Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μέτρα για κορονοϊό – Ελλάδα: Ο Αβραμόπουλος για τη συμμόρφωσή μας και τη το ευρωομόλογο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μέτρα για κορονοϊό – Ελλάδα: Ο Αβραμόπουλος για τη συμμόρφωσή μας και τη το ευρωομόλογο

Μέτρα για κορονοϊό - Ελλάδα: Η αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα, χαρακτηρίζεται ως «best practice», από τη διεθνή κοινότητα, τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος.

Μέτρα για κορονοϊό – Ελλάδα: Ως «best practice χαρακτηρίζεται από την παγκόσμια κοινότητα ο τρόπος που αντιμετώπισε η Ελλάδα την κριση του κορωνοϊού“, είπε ο πρώην επίτροπος στην Ε.Ε, Δημήτρης Αβραμόπουλος. «Η Ελλάδα τα έχει πάει καλά στη μάχη με τον κορωνοϊό. Πρέπει, όμως, να παραμείνουμε σε εγρήγορση, να τηρήσουμε τις οδηγίες των ειδικών και του ίδιου του πρωθυπουργού» δήλωσε ο πρώην Επίτροπος, ο οποίος εκτίμησε ότι ο Οργανισμός Παγκόσμιας Υγείας σκέφτηκε περισσότερο την οικονομία και λιγότερο την παγκόσμια υγεία καθώς άργησε να ορίσει πανδημία. Σε ότι αφορά στη στάση που κρατάει η Γερμανία, ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε: «Είναι μια μοναδική ευκαιρία για αυτήν να προβάλει την ευρωκεντρική της ιδεολογία με το να συνεισφέρει στο να αντιμετωπιστεί στην πράξη η πανδημία».

«Και στην οικονομική κρίση ο Γερμανία δεν στήριξε τις χώρες της Ευρώπης, όπως και στο προσφυγικό. Από το 2016 και μετά ξεκίνησαν κάποιες χώρες να ακολουθούν το δικό τους εθνικό δρόμο. Άλλο να είσαι πατριώτης και άλλο να είσαι εθνικιστής. Αυτή η τάση επικρατεί σήμερα. Αισθάνονται πολλές χώρες πιο ασφαλείς πίσω από κλειστά σύνορα» συνέχισε ο κ. Αβραμόπουλος. «Οι εννέα χώρες ορθώς εισηγούνται για το ευρωομόλογο. Θα πρέπει να δούμε το πώς διαμορφώνεται το τοπίο την επόμενη μέρα σε μια παγκόσμια οικονομία που καταρρέει. Το ευρωομόλογο είναι μονόδρομος για να στηριχθεί το μεγαλύτερο επίτευγμα της ιστορίας που είναι η ενότητα της Ευρώπης» τόνισε ο πρώην Επίτροπος, συμπληρώνοντας: «Οι γιατροί πρέπει να στηριχθούν οικονομικά αλλά και ηθικά. Τα μνημόνια γονάτισαν το σύστημα Υγείας, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και πολλών χωρών του Νότου».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις