Ναρκωτικά: Διακίνηση στην έρημη Αθήνα

ΕΛΛΑΔΑ

Ναρκωτικά: Διακίνηση στην έρημη Αθήνα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Ναρκωτικά: Συνελήφθη υπήκοος Γουινέας και γυναίκα από τη Μολδαβία στην Αργυρούπολη για διακίνηση κοκαΐνης.

07.04.2020 | 16:14

Ναρκωτικά: Διακινούσαν… παραισθήσεις στον καιρό του κορονοϊού και βρέθηκαν με χειροπέδες από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής. Πρόκειται για έναν υπήκοο Νέας Γουϊνέας και μια γυναίκα από τη Μολδαβία, οι οποίοι συνελήφθησαν στην Αργυρούπολη για διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών. Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία,  στο πλαίσιο ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση εγκληματικών κυκλωμάτων εμπορίας ναρκωτικών και έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών για ζευγάρι αλλοδαπών διακινητών ναρκωτικών, εντοπίσθηκαν οι δράστες και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση.

Από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες δραστηριοποιούντο συστηματικά στη διακίνηση ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο που επέβαιναν, καθώς και στο διαμέρισμα στον Βύρωνα που διέμεναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ποσότητα κοκαΐνης βάρους 729,3 γραμμαρίων (σε 220 συσκευασίες), σκόνη άγνωστης χημικής συστάσεως βάρους 280 γραμμαρίων 45 ευρώ, 70 χαρτονομίσματα Γουινέας, 4 κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας. Επίσης κατασχέθηκε το Ι.Χ. αυτοκίνητο που επέβαιναν.  Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Ναρκωτικά: Εκκρεμούσε ένταλμα

Στο μεταξύ στην Κάλυμνο εντοπίστηκε ένας 45χρονος ημεδαπός, ο οποίος αν και εκκρεμούσε ένταλμα συλλήψεως σε βάρος του από τον ανακριτή της Κω για υπόθεση ναρκωτικών, όταν συνελήφθη σε εκτέλεση του εντάλματος κατασχέθηκαν στην κατοχή του ποσότητα κάνναβης, ηρωίνη,, μαχαίρι-σουγιάς, κινητά τηλέφωνα. Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία  συνελήφθη  από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καλυμνίων, ο 45χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή όπλου και ναρκωτικών ουσιών, ενώ παράλληλα σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Κω για παρόμοια υπόθεση.

Με τη συνδρομή σκύλου ανιχνευτή

Ειδικότερα, συνεχίζει, στο πλαίσιο αστυνομικών αναζητήσεων προς εκτέλεση εντάλματος σύλληψης για υπόθεση ναρκωτικών, εντοπίστηκε ο διωκόμενος και σε έλεγχο – έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον ίδιο και την κατοικία του, με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένου αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών και παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν κάνναβη ακατέργαστη βάρους -39,9- γραμμαρίων, ηρωίνη βάρους  25,7 γραμμαρίων, μαχαίρι – σουγιάς με λάμα μήκους 8 εκατοστά, 3 κινητά τηλέφωνα και πολύ μικρό χρηματικό ποσό. Τα ανευρεθέντα πειστήρια κατασχέθηκαν, καταλήγει η Αστυνομία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

«Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για μένα»: Το «σωτήριο» drone για τους ηλικιωμένους

Στην γραμμή της κοινής έκδοσης ομολόγων η Ελλάδα στο σημερινό Eurogroup

Αποφυλακίζεται ο πρώην υπουργός, Γιάννος Παπαντωνίου

Exit mobile version