Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Άγιο Φως: Με λιτότητα η έλευσή του
ΕΛΛΑΔΑ

Άγιο Φως: Με λιτότητα η έλευσή του

Άγιο Φως: Το θέμα της διαδικασίας μεταφοράς και υποδοχής του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα στην Ελλάδα συζητήθηκε τη Δευτέρα

Άγιο Φως: Καθώς το Πάσχα πλησιάζει και υπό το πρίσμα των νέων δεδομένων που έχει επιβάλει στη ζωή της χώρας η πανδημία του κορονοϊού, ανέκυψε το θέμα της μεταφοράς και υποδοχής του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα στην Αθήνα. Είναι γεγονός πως τις τελευταίες δεκαετίες έχουμε συνηθίσει σε ένα τελετουργικό μεγαλοπρεπές και με έντονους συμβολισμούς, ωστόσο φαίνεται πως φέτος τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Για το θέμα συναντήθηκαν χθες Δευτέρα ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Βλάσης και ο έξαρχος του Πανάγιου Τάφου, αρχιμανδρίτης κ. Δαμιανός.

«Λόγω των συνθηκών από την εξάπλωση της πανδημίας, η διαδικασία θα διαφοροποιηθεί από την πρακτική που ακολουθείτο τα προηγούμενα έτη, με γνώμονα τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη συνάντηση το υπουργείο Εξωτερικών.

Άγιο Φως: Οι δηλώσεις του υφυπουργού Εξωτερικών

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός κ. Βλάσης: «Σήμερα υποδέχθηκα στο γραφείο μου τον Έξαρχο του Πανάγιου Τάφου στην Ελλάδα Αρχιμανδρίτη κ. Δαμιανό για να συζητήσουμε -μεταξύ άλλων- το θέμα της διαδικασίας μεταφοράς και υποδοχής του Αγίου Φωτός στην Πατρίδα μας, που δυστυχώς φέτος θα διαφοροποιηθούν λόγω των συνθηκών που επικρατούν από την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μπορεί φέτος η διαδικασία να είναι πιο λιτή, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι το Άγιο Φως δεν θα φωτίσει τις καρδιές όλων των Ελλήνων. Μπορεί φέτος να μην κάνουμε Πάσχα όπως θα θέλαμε, όμως οφείλουμε να βάλουμε πάνω απ’ όλα την υγεία όλων μας, για να μπορούμε του χρόνου να γιορτάσουμε τις μέρες αυτές όλοι μαζί».

Το Άγιο Φως θα έρθει κανονικά στην Ελλάδα.Σήμερα υποδέχθηκα στο γραφείο μου τον Έξαρχο του Πανάγιου Τάφου στην Ελλάδα…

Gepostet von Kostas Vlasis am Montag, 6. April 2020

Δείτε ακόμα

Μεντής: Ελπιδοφόρα μηνύματα για τα πρώτα εμβόλια το φθινόπωρο

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Πρώτο κρούσμα στη Νάξο

“Τον υποτίμησα, είναι ύπουλος” – Ο Παπαχελάς μιλά στην Κοσιώνη για τη “μάχη” στη ΜΕΘ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις