Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Πέτσας: «Η Κυβέρνηση εξετάζει με σοβαρότητα κάθε πρόταση»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας: «Η Κυβέρνηση εξετάζει με σοβαρότητα κάθε πρόταση»

Πέτσας: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολιάζει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας

Πέτσας: Σχολιάζοντας το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «Μένουμε όρθιοι» και τις σημερινές εξαγγελίες του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Τσίπρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πέτσας τόνισε πως «η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης και των επιπτώσεων αυτής στην οικονομία, εξετάζει με σοβαρότητα κάθε πρόταση. Αρκεί, βέβαια, να είναι σοβαρή. Όμως στον ΣΥΡΙΖΑ μπερδεύονται ξανά με τους λογαριασμούς. Γιατί, για παράδειγμα, κοστολογούν τα μέτρα που προτείνουν στα 26 δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά “ξεχνούν” να προσθέσουν σε αυτά την απώλεια εσόδων. Μόνο η αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων για διάστημα έξι μηνών, υπολογίζεται ότι θα μειώσει τα έσοδα κατά 12 δισεκατομμύρια ευρώ».

Παράλληλα, ο κ. Πέτσας σημείωσε πως «κανείς δεν κατάλαβε τελικά ποιο χρονικό διάστημα καλύπτουν οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι τον Μάϊο λέει ο ένας, μέχρι 9 μήνες ο άλλος. Τρέχα, γύρευε. Η Κυβέρνηση προχωρά με σύνεση στην υλοποίηση του ολοκληρωμένου σχεδίου της για τη στήριξη της Ελληνικής οικονομίας. Για να ξεπεράσουμε και αυτή την κρίση με ασφάλεια και υπευθυνότητα».

Το πακέτο μέτρων στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ

Υπενθυμίζεται πως ο Αλέξης Τσίπρας πραγματοποίησε σήμερα συνέντευξη Τύπου για το πακέτο μέτρων #ΜενουμεΟρθιοι. Στη συνέντευξη πήραν μέρος οι τομεάρχες Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Οικονομίας, Νίκος Παππάς και Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου. Το #ΜενουμεΟρθοι αποτελεί δέσμη μέτρων προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορονοϊού σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους.

Το ύψος του προγράμματος

«Το πρόγραμμα «Μένουμε όρθιοι» έχει ως κεντρική ιδέα την άμεση αξιοποίηση του υπερόπλου που διαθέτει η χώρα απέναντι στη κρίση. Ώστε με εμπροσθοβαρείς παρεμβάσεις και οριζόντια μέτρα, όσο ακόμη διαρκεί η πανδημία, να στηρίξουμε τόσο την προσφορά όσο και την ζήτηση και να δημιούργήσουμε τους όρους για την σταθεροποίηση και την  ανάκαμψη, μένοντας όρθιοι», είπε ο κ. Τσίπρας. Προσέθεσε ότι: «Η πρόταση  μας στηρίζεται σε τρεις αλληλένδετους άξονες. Την ποσότητα των παρεμβάσεων, την ποιότητα των παρεμβάσεων και τον χρόνο υλοποίησής τους. Και τα τρία είναι κρίσιμα. Σε ό,τι αφορά τη ποσότητα:  Αυτή τη στιγμή υπάρχουν άμεσα διαθέσιμοι πόροι περίπου 20 δισ. από το μαξιλάρι και άλλοι τόσοι περίπου από σειρά ευρωπαικών χρηματοδοτήσεων. Ενω είναι στη διάθεση των τραπεζών πρόγραμμα ρευστότητας ύψους 12 δισ. από την ΕΚΤ.

Σε αυτή λοιπόν τη συνθήκη κρίνουμε σκόπιμο ένα γενναίο εμπροσθοβαρές πακέτο μέτρων στήριξης της οικονομίας σε ορίζοντα έξι μηνών, ύψους 26 δισ. ευρώ.  Εκ των οποίων τα 14 δισ. πρέπει να αφορούν άμεσα δημοσιονομικά μέτρα στήριξης και τα 12 δισ. ενέσεις ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, όπως εγγυήσεις δανείων. Στα μέτρα αυτά δεν υπολογίζονται προφανώς οι αναστολές πληρωμών φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, πράγμα που κάνει η κυβέρνηση προκειμένου να αυξήσει πλασματικά το μέγεθος του πακέτου της. Θεωρούμε αυτονόητο ότι όσο διαρκεί το πρόγραμμα, για έξι τουλάχιστόν μήνες, θα ανασταλούν όλες οι φορολογικές υποχρεώσεις και ασφαλιστικές υποχρεώσεις».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Τσουχτερό πρόστιμο σε “απείθαρχο” καταστηματάρχη στο Ίλιον

Σπουδαία δωρεά στο «Σωτηρία» παρουσία Μητσοτάκη

AFP: “Ο ήπιος Τσιόδρας και ο σκληρός Νικ με τα τατουάζ, κρατούν ασφαλείς τους Έλληνες”

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις