Αθήνα

°C

Τρίτη

19

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γιάννα Αγγελοπούλου σπίτι: Οι κόκκινες σατέν πιτζάμες, τα… καλώδια και η “τρέλα” με το Twitter
ΕΛΛΑΔΑ

Γιάννα Αγγελοπούλου σπίτι: Οι κόκκινες σατέν πιτζάμες, τα… καλώδια και η “τρέλα” με το Twitter

Γιάννα Αγγελοπούλου σπίτι: Αλλεπάλληλες τηλεδιασκέψεις της προέδρου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» με τα μέλη της στο πλαίσιο καθορισμού των περαιτέρω δράσεων.

Γιάννα Αγγελοπούλου σπίτι: Όλοι έχουμε συνηθίσει την Γιάννα Αγγελοπούλου με αυστηρά ταγιέρ, τέλεια μαλλιά και άψογες εμφανίσεις. Ωστόσο, ο υποχρεωτικός εγκλεισμός λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, μας έδωσε την δυνατότητα να δούμε το άλλο πρόσωπο της Γιάννας Αγγελοπούλου.  Το τελευταίο διάστημα, η Αγγελοπούλου απέκτησε λογαριασμό στο twitter με αφορμή την ανάληψη της θέσης της Προέδρου της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”. Εν μέσω καραντίνας, λοιπόν, αποφάσισε να μας δείξει μια όψη της που δεν είχαμε δει ποτέ μέχρι τώρα. Ενα μέρος από το υπέροχο σπίτι της αλλά και τον εαυτό της με φόρμες αλλά και με τις σατέν πιτζάμες της.

Στις φωτογραφίες που έχει ανεβάσει από τηλεδιασκέψεις που κάνει υποχρεωτικά από το σπίτι, αφού δεν μπορεί να πάει στο γραφείο της, είδαμε τον χώρο όπου εργάζεται αλλά και το τι φοράει όταν βρίσκεται στο σπίτι της. Ο χώρος όπου εργάζεται έχει απίστευτη αισθητική, μίνιμαλ διακόσμηση με λίγα αλλά πολύτιμα αντικείμενα. Και οι μεγάλες τζαμαρίες προσφέρουν ανεμπόδιστη θέα στον καταπράσινο κήπο. Όσο για τα χρώματα που έχει επιλέξει στα υφάσματα, είναι σε γήινες αποχρώσεις.

Μια ακόμα λεπτομέρεια που δεν άφησαν ασχολίαστη οι χρήστες του twitter ήταν τα μπερδεμένα καλώδια κάτω από την τηλεόραση της Αγγελοπούλου. Φυσικά, η παρατήρηση εισακούστηκε και όλα τα καλώδια εξαφανίστηκαν.

Γιάννα Αγγελοπούλου: Οι διάλογοι στο Twitter

Την Μεγάλη Τρίτη, η κα Αγγελοπούλου μοιράστηκε στο Twitter, το άρθρο του ιδρυτή της Microsoft, Bill Gates, στην “Καθημερινή”, συνοδεύοντάς του με το εξής απόσπασμα.

“Bill Gates: Εδώ και 20 χρόνια ζητώ από τους παγκόσμιους ηγέτες να επενδύσουν στην υγεία των φτωχότερων ανθρώπων του κόσμου. Οι πανδημίες μας θυμίζουν ότι η βοήθεια προς τους άλλους δεν είναι απλώς το σωστό. Είναι και το έξυπνο”.

Όπως ήταν φυσικό η ανάρτηση αυτή περί βοηθείας από τους έχοντες, προκάλεσε αμέσως σχόλια με πρώτο το εξής: “Μια καλή αρχή είναι να σας φορολογήσουν περισσότερο”.

Με τα σχόλια να πέφτουν βροχή, η κα Αγγελοπούλου βρέθηκε να απαντά μέχρι και για το αλσύλλιο που κάηκε απο πυροτεχνήματα, κατά τη διάρκεια δεξίωσης, μετά τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Η κα Αγγελοπούλου, είπε σε άλλον χρήστη, ότι φορολογείται στην Ελλάδα, ντρίμπλαρε ερώτηση για τη Χαλυβουργική, σημειώνοντας “Δεν μας ανήκει η Χαλυβουργική, στον αδελφό Κωνσταντίνο και υιούς απευθυνθείτε! GA”, ενώ υπήρξε και ερώτηση για την υπογραφή στο τέλος των αναρτήσεων.

Γιάννα Αγγελοπούλου: Αυτοί που δίνουν τη μάχη με τον κορονοϊό είναι οι νέοι ήρωες του ΄21

Μέσω τηλεδιασκέψεων, που «ένωσαν» την Αθήνα με τη Ρώμη, το Μόναχο, την Στοκχόλμη, την Καλιφόρνια, το Λονδίνο, τη Βοστώνη, το Νιου Τζέρσεϊ και τη Νέα Υόρκη, αλλά και τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλονίκη, το Ρέθυμνο, την Κέρκυρα και το Βόλο, συνεδρίασε σε τρεις ομάδες εργασίας, η Ολομέλεια της Επιτροπής «Ελλάδα 2021». Στην εισήγησή της για το ρόλο της Επιτροπής μπροστά στις νέες συνθήκες, η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου ξεκίνησε επισημαίνοντας την μεγάλη τιμή που έχει η Επιτροπή να οργανώσει το πρόγραμμα των δράσεων και των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821. Τόνισε ότι πρόκειται για το ιστορικό γεγονός που καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την υπόσταση των Ελλήνων, ενώ έκανε μάλιστα ειδική αναφορά στους «νέους ήρωες του 21» όπως αποκάλεσε, «αυτούς που δίνουν με τόσο πάθος και αφοσίωση τη μάχη εναντίον του Covid-19».

Στη συνέχεια παρουσίασε τα κριτήρια που θα πρέπει να πληρούν οι δράσεις που προγραμματίζονται για το επετειακό έτος από την Επανάσταση του 1821. Ήτοι, να απλωθούν σε όλη την Ελλάδα, να αφήνουν παρακαταθήκη για το μέλλον, όχι μόνο υλικής μορφής, αλλά και σε επίπεδο στάσεων, συμπεριφοράς και νοοτροπίας και να προβάλουν τη χώρα στο εξωτερικό.

«Χρειάζεται να βρούμε τη λεπτή ισορροπία: από τη μία να τιμήσουμε τη σημαντική επέτειο των 200 χρόνων δίνοντας χαρά στον κόσμο και από την άλλη να κάνουμε δράσεις με αναπτυξιακό πρόσημο. Από την πρώτη στιγμή έχουμε τονίσει ότι θέλουμε προτάσεις για το μέλλον, όχι φιέστες. Ζητούμενο είναι το 2021 να αφήσει το αποτύπωμά του για την επόμενη μέρα», είπε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Η Ελλάδα αποτελεί πολύ καλό παράδειγμα

Το μέλος της Επιτροπής R. Beaton στάθηκε στον τόνο των δράσεων που θα υλοποιηθούν επισημαίνοντας ότι «αυτή τη στιγμή, η Ελλάδα αποτελεί πολύ καλό παράδειγμα. Δεν ταιριάζει η Ελλάδα να βγει με πανηγυρικό τρόπο στον Κόσμο, όταν σε πολλές χώρες χιλιάδες άνθρωποι θα έχουν πεθάνει». Με τη σειρά της η Μ. Ευθυμίου κάλεσε την Επιτροπή να στηρίξει προτάσεις που θα δίνουν ένα όραμα στην κοινωνία.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι Σταύρος Ζουμπουλάκης, Νίκος Μουζέλης και ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος, οι οποίοι επικεντρώθηκαν στην ανάγκη, με βάση τις νέες συνθήκες, η Επιτροπή να συνεχίσει να είναι αντάξια των περιστάσεων, να συντονιστεί με το αίσθημα που υπάρχει στην Κοινωνία και να προκρίνει προς υλοποίηση δράσεις που θα είναι συμβατές με την υπάρχουσα κατάσταση.

Βρισκόμαστε σε μία στιγμή που αλλάζει ο κόσμος

Παράλληλα, τονίστηκε η ανάγκη να αναζητηθούν και δράσεις σχετιζόμενες με την οικονομία (Β. Ράπανος), την βιώσιμη ανάπτυξη, την ορθολογική διαχείριση των πόρων, την εκσυγχρονισμένη αγροτική παραγωγή (Γ. Βούλγαρης, Ν. Μαραβέγιας) τη νεοφυή επιχειρηματικότητα και την εξάπλωση της χρήσης των ψηφιακών τεχνολογιών στη διοίκηση, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, αλλά και την υγεία (Ε. Χατζηβασιλείου, Κ. Δασκαλάκης, G. Papadopoulos, M. Βερέμης, X. Παπαδημητρίου, Ν. Κανελλόπουλος, Ε. Ζεγγίνη). Χαρακτηριστική ήταν η αποστροφή του Χρίστου Παπαδημητρίου ότι «βρισκόμαστε σε μία στιγμή που αλλάζει ο κόσμος. Ας επιδιώξουμε να αφήσουμε παρακαταθήκη. Να λένε αυτή η ομάδα άδραξε τη στιγμή και έκανε κάτι καλό για την ανάπτυξη της χώρας».

Αρκετά μέλη της Ολομέλειας επικεντρώθηκαν στο ότι παρά την ιδιαιτερότητα της κατάστασης, ο συμβολικός χαρακτήρας της διακοσιοστής επετείου από την Επανάσταση είναι αδιαμφισβήτητος και ως εκ τούτου, τόσο η ίδια η Επανάσταση του 1821, όσο και η πορεία που ακολούθησε το Ελληνικό κράτος από τότε μέχρι σήμερα, παραμένουν στο επίκεντρο.

Ο R. Clogg επεσήμανε ότι είναι μία ιδανική ευκαιρία να έρθει ξανά η Ιστορία στο προσκήνιο, άποψη με την οποία συντάχθηκαν με αντίστοιχες τοποθετήσεις ο Π. Κιτρομηλίδης, ο Σ. Καλύβας, η Ι. Λαλιώτου, η Ε. Βόγλη και ο Α. Πολίτης. Μάλιστα ο Α. Χατζής τόνισε ότι η ανάδειξη της Ιστορίας του 21 δεν εμποδίζει, τουναντίον ενισχύει, το μήνυμα για το μέλλον. Ο Δ. Γόντικας σημείωσε ότι πολλές από τις σχεδιαζόμενες δράσεις με επιστημονικό χαρακτήρα μπορούν να γίνουν, αρκεί να μην επιβαρύνουν οικονομικά την Επιτροπή και ο Κ. Κωστής επέστησε την προσοχή ότι σήμερα το branding της χώρας προσδιορίζεται από την πολύ καλή αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, αλλά αύριο μπορεί να βρεθούμε αντιμέτωποι με μία πολύ μεγάλη οικονομική κρίση, οπότε τα μέλη της Ολομέλειας θα πρέπει να προσέξουν να μην προτείνουν κοστοβόρες δράσεις.

Ανάγκη για νέες δράσεις

Ο καθηγητής Μ. Mazower στάθηκε στην ανθεκτικότητα που δείχνει η Ελλάδα στην αντιμετώπιση της πανδημίας, συνδέοντάς την με την ταυτότητα της σύγχρονης Ελλάδας, ενώ ο Γ. Βούλγαρης μίλησε για την ανάγκη το 2021 να υπάρξουν δράσεις που θα φέρουν «την ενθάρρυνση και την ανάταση του κόσμου».

Στο κομμάτι των δράσεων Πολιτισμού στάθηκαν οι Κ. Ευαγγελάτου και Σ. Τζουμέρκας, αναδεικνύοντας την ανάγκη να παρακινηθούν νέοι και ταλαντούχοι δημιουργοί να  συμμετάσχουν, με τις δημιουργίες τους, στο πρόγραμμα του 2021, ενώ και η Δ. Μουζάκη πρότεινε η πλατφόρμα της Επιτροπής να αποτελέσει βήμα προκειμένου να αναδειχθούν οι αγωνίες των νέων ανθρώπων. Στους νέους στάθηκε και ο Ν. Αλιβιζάτος, ο οποίος, παραπέμποντας στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας μίλησε για «νέο πατριωτισμό στραμμένο στην Ευρώπη και στον Κόσμο» και για την ανάγκη «ό,τι κάνουμε να έχει αναφορά στους νέους ανθρώπους».

Δείτε ακόμη

Ζήνα, το εκπαιδευμένο γεράκι που κατέρριψε drone πάνω από το σπίτι της Αγγελοπούλου

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις