Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ληστεία στο Μαρούσι: Αλβανοί κακοποιοί έσπερναν τον τρόμο – Βίντεο ντοκουμέντο
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστεία στο Μαρούσι: Αλβανοί κακοποιοί έσπερναν τον τρόμο – Βίντεο ντοκουμέντο

Ληστεία στο Μαρούσι: Από την έρευνα που διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από τον περασμένο Φεβρουάριο, προέβαιναν συστηματικά σε ληστείες.

Ληστεία στο Μαρούσι: Τέλος στον εφιάλτη, που μετέτρεπε τη δουλειά και τη ζωή επαγγελματιών, ιδιοκτητών φαρμακείων, φούρνων, ζαχαροπλαστείων, σε σωστή κόλαση στις μέρες του κορωνοϊού, έβαλαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ και του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Μέσα από σκηνές αστυνομικής ταινίας, που ξετυλίχθηκαν έξω από ζαχαροπλαστείο του Αμαρουσίου, μέρα μεσημέρι, ένας από τους Αλβανούς κακοποιούς, που λήστευαν  και χτυπούσαν εργαζόμενους, ακινητοποιήθηκε από πολίτες(!), παραδόθηκε στη ΔΙ.ΑΣ και εν συνεχεία ανέλαβε το Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής. Ο δεύτερος κακοποιός, που μαζί με τον συλληφθέντα συνεργό του εμπλέκονται τουλάχιστον σε εννέα ληστείες στα βορειοανατολικά προάστια σε βάρος καταστηματαρχών, που πλήττονται βαριά και από τον κορωνοϊό, κατάφερε μέσα στο πανδαιμόνιο να διαφύγει και αναζητείται παντού. Η σύλληψη του ενός επετεύχθη στη διάρκεια βίαιης, αιματηρής ληστείας που επιχείρησαν μετά από ενέδρα έξω από ζαχαροπλαστείο με θύματα το ανδρόγυνο των ιδιοκτητών.

Όταν εκείνοι βγήκαν από το κατάστημά τους καθώς κρατούσαν ένα τσαντάκι οι κακοποιοί θεώρησαν ότι περιείχε χρήματα. Ήταν πάνω σε μοτοσικλέτα και κάλυψαν με κουκούλες τα πρόσωπά τους. Πλησίασαν το ζευγάρι και με την απειλή όπλου κρότου-λάμψης που κατείχαν αλλά και χτυπώντας τους ανθρώπους που αντιστάθηκαν, άρπαξαν το τσαντάκι.

Άρπαξαν το τσαντάκι

“Επιβαίνοντες σε μοτοσυκλέτα και με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, με χρήση σωματικής βίας και με την απειλή πιστολιού αφαίρεσαν από ζεύγος ημεδαπών, τσαντάκι που περιείχε χρηματικό ποσό” αναφέρει η Αστυνομία και συνεχίζει: “Οι παθόντες, κάλεσαν σε βοήθεια και σε κοντινή απόσταση ο 35χρονος ακινητοποιήθηκε προσωρινά από προστρέξαντες πολίτες, για να συλληφθεί στη συνέχεια από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, στην θέα των οποίων επιχείρησε να διαφύγει, προβάλλοντας μάλιστα σθεναρή αντίσταση κατά την προσπάθεια ακινητοποίησής του.

Στον χώρο που διαπράχθηκε η ληστεία εντοπίσθηκε και κατασχέθηκε η μοτοσικλέτα των δραστών, εντός της οποίας βρέθηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία και γάντια>> καταλήγει η εξιστόρηση από την Αστυνομία.

Επίσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν

Πιστόλι κρότου αερίου, δύο  κράνη μοτοσικλετιστή, κουκούλα τύπου full face και ένα κινητό τηλέφωνο. Από την έρευνα, που διενήργησε του Τ.Α. Αμαρουσίου σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από τον μήνα Φεβρουάριο, προέβαιναν συστηματικά σε ληστείες σε καταστήματα εστίασης και φαρμακεία, στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Απειλούσαν με το πιστόλι

Ως προς τον τρόπο δράσης, μετέβαιναν, πρωινές ή απογευματινές ώρες, με μοτοσυκλέτα, στα καταστήματα που είχαν στοχοποιήσει και με την απειλή του κατασχεθέντος πιστολιού, ακινητοποιούσαν τους υπαλλήλους και αφαιρούσαν τις εισπράξεις και διάφορα προϊόντα. Σημειώνεται μάλιστα ότι κατά τη διάρκεια των ληστειών και προκειμένου να κάμψουν τα περιθώρια αντίστασης των θυμάτων τους, δε δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν σωματική βία. Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν εννέα 9 περιπτώσεις ληστειών και μία 1 κλοπή Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Το βίντεο ντοκουμέντο της ALPHAFREEPRESS

Η Alphafreepress, παρουσιάζει βίντεο-ντοκουμέντο, από μία ληστρική, άγρια εισβολή σε κατάστημα, έτσι όπως αποτυπώθηκε από την κάμερα εσωτερικού κυκλώματος της επιχείρησης. Οι δύο κακοποιοί φορώντας κουκούλες με το πιστόλι αερίου-κρότου στο χέρι, ορμούν με τρομακτική ταχύτητα στο εσωτερικό του καταστήματος. Η γυναίκα υπάλληλος, βλέποντάς τους, διακρίνεται να κάνει βήματα κάλυψης προς τα πίσω.

Κοντά της βρίσκεται ο ένας από τους κουκουλοφόρους, που τη χτυπάει, ενώ ο δεύτερος ανοίγει με μανία την ταμειακή μηχανή, αρπάζει χρήματα και τα τοποθετεί στο μπουφάν. Με εξουδετερωμένη την τρομοκρατημένη στη θέα των ενόπλων κακοποιών γυναίκα και ο δεύτερος πάει κοντά στον συνεργό του και αφού ολοκληρώνει το αλβανικό δίδυμο τη ληστεία, πηδάνε με άλμα πάνω στον πάγκο σαν αιλουροειδή και τρέχουν προς την έξοδο του καταστήματος…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις