρόπο σχολίασε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος το θέμα με τα προγράμματα κατάρτισης. Σε ανάρτησή του ο κ. Τσακαλώτος αναφέρει: “Όταν ο κ. Σταϊκούρας έρθει στην Βουλή να μου απαντήσει στην ερώτηση για την μεσαία τάξη θα ήθελα πολύ και την άποψή του για το πόσο απαραίτητη και σοβαρή είναι η κατάρτιση των επιστημόνων που η ΝΔ επέλεξε. Χωρίς #Σκοιλ_Ελικικου δεν πας πουθενά την σήμερον ημέρα…Υ.Γ. Όπως θα έρχεται ας φέρει και την απάντηση στην ερώτηση για τα ταμειακά διαθέσιμα

Σκοιλ ελικικού: Σκάνδαλο η κατάρτιση

Σε ανάλογο τόνο και ο Αλέξης Χαρίτσης ο οποίος έγραψε στο Facebook: «Ούτε Μ. Παρασκευή δεν μπορούμε να αγιάσουμε με αυτή την κυβέρνηση…

Πέρα από τη μεγάλη επιχείρηση εξαπάτησης με το “μαξιλάρι” των 37δισ. που Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή η κυβέρνηση το χρησιμοποιεί χωρίς να λέει πώς και Τρίτη-Πέμπτη-Σάββατο το αφήνει ανέγγιχτο (την Κυριακή δεν αναγνωρίζει καν την ύπαρξη του), η «αριστεία» και το «επιτελικό κράτος» θριαμβεύουν και αλλού. Αυτό διαπιστώνουν χιλιάδες επιστήμονες καθημερινά που έρχονται σε επαφή με την προσβλητική εμπειρία της «τηλεκαταρτισης».

Πρόκειται για ένα τεράστιο σκάνδαλο που προσβάλλει το επιστημονικό δυναμικό της χώρας και τη μεσαία τάξη, για την οποία δήθεν νοιαζόταν η κυβέρνηση, για να πλουτίσουν διάφορα κέντρα «αριστείας» με πλήρη κυβερνητική κάλυψη. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη οφείλει να απολογηθεί για την εν λόγω υπόθεση και να εξηγήσει πώς συνδέεται η «εκμάθηση της επανεκκίνησης του υπολογιστή» με την ψηφιακή επανάσταση του 21ου αιώνα. Παρά τις αοκνες προσπάθειες της κυβέρνησης Μητσοτάκη, δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να επιστρέψει η χώρα στην εποχή της γενικευμένης ρεμούλας των κάθε λογής «κολλητών» και «ημετέρων».

#Σκοιλ_Ελικικου»

Και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με αναρτήσεις τους ζήτησαν απαντήσεις:

Σκοιλ ελικικού: Η απάντηση Βρούτση

“Δεν περιμένει κανείς από τον κ. Τσίπρα να κατανοήσει πώς λειτουργεί η οικονομία, η αγορά και ο ελεύθερος ανταγωνισμός. Οι Έλληνες πληρώσαμε, άλλωστε, πολύ ακριβά δίδακτρα επί 4,5 χρόνια, όσο ο ίδιος κυβερνούσε ανερμάτιστα τη χώρα” αναφέρει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

“Επί της ουσίας, ο κ. Τσίπρας γνωρίζει ότι τα προγράμματα τηλεκατάρτισης, μέσω επιταγών κατάρτισης (voucher), έχουν θεσμοθετηθεί από το 2011 και χρησιμοποιούνται έκτοτε ως η διαφανέστερη μέθοδος, καθώς η επιλογή του παρόχου κατάρτισης γίνεται από τον ίδιο τον καταρτιζόμενο, επιτρέποντας στους ωφελούμενους εργαζόμενους ή ανέργους να επιλέξουν εκείνοι το αντίστοιχο πρόγραμμα” επισημαίνει το υπουργείο Εργασίας, ξεκαθαρίζοντας ότι, σε κάθε περίπτωση, τυχόν αστοχίες, ιδίως αναφορικά με μη επαρκή ΚΕΚ, θα αξιολογηθούν και θα διορθωθούν άμεσα.

Το υπουργείο Εργασίας αναφέρει ότι “όσο για την εμμονή του κ. Τσίπρα με τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους”, δύο τινά υπάρχουν:

“- είτε αγνοεί πλήρως ότι τα προγράμματα κατάρτισης των επιστημόνων και ελεύθερων επαγγελματιών υλοποιούνται με αξιοποίηση πόρων του ΕΣΠΑ

– είτε σπεκουλάρει με το ύψος των διαθεσίμων στο Ταμείο του κράτους, για να δημιουργήσει ψεύτικες εντυπώσεις για λόγους μικροπολιτικής σκοπιμότητας.

Μάλλον και τα δύο”.

“Αλλά οι Έλληνες τον έχουμε μάθει. Όλοι μαζί, ενωμένοι, θα ξεπεράσουμε και θα βγούμε όρθιοι και από αυτήν την κρίση” τονίζει το υπουργείο Εργασίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις