Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ποδόσφαιρο: Νέα εποχή για την Εθνική μας
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ποδόσφαιρο: Νέα εποχή για την Εθνική μας

Ποδόσφαιρο: Ο Τζον Φαν Σιπ έχει αποδείξει πως μπορεί να συνεχίσει το δημιουργικό έργο των Ρεχάγκελ και Σάντος

Ποδόσφαιρο: Είναι γεγονός πως η μετά Ρεχάγκελ και Σάντος εποχή για την Εθνική μας ποδοσφαιρική ομάδα δεν ήταν επιτυχημένη. Όμως και ύστερα από πολλές αλλαγές ένας Ολλανδός, ο Τζον Φαν Σιπ, που εδώ και περίπου ένα χρόνο έχει αναλάβει την Εθνική μας, έχει αποδείξει πως μπορεί να συνεχίσει το δημιουργικό έργο των προκατόχων του, του Γερμανού Ρεχάγκελ που μαζί του πήραμε και το Euro2004 και του Πορτογάλου Σάντος με τον οποίο φθάσαμε πολύ ψηλά. Μάλιστα σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στην μεγαλύτερη εφημερίδα της Πορτογαλίας “A’ Bola” ανάμεσα στα αλλά που είπε τόνισε πως «θέλω να μείνω καιρό στην Εθνική Ελλάδος και να αφήσω κληρονομιά…»!

Αναφερόμενος στην δουλειά των Πέδρο Μάρτινς και Αμπέλ Φερέιρα, αφού είπε πως δεν τους γνωρίζει προσωπικά υπογράμμισε ότι κάνουν σπουδαία δουλειά στον Ολυμπιακό και στον ΠΑΟΚ. Στην ερώτηση για τον κορονοϊό, ο Ολλανδός προπονητής της Εθνικής μας ομάδας είπε πως «δεν είμαι στην Ολλανδία, ζω στην Ελλάδα, στην Αθήνα, αλλά παρακολουθώ την κατάσταση που επικρατεί στην Ολλανδία μέσω τηλεόρασης. Στην Ελλάδα οι αρχές έδρασαν πολύ γρήγορα, έκλεισαν τα σχολεία και μαγαζιά πρώτα και μετά συνέχισαν ενεργώντας με ταχύτατα για την απομόνωση του κόσμου στο σπίτι…»!

γράφει ο Γιώργος Κοντονής

Με 20 εκατομμύρια ευρώ

Το μαντάτο έρχεται από την Πορτογαλία, όπου βρίσκεται με άδεια ο στόπερ του Ολυμπιακού Ρούμπεν Σεμέδο, και λέει ότι δυο από τις πιο γνωστές ομάδες η Μπενφίκα και η Πόρτο που βρίσκονται σε αναζήτηση κεντρικού αμυντικού καλοβλέπουν τον αμυντικό ερυθρόλευκο άσσο. Βέβαια η περίπτωση δεν είναι και τόσο απλή γιατί υπάρχουν όροι στο συμβόλαιο του, αλλά και γιατί ο Ολυμπιακός ζητάει πάνω από είκοσι εκατομμύρια ευρώ.

Θρήνος στην Καλαμαριά

Ο Απόλλων Καλαμαριάς θρηνεί την απώλεια του παλιού ποδοσφαιριστή του Γιώτη Ασλανίδη. Ο άλλοτε ηγέτης της Καλαμαριάς, που ήταν θείος του Αχιλλέα Ασλανίδη που έπαιξε εκτός από τον Απόλλωνα, στον ΠΑΟΚ και στον Παναθηναϊκό, έγραψε την δική του ιστορία στο ποδόσφαιρο της Βορείου Ελλάδος. Στην ανακοίνωση του ο Απόλλωνα Καλαμαριάς για τον χαμό του Γιώτη Ασλανίδη αναφέρει μεταξύ άλλων «…ο Γιώτης Ασλανίδης αποτέλεσε εκλεκτό μέλος της ‘οικογένειας’ του Απόλλωνα Καλαμαριάς, τον οποίο τίμησε ως ποδοσφαιριστής και τον υπηρέτησε και από άλλα διάφορα πόστα…».

Στην Μητρόπολη Πειραιά

Ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης συνεχίζοντας την κοινωνική του δράση αγόρασε και δώρισε στην Ιερά Μητρόπολη του Πειραιά μεγάλη έκταση που είναι δίπλα στις παιδικές κατασκηνώσεις της, για να γίνει σύγχρονο και πλήρες Αθλητικό Κέντρο. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιά κ. Σεραφείμ ευχαρίστησε τον κ. Μαρινάκη για την δωρεά του αυτή.

Μπράβο

Ένα Ελληνόπουλο, πρώην παίκτης της ΑΕΚ που τώρα αγωνίζεται στην Αυστραλία με τα χρώματα της Γουέστερν Γιουνάιτεντ, ο Παναγιώτης Κονέ, που είναι μέτοχος της εταιρείας Europcar, προσέφερε 6 αυτοκίνητα στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας για όλη την διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, ενισχύοντας έτσι τον Δήμο στην μάχη κατά του κορονοϊού. Ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας Γιάννης Βούρος ευχαρίστησε τον Παναγιώτη Κονέ για την ενέργεια αυτή.

Οκτώ μήνες εκτός ο Μελισσανίδης

Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ ανακοίνωσε τις ποινές για όλα όσα έγιναν στον ημιτελικό αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδος ΑΕΚ-Άρη στο ΟΑΚΑ. Η ΑΕΚ τιμωρήθηκε με δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και με πρόστιμο 68.000 ευρώ. Στο μεγαλομέτοχο της ΑΕΚ Δημήτρη Μελισσανίδη επιβλήθηκε απαγόρευση εισόδου εντός των ορίων όλων των γηπέδων της Ελληνικής Επικράτειας για οκτώ μήνες και χρηματική ποινή 20.000 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Μπουφόν θα φοράει τα… γάντια για λίγο ακόμη

Τι κάνει ένας 52χρονος στην καραντίνα; Ο Κλοπ πάντως… μαθαίνει τα βασικά!

Ακόμα ένα θύμα του ιού, ο «θρύλος» των Λιντς Νόρμαν Χάντερ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις