Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ληστείες κορονοϊός: Τα σκόρδα, το χρηματοκιβώτιο, τα ταχύπλοα
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστείες κορονοϊός: Τα σκόρδα, το χρηματοκιβώτιο, τα ταχύπλοα

Ληστείες κορονοϊός: Η Αστυνομία, με το φόβο ότι το δίδυμο των… πλανόδιων μανάβηδων, θα διαπράξει κι άλλες παρόμοιες ληστρικές εισβολές σε σπίτια πολιτών, έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό.

Ληστείες κορονοϊός: Οι αμφιλεγόμενες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι τα σκόρδα είναι “ό,τι πρέπει” για την προφύλαξη από τον κορονοϊό, έφεραν χαμόγελα στους παραγωγούς που είδαν την παραγωγή τους να εκτοξεύεται, αλλά έφεραν και τρόμο σε ένα ανδρόγυνο ηλικιωμένων, στο χωριό Αρχναίο.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ενώ εκδήλωσαν την επιθυμία να αγοράσουν από πλανόδιους, οι οποίοι φορούσαν κιόλας χειρουργικές μάσκες και γάντια, έπεσαν θύματα ληστείας μέσα στο σπίτι τους! Πρωινές ώρες, στο ορεινό χωριό  Αραχναίο του Δήμου Ναυπλιέων στην Αργολίδα, σύμφωνα με τις πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, δύο άτομα που εμφανίστηκαν ως πλανόδιοι πωλητές  αγροτικών προϊόντων και ιδιαίτερα “θαυματουργών σκόρδων”, προσέγγισαν ένα ηλικιωμένο ζευγάρι. Όταν οι ηλικιωμένοι συμφώνησαν στην αγορά σκόρδων και κινήθηκαν προς το σπίτι τους για να φέρουν τα χρήματα, οι δράστες τους ακολούθησαν. Έπεσαν πάνω τους, τους χτύπησαν και τους άρπαξαν χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ και τράπηκαν σε φυγή.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δράστες, πιθανόν Ρομά, όπως ανέφεραν οι τραυματίες από τη ληστρική επίθεση, φορούσαν χειρουργικές μάσκες για τον κορονοϊό και διέφυγαν προς τον νομό Κορινθίας με αυτοκίνητο Ι.Χ. toyota χρώματος ανθρακί. Η Αστυνομία, με το φόβο ότι το δίδυμο των… πλανόδιων μανάβηδων, θα διαπράξει κι άλλες παρόμοιες ληστρικές εισβολές σε σπίτια πολιτών, έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη των δραστών.

Η εισβολή στα ΕΛΤΑ Διακοπτού

Όπως ανθρωποκυνηγητό βρίσκεται σε εξέλιξη και μετά τη διαπίστωση διάρρηξης, με λεία περίπου 21.000 ευρώ, από τα ξημερώματα της Πέμπτης, στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στο Διακοπτό της Αιγιαλείας. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι άγνωστοι δράστες έφθασαν με αυτοκίνητο έξω από τα ΕΛΤΑ και, αφού διέρρηξαν την πόρτα, εισέβαλαν στο εσωτερικό του υποκαταστήματος. Στη συνέχεια, κατευθύνθηκαν προς το σημείο όπου υπήρχε το χρηματοκιβώτιο, το μετέφεραν στο αυτοκίνητο που βρισκόταν έξω από το υποκατάστημα και έσπευσαν να εξαφανιστούν.

Έκαψαν το αυτοκίνητο

Στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγει η Αστυνομία για τον εντοπισμό των δραστών, βρέθηκε ένα πυρπολημένο αυτοκίνητο στη γειτονική κοινότητα Ζαχλωρίτικα και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι το όχημα με το οποίο διέφυγαν  οι δράστες από τα ΕΛΤΑ του Διακοπτού. Τη γενικότερη κατάσταση στον καιρό του κορονοϊού, εκμεταλλεύτηκαν και άγνωστοι δράστες, οι οποίοι, μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα, παραβίασαν μεταλλική πόρτα εταιρείας μηχανών για σκάφη στην περιοχή του Αλίμου.

Πάνω από 200.000 ευρώ η ζημιά

Άρπαξαν μηχανές, των οποίων η αξία ξεπερνά τις 200.000 ευρώ, σύμφωνα με τους υπευθύνους της εταιρίας, που βρίσκονται σε απόγνωση. Οι δράστες της οργανωμένης εισβολής, φέρονται να  είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και  χρησιμοποίησαν ακόμη και το ανυψωτικό μηχάνημα που διέθετε η εταιρεία για να φορτώσουν τους κινητήρες των ταχύπλοων! Με δεδομένη την περιορισμένη έως μηδαμινή κίνηση λόγω των περιορισμών κυκλοφορίας εξ αιτίας του κορονοϊού, ουδείς αντελήφθη το πάρα μικρό, αν και οι κακοποιοί χρειάστηκαν ολόκληρες “εργασίες” να μεταφέρουν με το κλαρκ της εταιρίας τις μηχανές σε όχημα με το οποίο και εξαφανίστηκαν.

Αστυνομικοί από τα εγκληματολογικά εργαστήρια πήραν αποτυπώματα και δείγματα DNA από τα σημεία στα οποία κινήθηκαν τα μέλη της οργανωμένης συμμορίας, ενώ αστυνομικοί της νοτιοανατολικής αττικής προσπαθούν μέσα από βιντεοληπτικό υλικό, να πιστοποιήσουν το φορτηγάκι με το οποίο διέφυγαν οι ληστές με τις μηχανές των ταχύπλοων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις