Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τεστ κορωνοϊού – Γηροκομείο: Ο δήμος Αθηναίων τροφοδοτεί τις ανάγκες των ηλικιωμένων
ΕΛΛΑΔΑ

Τεστ κορωνοϊού – Γηροκομείο: Ο δήμος Αθηναίων τροφοδοτεί τις ανάγκες των ηλικιωμένων

Τεστ κορωνοϊού - Γηροκομείο: Διαγνωστικά τεστ για κορονοϊό σε 124 ηλικιωμένους.

Τεστ κορωνοϊού – Γηροκομείο: Την προετοιμασία των γευμάτων και την κάλυψη άλλων αναγκών των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας που φιλοξενούνται στο Γηροκομείο Αθηνών, ανέλαβε ο Δήμος Αθηναίων. Η τροφοδοσία για τις ανάγκες των ηλικιωμένων γίνεται από το μαγειρείο των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Αθηναίων, η λειτουργία των οποίων έχει ανασταλεί λόγω κορωνοϊού . Ωστόσο το μαγειρείο συνεχίζει να λειτουργεί για τις ανάγκες του Γηροκομείου Αθηνών.

«Πέρα από κάθε διοικητική ευθύνη, πέρα από κάθε αρμοδιότητα, αυτές τις ώρες, έχει ιδιαίτερη σημασία να προστατευθούν όλοι οι συνάνθρωποι μας που έχουν ανάγκη σε όποια γωνιά της πόλης, σε κάθε σημείο όπου ζουν. Ο Δήμος των Αθηναίων είναι εδώ. Και θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην διοίκηση και στα στελέχη του ΕΟΔΥ για την άψογη συνεργασία και την ανταπόκρισή του Οργανισμού στις ανάγκες του Δήμου μας αλλά και για την υπεύθυνη στάση του σε αυτή την κρίση» αναφέρει ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Τα διαγνωστικά τεστ

Εν τω μεταξύ με πρωτοβουλία του δήμου και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας πραγματοποιήθηκαν στο Γηροκομείο διαγνωστικά τεστ για κορονοϊό σε 124 ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του. Η διαδικασία οργανώθηκε από τον Δήμο Αθηναίων και συγκεκριμένα τη Διεύθυνση Δημοτικών Ιατρείων και Δημόσιας Υγείας με ευθύνη του αρμόδιου αντιδημάρχου Μανόλη Καλαμπόκα και υλοποιήθηκε από ιατρούς και άλλο στελεχιακό δυναμικό του ΕΟΔΥ που φρόντισε έτσι όλα να γίνουν σε άριστες υγειονομικές συνθήκες.

Κινητοποίηση και από τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη

Υπενθυμίζεται πως και ο Γιώργος Πατούλης παρέδωσε στις 31 Μαρτίου στο γηροκομείο Αθηνών τρόφιμα και υγειονομικό υλικό. Συγκεκριμένα παραδόθηκαν 10.000 γάντια, 3.000 μάσκες προστασίας και περίπου 650 συσκευασίες αντισηπτικού υλικού (gel αντισηπτικό των 80 και 500 ml και υγρά αντισηπτικά μαντιλάκια). Επιπρόσθετα σε συνεργασία με την εταιρεία ΜΑΣΟΥΤΗΣ, παραδόθηκε ικανή ποσότητα τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης και υγιεινής (ζυμαρικά, φρυγανιές, ζάχαρη, αλάτι, καφέ, υπνοσέντονα, κρεμοσάπουνα, μωρομάντηλα, κ.α.) Το υλικό παρέλαβε ο διευθυντής του γηροκομείου Κ. Κεραμίδας.

Παράλληλα, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, θα μεταβεί στο Γηροκομείο ομάδα ιατρών από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και ψυχολόγοι προκειμένου να παρέχουν υπηρεσίες ιατρικής και ψυχολογικής υποστήριξης. Με αφορμή τη σχετική πρωτοβουλία ο κ. Πατούλης επισήμανε σχετικά: «Με συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες είμαστε στο πλευρό των ηλικιωμένων και του νοσηλευτικού προσωπικού. Τις δύσκολες αυτές ώρες είμαστε στη πρώτη γραμμή μιας εθνικής μάχης που απαιτεί συστράτευση και έμπρακτη αλληλεγγύη. Θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό όλων των συμπολιτών μας, με όσα μέσα διαθέτουμε».

Δείτε ακόμα

Γιατρός θετικός στον ιό στην Λάρισα εξηγεί πώς πιστεύει ότι κόλλησε

Έρχονται νέα, πιο σκληρά μέτρα – Σκέψεις και για αύξηση του προστίμου

Χυδαία επίθεση Βαξεβάνη σε Τσιόδρα

“Πρέπει να διατηρηθεί το επίπεδο υγείας” – Το σχόλιο Τσιόδρα για το καθημερινό περπάτημα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις