Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Κηπουρικές εργασίες Μάρτιος: Ώρα να ασχοληθούμε με τα φυτά μας
PLUS

Κηπουρικές εργασίες Μάρτιος: Ώρα να ασχοληθούμε με τα φυτά μας

Κηπουρικές εργασίες Μάρτιος: Ας δούμε τι εργασίες μπορούμε να κάνουμε τώρα που οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες έχουν περάσει. 

Κηπουρικές εργασίες Μάρτιος: Ο Μάρτιος είναι η κατάλληλη εποχή για να ασχοληθούμε με τα φυτά μας και να προετοιμάσουμε για ένα όμορφο καταπράσινο σκηνικό σε ένα μόλις μήνα. Ας δούμε τι εργασίες μπορούμε να κάνουμε τώρα που οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες έχουν περάσει.

1. Συχνότερο πότισμα

Ρίχνουμε αρκετό νερό στις γλάστρες, 1-2 φορές τη βδομάδα, όταν το χώμα στην επιφάνεια έχει στεγνώσει. Στον κήπο, σχεδιάζουμε το ποτιστικό σύστημα, πριν μεγαλώσουν τα φυτά και ελέγχουμε για τυχών διαρροές στα λάστιχα.

2. Τα βάζουμε στο μπαλκόνι

Μεταφέρουμε στο μπαλκόνι όσα φυτά είχαμε τοποθετήσει μέσα στο σπίτι για να τα προστατεύσουμε από το κρύο. Αν το εσωτερικό του σπιτιού μας δε δέχεται άμεσο ηλιακό φως, τα μεταφέρουμε σταδιακά στον ήλιο για να μην καούν. Μπορούμε να τους κάνουμε ένα χλιαρό ντουζ στην μπανιέρα για να απομακρύνουμε τη σπιτική σκόνη από τα φύλλα.

3. Μεγαλύτερη γλάστρα

Πριν ανέβουν οι θερμοκρασίες και ανθίσουν τα φυτά μας, τα μεταφυτεύουμε σε μεγαλύτερη γλάστρα. Επιλέγουμε το αμέσως μεγαλύτερο μέγεθος, διότι διαφορετικά το παραπάνω χώμα θα αποθηκεύει υγρασία που θα σαπίσει τις ρίζες. Αν τα φυτά σας έχουν ήδη ανθίσει, καλύτερα να περιμένετε το τέλος της ανθοφορίας. Επίσης, μεταφυτεύουμε τα σπορόφυτα που σπείραμε τον προηγούμενο μήνα, αν έχουν βγάλει ήδη 4 φύλλα.

4. Λίπασμα

Τώρα είναι η εποχή που τα φυτά αναπτύσσουν νέα βλάστηση μετά τη χειμερία νάρκη τους. Αρχίζουμε να τα λιπαίνουμε σταδιακά για να τους δώσουμε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και να έχουμε ομοιόμορφη ανάπτυξη και πλούσια ανθοφορία. Για την ώρα, 1 φορά το μήνα με αραιό λίπασμα, είναι αρκετή. Στον κήπο μας, είναι η κατάλληλη στιγμή να ενσωματώσουμε την κοπριά, το κομπόστ ή το βιολογικό μας λίπασμα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις