Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ληστείες – κορονοϊός: Ο φόβος για τον ιό, δεν σταματά τους κακοποιούς
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστείες – κορονοϊός: Ο φόβος για τον ιό, δεν σταματά τους κακοποιούς

Ληστείες - κορονοϊός: Ακόμη και τώρα, κακοποιοί βρίσκουν την ευκαιρία να αρπάξουν ό,τι μπορούν.

Ληστείες – κορονοϊός: Κινηματογραφικές σκηνές ξετυλίχθηκαν μέρα-μεσημέρι στη Γλυφάδα, στο ισόγειο διώροφης μεζονέτας, όταν εισέβαλε ένας κακοποιός, πιστεύοντας προφανώς ότι οι ιδιοκτήτες του σπιτιού απουσιάζουν.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Αφού κατάφερε να βρει στο εσωτερικό, άρχισε να ψάχνει για μετρητά και κοσμήματα. Όμως, ο 39χρονος ιδιοκτήτης που βρισκόταν σε άλλο όροφο της κατοικίας, άκουσε τους θορύβους και αντελήφθη ότι επρόκειτο για ληστρική εισβολή. Κατέβηκε γρήγορα και ήρθε αντιμέτωπος με τον κουκουλοφόρο. Έδωσε μάχη μαζί του. Ο ληστής βλέποντας ότι κινδύνευε να παραδοθεί στην αστυνομία, έτρεξε στην κουζίνα, άρπαξε ένα μαχαίρι, απείλησε με αυτό τον ιδιοκτήτη της μεζονέτας και σύμφωνα με πληροφορίες άρπαξε 5.000 ευρώ και κοσμήματα.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, έφθασαν στη μεζονέτα, πήραν από το εσωτερικό αλλά και από τις πιθανές διαδρομές που ακολούθησε ο δράστης, προφανώς ακάλυπτος βιντεοληπτικό υλικό και ελπίζεται ότι με τη βοήθεια και των ευρημάτων των εγκληματολογικών εργαστηρίων θα εντοπιστεί ο ληστής. Όμως και μια ηλικιωμένη γυναίκα δέχθηκε εισβολή ληστή, στη μονοκατοικία της στο Κερατσίνι.

Ο άγνωστος που ακινητοποίησε την έντρομη γυναίκα, έψαξε όλα τα σημεία του σπιτιού, δεν βρήκε χρήματα η κάτι άλλο πολύτιμο και τότε τράβηξε από το λαιμό του θύματος τη χρυσή αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό και έσπευσε να εξαφανιστεί.

Υπάλληλος μίνι μάρκετ αντιμέτωπη με ανήλικους

Αλλά και μια γυναίκα, υπάλληλος μίνι μάρκετ, βρέθηκε ξαφνικά μπροστά στο κατσαβίδι,  τριών ανήλικων ληστών, οι οποίοι κάλυπταν τα πρόσωπά τους με μαντήλια. Οι ανήλικοι, δύο 16χρονοι και ένας 17χρονος, που αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για ληστεία και παράβαση του Νόμου περί όπλων, υποχρέωσαν την έντρομη γυναίκα να τους παραδώσει 600 ευρώ. Μετά την καταγγελία της, η Αστυνομία κινητοποιήθηκε, και εν τέλει συνελήφθησαν και οι τρεις. Οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή ενός από τους συλληφθέντες, το χρηματικό ποσό των 596 ευρώ, το οποίο αφού κατέσχεσαν το απέδωσαν στην υπάλληλο του μίνι μάρκετ.

Το απίστευτο είναι ότι οι αμούστακοι δράστες όταν ρωτήθηκαν από τους αστυνομικούς γιατί το έκαναν απάντησαν ότι δεν τους ενδιέφεραν τόσο τα χρήματα αλλά η… εμπειρία!

Άφησαν τα κινητά μακριά

Και γι αυτό το λόγο πρόσθεσαν είχαν αφήσει και τα κινητά τους τηλέφωνα λίγο μακριά για να μη τους βρει η Αστυνομία από το σήμα στην κεραία! Απίστευτο το τι φέρεται να ισχυρίστηκαν στους Αστυνομικούς οι τρεις νεαροί δράστες της ληστείας όπως έγραψε χθες το tempo24. Οι νεαροί, φορώντας κουκούλες μπήκαν το βράδυ της Παρασκευής σε κατάστημα μίνι μάρκετ στην οδό Γηροκομείου 52 και με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου αφαίρεσαν από γυναίκα που εργαζόταν στο κατάστημα τις εισπράξεις της ημέρας,  οι οποίες υπολογίζονται πάνω από 600 ευρώ.

Όταν συνελήφθησαν από τους Αστυνομικούς φέρεται να ισχυρίστηκαν στην απάντηση γιατί το έκαναν:

“Το κάναμε για να δούμε πώς είναι … το κάναμε για την εμπειρία”! Μάλιστα κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι τρεις νεαροί ήταν καλά “πληροφορημένοι”, υποστηρίζοντας ότι άφησαν μακριά τα κινητά τους τηλέφωνα, γιατί ήξεραν ότι θα η Αστυνομία θα μπορεί να τους βρει από το σήμα!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις