Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

22

Σεπτεμβρίου 2023

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Θεόδωρος Παπάζογλου κορονοϊός: Θλίψη στην ερευνητική κοινότητα
ΕΛΛΑΔΑ

Θεόδωρος Παπάζογλου κορονοϊός: Θλίψη στην ερευνητική κοινότητα

Θεόδωρος Παπάζογλου κορονοϊός: Ο 57χρονος καθηγητής, που κατέληξε σε νοσοκομείο στις Βρυξέλλες, είχε εργαστεί για χρόνια στην Κρήτη, ενώ συμμετείχε ενεργά στη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ερευνας.

Θεόδωρος Παπάζογλου κορονοϊός: Σε νοσοκομείο των Βρυξελλών άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 57 ετών, νικημένος από τον κορωνοϊό, ο Θεώδορος Παπάζογλου. Ο Παπάζογλου ήταν διακεκριμένος επιστήμονας από την Κρήτη και σύμφωνα με το cretalive, απεβίωσε χθες, Κυριακή, μετά από πολυήμερη νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ο εκλιπών είχε προσβληθεί από τον κορωνοϊό και φέρεται να μην έπασχε από κάποιο υποκείμενο νόσημα. Η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και απαιτήθηκε η εισαγωγή του στην Εντατική όπου και κατέληξε.

Η απώλεια του επικεφαλής στο Τμήμα Υποστήριξης του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας, σκόρπισε θλίψη στην ερευνητική κοινότητα, αλλά και στην Κρήτη, καθώς ο Παπάζογλου είχε εργαστεί στο Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, είχε διδάξει στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, και εξακολουθούσε να διατηρεί σχέσεις με το ΙΤΕ και την Κρήτη.

Ο Δρ. Θεόδωρος Παπάζογλου, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, ήταν και ο ίδιος απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης και είχε ολοκληρώσει τη μετα-διδακτορική του εκπαίδευση στο Εργαστήριο Λέιζερ του Ιατρικού Κέντρου Cedars – Sinai του Λος Άντζελες. Διετέλεσε τεχνικός διευθυντής της Ευρωπαϊκής Ερευνητικής Εγκατάστασης Ακτινοβολίας Υπεριώδους Λέιζερ στο Ι.Τ.Ε. Στο ακαδημαϊκό ενεργητικό του είχε περισσότερες από 70 επιστημονικές δημοσιεύσεις και δύο διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Συμμετείχε ενεργά στη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις