Απαγόρευση κυκλοφορίας πρόστιμα: 272 παραβάσεις και έξι συλλήψεις στην Θεσσαλονίκη

ΕΛΛΑΔΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας πρόστιμα: 272 παραβάσεις και έξι συλλήψεις στην Θεσσαλονίκη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Νικολέτα Κλάδη

Απαγόρευση κυκλοφορίας πρόστιμα: Την ώρα που ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 57, φαίνεται πως κάποιοι δε βάζουν μυαλό και κινούνται άσκοπα.

03.04.2020 | 21:07

Απαγόρευση κυκλοφορίας πρόστιμα: Την ώρα που ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 57 στη χώρα μας, πολλοί συνεχίζουν να αγνοούν την απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω κορονοϊού. Γι αυτό άλλωστε, η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει νέα αυστηρότερα μέτρα. Στόχος να περιοριστούν οι άσκοπες μετακινήσεις και η διασπορά του κορονοϊού. Οι έλεγχοι της αστυνομίας συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, ενώ η κυβέρνηση έχει προειδοποιήσει για εντατικότερους ελέγχους σε όλη τη χώρα. Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται και οι έλεγχοι της ελληνικής αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη. Τα στοιχεία της αστυνομίας δείχνουν την εικόνα που επικρατεί στη συμπρωτεύουσα: Στις 2 Απριλίου βεβαιώθηκαν συνολικά 272 παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα.

Σύμφωνα, με την ανακοίνωση της αστυνομίας και στους 272 παραβάτες επιβλήθηκε το πρόστιμο των 150 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση. Παράλληλα, κατά το ίδια διάστημα, έγιναν και έξι συλλήψεις για παραβίαση των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας. Μία σύλληψη αφορούσε τη λειτουργία καφέ-μπαρ στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Οι υπόλοιπες πέντε συνδέονταν, σύμφωνα με την αστυνομία, με τη λειτουργία μορφωτικού και αθλητικού συλλόγου στη δυτική πλευρά της πόλης.

Αθωώθηκε ένας 45χρονος

Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης το οποίο ανέβαλε την εκδίκαση των υποθέσεών τους για το προσεχές διάστημα. Στο ίδιο ακροατήριο δικάστηκε και ένας 45χρονος.

Ο 45χρονος προσωρινά υπεύθυνος σε φυτώριο που είχε συλληφθεί στις αρχές της εβδομάδας στην Σταυρούπολη, με την κατηγορία ότι διέθεσε προς πώληση είδη στην λιανική αγορά. Παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση, το δικαστήριο τον αθώωσε. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι είχε βγάλει κάποια φυτά στο πεζοδρόμιο για να τα ποτίσει και ότι δεν προχώρησε σε λιανική πώληση.

Exit mobile version