Νεκροί Ελλάδα κορονοϊός: Άλλοι τρεις κατέληξαν από τον φονικό ιό

ΕΛΛΑΔΑ

Νεκροί Ελλάδα κορονοϊός: Άλλοι τρεις κατέληξαν από τον φονικό ιό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Νεκροί Ελλάδα κορονοϊός: Τρεις ακόμη ηλικιωμένοι που νοσηλεύονταν με κορωνοϊό σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη έφυγαν από τη ζωή, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στη χώρα μας σε 35.

29.03.2020 | 12:20

Νεκροί Ελλάδα κορονοϊός: Άλλοι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κορονοϊό, αυξάνοντας στους 35 τους νεκρούς στην Ελλάδα. Πρόκειται για τρεις ηλικιωμένους: έναν που νοσηλευόταν στο Σωτηρία, έναν που νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ, στη Θεσσαλονίκη και έναν ηλικιωμένο από την Ξάνθη, ο οποίος νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα (29.03.2020) τα ξημερώματα.

Όσον αφορά στην Ξάνθη, πρόκειται για τον τρίτο θάνατο ασθενούς με κορονοϊό. Προηγήθηκε ένας ηλικιωμένος άνδρας από τον Εχίνο αλλά και ένας 46χρονος στρατιωτικός από το Κουτσό. Την ίδια στιγμή η λίστα των κρουσμάτων που καταγράφονται στην πόλη αυξάνεται, καθώς δύο ακόμη στρατιωτικοί βρέθηκαν θετικοί. Υπενθυμίζεται ότι ο Εχίνος βρίσκεται από την Τετάρτη σε καθεστώς υψηλής καραντίνας, ενώ σε καραντίνα έχουν τεθεί και φοιτητές που έχουν επιστρέψει από την Τουρκία και φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο της Ξάνθης. Σύμφωνα με τη χθεσινή ενημέρωση του Σωτήρη Τσιόδρα, τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα είναι 1.061.

Τσιόδρας: Αν τα μέτρα χαλαρώσουν ο κορωνοϊός θα μας εκδικηθεί

Το κακό σενάριο, όπως το προσδιόρισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, κ. Σωτήρης Τσιόδρας, δηλαδή, το σενάριο της Ιταλίας όπου ο κορωνοιός αφήνει εκατοντάδες θύματα κάθε μέρα, δεν αφορά τη χώρα μας. Ο αριθμός των 1.061 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μέσα στις τελευταίες 32 ημέρες που ο κορωνοϊός επελαύνει στην Ελλάδα, ενισχύουν πολύ πλέον το καλό σενάριο.

«Τα δεδομένα που έχουμε στη διάθεσή μας μάς δείχνουν ότι είμαστε στο καλό σενάριο. Το κακό σενάριο δεν ακολουθείται, που είναι ένα σενάριο τύπου Ιταλίας ή άλλων χωρών στις οποίες υπήρξε εκθετική αύξηση και των θανάτων και των διασωληνωμένων” είπε ο κ.Τσιόδρας και επανέλαβε την άμεση συσχέτιση που έχουν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης με τον αριθμό των νέων κρουσμάτων. ‘’Όσο καλύτερα τηρήσουμε όλοι μας τα μέτρα, τόσο καλύτερη εικόνα θα έχουμε σαν χώρα και σαν γενικός πληθυσμός» τόνισε ο καθηγητής.

«Οποιαδήποτε χαλάρωση στα μέτρα, θα οδηγήσει σε επάνοδο του ιού και επανάκαμψη του κύματος του κορωνοϊού. Για αυτό και τα μέτρα, όπου τηρούνται και όπου κρατιούνται, κρατιούνται για πολύ καιρό. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Να μην αμελούμε στα μέτρα, γιατί ο ιός θα μας εκδικηθεί» τόνισε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκος Χαρδαλιάς.

Σε ό,τι αφορά τη διασπορά στην κοινότητα ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι υπάρχει διασπορά αλλά εξήγησε ότι «είναι πάρα πολύ δύσκολο να γίνουν ακριβείς εκτιμήσεις για το πόσα περιστατικά έχουμε στην κοινότητα αυτή την στιγμή, γιατί υπάρχει μεγάλη ετερογένεια και στον διαγνωστικό έλεγχο». Οι ακριβείς εκτιμήσεις για την διασπορά γίνονται με τα «σκληρά» δεδομένα, δηλαδή με τα σοβαρά περιστατικά που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία και αργότερα θα γίνει με μελέτες αντισωμάτων.

Οι πέντε πρώτες χώρες σε αριθμό θανάτων

Οι πέντε πρώτες χώρες σε αριθμό θανάτων από τον κορωνοϊό είναι η Ιταλία (10.023), η Ισπανία (5.982), η Κίνα (3.300), το Ιράν (2.517) και η Γαλλία (2.314). Τους περισσότερους θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού έχουν Σαν Μαρίνο (648), Ιταλία (166), Ισπανία (128), Ανδόρρα (39) και Ολλανδία (37).

Δείτε ακόμη

Σταϊκούρας: «Έρχεται ολιστικό πακέτο στήριξης της οικονομίας»

Γαλλία: Τρία τεστ είχε κάνει η 16χρονη Ζουλί πριν χάσει τη ζωή της

Γεωργιάδης: Δεν πρόκειται να υπάρξει φέτος πασχαλινή έξοδος, κάν’τε υπομονή

Exit mobile version