Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τουρκία νεκροί – κορονοϊός: Άλλα 76 θύματα και μια σοβαρή καταγγελία από την Ισπανία
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία νεκροί – κορονοϊός: Άλλα 76 θύματα και μια σοβαρή καταγγελία από την Ισπανία

Τουρκία νεκροί - κορονοϊός: «Η τουρκική κυβέρνηση πιστεύει πως προτεραιότητα είναι η θεραπεία των δικών της ασθενών» ανέφερε η υπουργός Εξωτερικών, Ευρωπαϊκής Ένωσης και Συνεργασίας της Ισπανίας.

Τουρκία νεκροί – κορονοϊός: Επίσημες πηγές της ισπανικής κυβέρνησης κατηγορούν την Τουρκία και την Άγκυρα για κατάσχεση εκατοντάδων αναπνευστήρων καθώς και άλλου νοσοκομειακού εξοπλισμού που προορίζονταν για την Ισπανία. Σε συνέντευξη Τύπου που έγινε την Παρασκευή, η υπουργός Εξωτερικών της χώρας ανέφερε πως η Τουρκία κρατά τους αναπνευστήρες για τη θεραπεία των δικών της ασθενών, με την Αράνχα Γκονζάλες Λάγια να αποκαλύπτει την αποτυχημένη της απόπειρα να πείσει τον Τούρκο ομόλογό της να αφήσουν τον εξοπλισμό να φτάσει εκεί όπου προοριζόταν: “Η Τουρκία εμποδίζει την εξαγωγή ιατρικών εργαλείων που κινητοποιήθηκε λόγω της ανάγκης ιατρικών προμηθειών”.

Τα ισπανικά Μέσα αναφέρουν πως οι αναπνευστήρες κατασκευάστηκαν στην Τουρκία για λογαριασμό μιας ισπανικής εταιρείας που αγόρασε τα εξαρτήματα από την Κίνα, τους οποίους και αγόρασαν τρεις ισπανικές περιφέρειες, μαζί με περαιτέρω εξοπλισμό. Εκεί, όμως, παρενέβη η Τουρκία και παρά τις υποσχέσεις αξιωματούχων ότι ο εξοπλισμός θα έφτανε στην Ισπανία “εντός μερικών εβδομάδων”. Όπως ανέφερε μάλιστα ο πρόεδρος μίας εξ αυτών των περιφερειών “η Τουρκία έχει κατασχέσει 150 αναπνευστήρες, αξίας τριών εκατομμυρίων ευρώ”.

Όλα αυτά, την ώρα που οι θάνατοι στην Ισπανία έχουν φτάσει τους 11.744 με τα συνολικά κρούσματα να ανέρχονται σε 124.736.

Κορωνοϊός – Τουρκία: 501 νεκροί και 23.934 κρούσματα

Άλλοι 76 άνθρωποι πέθαναν στην Τουρκία λόγω των επιπλοκών του κορωνοϊού, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων σε 501. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Τουρκία αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 3.000 για να ανέλθουν σε 23.934 σήμερα, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά μέσω Twitter. Τις τελευταίες 24 ώρες διεξήχθησαν 19.664 διαγνωστικοί έλεγχοι αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των ελέγχων που έχουν γίνει μέχρι τώρα για τον κορωνοϊό στην Τουρκία σε 161.380, δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις