Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

08

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τεχνικοί ΔΕΗ – “μαϊμού”: “Ξαναχτύπησαν” μετά από μια μικρή παύση λόγω πανδημίας
ΕΛΛΑΔΑ

Τεχνικοί ΔΕΗ – “μαϊμού”: “Ξαναχτύπησαν” μετά από μια μικρή παύση λόγω πανδημίας

Τεχνικοί ΔΕΗ - "μαϊμού": Δύο γυναίκες, στη Βούλα και στην περιοχή της Ακρόπολης, κατήγγειλαν στην αστυνομία αντίστοιχα ότι έπεσαν θύματα αγνώστων.

Τεχνικοί ΔΕΗ – “μαϊμού”: Μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνουν… Μετά από μικρή παύση λόγω κορονοϊου πιθανότατα, επανεμφανίστηκαν τα μέλη των συμμοριών, που υποδύονται τους τεχνικούς της Δ.Ε.Η, μπαίνουν τα σπίτια και καταληστεύουν τους ηλικιωμένους ιδιοκτήτες τους.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Έτσι, μετά από καιρό, δύο γυναίκες, στη Βούλα και στην περιοχή της Ακρόπολης, κατήγγειλαν στην αστυνομία αντίστοιχα ότι έπεσαν θύματα αγνώστων, οι οποίοι παρουσιάστηκαν σαν τεχνικοί της ΔΕΗ και τις προειδοποίησαν για αναγκαίες εργασίες για να μην πάρουν φωτιά! Με ένα τέχνασμα που έχουν χρησιμοποιήσει μέλη ανάλογων συμμοριών κατά κόρον στο παρελθόν και είναι απορίας άξιο πως ακόμη και τώρα κάποια από τα θύματα δεν το έχουν καν στο μυαλό τους, οι δράστες κατάφεραν να αρπάξουν από την πρώτη ηλικιωμένη 18.000 ευρώ και από τη δεύτερη 400 ευρώ!

Στην πρώτη περίπτωση της Βούλας όπως κατάγγειλε η γυναίκα, εμφανίστηκαν δύο άτομα και ντυμένα με την ανάλογη περιβολή που παρέπεμπε σε τεχνικούς της είπαν ότι είχε διαπιστωθεί από την υπηρεσία τους διαρροή ρεύματος και έπρεπε να προχωρήσουν σε αναγκαίες ενέργειες για να διορθώσουν τη βλάβη. Της πρόσθεσαν μάλιστα ότι έπρεπε να μεταφέρει χρήματα και κοσμήματα που είχε στο σπίτι και να τα αφήσει πάνω σε τραπέζι μακριά από τη διαρροή γιατί ήταν καλοί αγωγοί του ρεύματος! Η ηλικιωμένη υπάκουσε και άφησε 18.000 ευρώ στο τραπέζι.

Την απασχόλησε στην κουζίνα

Τότε ανέλαβε ο ένας από τους δύο με συνεχείς ερωτήσεις να την απασχολεί στην κουζίνα ενώ ο δεύτερος άρπαζε τα χρήματα και γινόταν… καπνός! Αποχώρησε στη συνέχεια και ο δεύτερος και τότε μόνο η ηλικιωμένη αντελήφθη ότι οι δήθεν τεχνικοί ήταν ληστές που της είχαν αφανίσει τις οικονομίες.

Κάτι ανάλογο συνέβη και στην Ακρόπολη με τη γυναίκα όμως εκεί να μην έχει πάνω από 400 ευρώ να… ακουμπήσει στο τραπέζι. Τότε ο τεχνικός- μαϊμού τα πήρε και εξαφανίστηκε. Τέλη Φεβρουαρίου, όταν ο κορονοϊός είχε αρχίσει να απειλεί και τη χώρα μας, η Αστυνομία είχε προχωρήσει για τελευταία φορά σε σύλληψη δραστών παρόμοιων απατών.

Συνελήφθησαν τρεις “τεχνικοί”

Συνελήφθησαν, τότε, στην Αλεξανδρούπολη τρία άτομα, που εμπλέκονταν στις απάτες ηλικιωμένων. Τα μέλη της οργάνωσης, προσέγγιζαν τα ηλικιωμένα άτομα, λίγο πριν εισέλθουν στην οικία τους. Προσποιούμενοι τους τεχνικούς-υπαλλήλους της ΔΕΗ ή του Δήμου ή συντηρητές ανελκυστήρων κ.α., τους αιφνιδίαζαν και προφασίζονταν την ύπαρξη βλάβης, όπως διαρροή ηλεκτρικού ρεύματος στην οικία τους ή βλάβη του ανελκυστήρα. Τους έπειθαν και κατάφερναν να εισέλθουν στις οικίες τους…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις