Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Σούπερ μάρκετ – μπόνους: Ιδιοκτήτες αλυσίδων, στο πλευρό των εργαζομένων
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σούπερ μάρκετ – μπόνους: Ιδιοκτήτες αλυσίδων, στο πλευρό των εργαζομένων

Σούπερ μάρκετ - μπόνους: Σε μια κίνηση ευγνωμοσύνης και αναγνώρισης της συνεισφοράς των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ, προχώρησαν οι ιδιοκτήτες των μεγάλων αλυσίδων λιανεπορίου.

Σούπερ μάρκετ – μπόνους: Μια ευχάριστη πινελιά στο μαύρο τοπίο βάζουν οι ιδιοκτήτες των μεγάλων αλυσίδων λιανεπορίου, επιβραβεύοντας με αυτόν τον τρόπο τους εργαζόμενους που βρίσκονται καθημερινά στο πόστο τους για να μας εξυπηρετούν, την ώρα που εκατομμύρια πολιτών βρίσκονται σε απομόνωση εξαιτίας της πανδημίας. Μασούτης, Σκλαβενίτης και Lidl,  «έβαλαν το χέρι στην τσέπη» για να ευχαριστήσουν όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και εξυπηρετούν τους καταναλωτές κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες.

Παρά την καταναλωτική φρενίτιδα που επικράτησε μετά το ξέσπασμα του κορονοϊού και δοκίμασε τις αντοχές τους, κατάφεραν να ανταποκριθούν επιτυχώς, συμβάλλοντας στην ομαλή τροφοδοσία των νοικοκυριών. Αίσθηση βέβαια προκάλεσε η κίνηση του Μασούτη να διανείμει το 30% των ετήσιων καθαρών κερδών ως επιπρόσθετη παροχή στους 8.500 εργαζομένους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτή τη δύσκολη εποχή: ταμίες, πωλητές, αποθηκάριους και άλλες ειδικότητες που υποστηρίζουν την ομαλή λειτουργία, σε αυτή την δοκιμασία.

«Είναι μια κίνηση που γίνεται από την καρδιά μας και έρχεται να δώσει μια νότα αισιοδοξίας», επισημαίνει, προσθέτοντας πως είναι καλό για την εταιρεία οι άνθρωποί της να νιώθουν χαρούμενοι. Το μπόνους αφορά στους εργαζομένους «της 1ης γραμμής των καταστημάτων: ταμίες, πωλητές, αποθηκάριους και άλλες ειδικότητες, που υποστηρίζουν την ομαλή λειτουργία, σε αυτή την δοκιμασία».

Η επιστολή του Ιωάννη Μασούτη

Αγαπητές/οι συνεργάτες,

Η πανδημία του κορωνοϊού που αντιμετωπίζουμε, μας φέρνει όλους αντιμέτωπους με μια μεγάλη ευθύνη: να τα καταφέρουμε, συλλογικά αλλά και ατομικά. Να αντιμετωπίσουμε τις τεράστιες προκλήσεις, να προστατεύσουμε την υγεία, τη δική μας και των ανθρώπων μας, να κάνουμε αυτό που μας αναλογεί για να διασφαλιστεί η εύρυθμη κοινωνική λειτουργία και συνοχή.

Εμείς, στα super markets κληθήκαμε να βάλουμε πλάτη και να σηκώσουμε ένα τεράστιο βάρος αυτής της πρω-τοφανούς δοκιμασίας. Σ’ αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες όμως, αποδείξαμε ότι ενωμένοι μπορούμε να επιτύχουμε πολλά περισσότερα. Μαζί, καταφέραμε να ανταποκριθούμε στην απίστευτη πίεση που δέχθηκε και δέχεται καθημερινά, η λειτουργία των καταστημάτων μας και γι’ αυτό, θέλω να σας ευχαριστήσω προσωπικά την καθεμία και τον καθένα από εσάς.

Ως έμπρακτη αναγνώριση της ουσιαστικής συμβολής σας, θα ήθελα να σας ανακοινώσω ότι το 30% των ετήσιων καθαρών κερδών της εταιρείας μας θα διατεθεί τον Δεκέμβριο ως επιπρόσθετη παροχή, στους εργαζόμενους της 1ης γραμμής των καταστημάτων: ταμίες, πωλητές, αποθηκάριους και άλλες ειδικότητες που υποστηρίζουν την ομαλή λειτουργία, σε αυτή την δοκιμασία.

Ανοίξαμε τον δρόμο και συνεχίζουμε!

Πρόκειται για μια απόφαση που απορρέει από την πίστη πως η δύναμή μας, είναι οι άνθρωποί μας και επιβραβεύει όλους εσάς τους ανθρώπους μας, που είστε καθημερινά στις «επάλξεις», πράττετε το καθήκον σας με σθένος και υπομονή διατηρώντας τα καταστήματά μας ανοικτά και γεμάτα, καλύπτοντας με ασφάλεια τις αυξημένες ανάγκες των πελατών μας, μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης έντασης.

Ήμασταν οι πρώτοι, που αναδείξαμε τα ζητήματα που αφορούν στην ασφαλή και ομαλή λειτουργία των super markets με ειδικά μέτρα ουσιαστικής στήριξης των εργαζομένων και έμπρακτης αναγνώρισης της προσφοράς σας. Χαίρομαι που ανοίξαμε τον δρόμο για τον κλάδο. Και συνεχίζουμε. Είναι ένας αγώνας αντοχής, ένας πρωτοφανής «μαραθώνιος» στον οποίο πρέπει όλοι να συμμετέχουμε και να τερματίσουμε μαζί, νικητές.Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε!Σας ευχαριστώ από καρδιάς και σας εύχομαι καλή δύναμη.

Εκ μέρους όλης της οικογένειας Μασούτη, Ιωάννης Μασούτης»

Σκλαβενίτης: Μοιράζει μπόνους 5 εκατ. ευρώ στους 25.000 εργαζόμενους

Η «Σκλαβενίτης» από την πλευρά της προχώρησε ήδη στη διάθεση έκτακτης παροχής ύψους 5 εκατ. ευρώ στους 25.000 εργαζομένους της. Πηγές κοντά στην εταιρεία αναφέρουν ότι έχει ήδη καταβληθεί και τονίζουν πως γίνεται ως αναγνώριση και επιβράβευση της μεγάλης προσπάθειας που έχουν καταβάλλει. Να σημειωθεί πως η Σκλαβενίτης σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς δρομολογεί και έκτακτες προσλήψεις άνω των 1.000 εργαζομένων, προκειμένου να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση.

Lidl Hellas: Έκτακτο bonus 1,8 εκατ. ευρώ στους 6.000 εργαζόμενους

Προηγουμένως και η Lild Hellas αποφάσισε τη χορήγηση έκτακτης παροχής ποσού ύψους 1,8 εκατ. ευρώ σε όλους τους εργαζομένους, ανεξαρτήτως βαθμίδας. Το ποσό θα επιμερισθεί αναλογικά με τη μορφή διατακτικών σίτισης στους περισσότερους από 6.000 εργαζομένους, ως επιβράβευση των προσπαθειών τους για την εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της εταιρίας στην πρωτοφανή και συνεχώς μεταβαλλόμενη κατάσταση εν μέσω της πανδημίας του κορoνοϊού Covid-19.

«Σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε όλοι μας, νιώθουμε εντονότερη από ποτέ την ανάγκη να αναγνωρίσουμε την αφοσίωση όλων για τη γρήγορη και αποτελεσματική προσαρμογή στις νέες συνθήκες. Οφείλουμε τεράστια ευγνωμοσύνη σε όλους τους εργαζομένους της εταιρίας μας για την υπερπροσπάθειά τους και ειδικά σε εκείνους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, τα 225 καταστήματα και τα 5 εφοδιαστικά κέντρα της Lidl Ελλάς στην Ελλάδα. Συμπαραστεκόμαστε σε όλους τους ανθρώπους της εταιρίας μας με οποιονδήποτε τρόπο μπορούμε. Για αρχή, επιβραβεύοντας την προσπάθεια αυτή όχι μόνο με λόγια, αλλά με πράξεις», ανέφερε σχετικά o Ιάκωβος Ανδρεανίδης, Πρόεδρος Διοίκησης της Lidl Ελλάς.

Ιάκωβος Ανδρεανίδης, Πρόεδρος Διοίκησης της Lidl Ελλάς

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις