Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

25

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ισπανία κορονοϊός: Ανοίγουν ξανά τα καταστήματα
ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία κορονοϊός: Ανοίγουν ξανά τα καταστήματα

Ισπανία κορονοϊός: Η κυβέρνηση «θα διανείμει» μάσκες «σε χώρους όπως σταθμούς του μετρό ή του προαστιακού, όπου συστήνεται η χρήση τους».

Ισπανία κορονοϊός: Μάσκες θα διανέμονται από τη Δευτέρα στην Ισπανία, σε σταθμούς του μετρό και του προαστιακού, καθώς οι επιχειρήσεις θα μπορούν να ξανανοίξουν. Η ανακοίνωση έγινε, ενώ η Ισπανία κατέγραψε σήμερα 605 θανάτους από τη νόσο Covid-19 σε διάστημα 24 ωρών, τον χαμηλότερο ημερήσιο απολογισμό από την 24η Μαρτίου. Συνολικά, 15.843 άνθρωποι έχουν πεθάνει στη χώρα, μία από τις πλέον πληγείσες παγκοσμίως από την πανδημία. Η κυβέρνηση «θα διανείμει» μάσκες «σε χώρους όπως σταθμούς του μετρό ή του προαστιακού, όπου συστήνεται η χρήση τους», όταν «επανεκκινήσει η δραστηριότητα τη Δευτέρα ή την Τρίτη» ανάλογα την περιοχή, μετά το Σαββατοκύριακο του Πάσχα, είπε ο υπουργός Σαλβαδόρ Ίλα.

Σε μια χώρα όπου έχουν επιβληθεί, από τη 14η Μαρτίου, αυστηρά μέτρα απομόνωσης, η κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ ενίσχυσε αυτά τα μέτρα στη μάχη εναντίον της διασποράς του νέου κορονοϊού, αναστέλλοντας για δύο εβδομάδες κάθε μη αναγκαία οικονομική δραστηριότητα. Μια οικονομική «χειμερία νάρκη», όπως χαρακτηρίστηκε το μέτρο, που αναμένεται να λάβει τέλος μετά το Σαββατοκύριακο του Πάσχα.

Ανησυχία για την άρση των μέτρων στην Ισπανία

Μπροστά στους φόβους ότι η επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας θα οδηγήσει σε ένα νέο κύμα κρουσμάτων, ο Ιλά εμφανίστηκε καθησυχαστικός. «Πιστεύουμε ότι τα μέτρα που υιοθετήσαμε είναι επαρκή για να εγγυηθούμε την υγειονομική ασφάλεια» και ότι «τα μέτρα απομόνωσης που παραμένουν πολύ δραστικά θα επιτρέψουν να αποφύγουμε μια ανάκαμψη» των μολύνσεων, υπογράμμισε. Ακόμα κι αν ορισμένοι Ισπανοί θα ξαναβγούν από τα σπίτια τους για να πάνε για δουλειά, πρέπει να γίνεται τηλεργασία, όταν είναι δυνατόν, υπογραμμίζει η κυβέρνηση. «Βρισκόμαστε σε μια φάση απομόνωσης, δεν είμαστε σε ένα στάδιο μείωσης των μέτρων», ακόμα κι αν «αρχίζουμε να σκεφτόμαστε αυτό το στάδιο» τόνισε ο Ισπανός υπουργός Υγείας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις