Πώς θα έχω την τέλεια σχέση: Τα πέντε μυστικά ευτυχίας

PLUS

Πώς θα έχω την τέλεια σχέση: Τα πέντε μυστικά ευτυχίας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Νικολέτα Κλάδη

Πώς θα έχω την τέλεια σχέση: Η πίεση της καθημερινότητας, η δουλειά και ο ελάχιστος προσωπικός χρόνος φέρνουν γκρίνια και καυγάδες. 

26.03.2020 | 17:26

Πώς θα έχω την τέλεια σχέση: Όπως είναι γνωστό η καθημερινότητα και η ρουτίνα μέσα σε μία σχέση σκοτώνει τον έρωτα. Τα ζευγάρια που είναι πολλά χρόνια μαζί και κυρίως τα ζευγάρια που συγκατοικούν έρχονται αντιμέτωπα με τη φθορά και μετέπειτα με τον χωρισμό. Η πίεση της καθημερινότητας, η δουλειά και ο ελάχιστος προσωπικός χρόνος φέρνουν γκρίνια και καυγάδες. Όλα αυτά, έχουν βάλει πολλούς στη διαδικασία να ερωτηθούν αν όντως υπάρχουν ευτυχισμένα ζευγάρια. Οι άνθρωποι πολλές φορές επιλέγουν να φύγουν από μία σχέση διότι δεν έχουν άλλη υπομονή και δε θέλουν να προσπαθήσουν, ούτε να πληγώσουν τον εγωισμό τους. Κι όμως, υπάρχουν ζευγάρια που είναι σε σχέση πολλά χρόνια και τα μυστικά τους είναι απλά.

Τα συστατικά που διατηρούν μια σχέση υγιή και ευτυχισμένη είναι πέντε και είναι καιρός να τα εφαρμόσεις:

«Ξέρουμε πότε να σταματάμε σε έναν τσακωμό. Υπάρχει ένα σημείο που κάποιος από τους δύο ή και οι δύο πρέπει να κάνουν πίσω. Αν κανείς δεν κάνει πίσω τότε θα έρθει η έκρηξη και συνήθως θα είναι άσχημη. Αν καταφέρεις να μάθεις ποιο είναι το αδύνατο σημείο του αγαπημένου σου θα μπορείς να σταματήσεις τους τσακωμούς σας πριν σοβαρέψουν αρκετά.»

«Έχουμε καθιερώσει ένα ραντεβού μια φορά την εβδομάδα για να ξέρουμε πως σίγουρα θα περάσουμε λίγο χρόνο μόνοι μας. Ακόμα και οι φίλοι και τα παιδιά μας γνωρίζουν πως κάθε Παρασκευή βράδυ θα βγούμε για το ραντεβού μας».

«Όσο πιο γρήγορα συνειδητοποιήσεις πως δεν έχεις πάντα δίκιο τόσο πιο γρήγορα θα αποκτήσεις μια υγιή σχέση. Κανείς δεν έχει πάντα δίκιο και αυτή είναι μια αλήθεια που πρέπει να καταλάβουν και τα δύο μέλη μιας σχέσης».

«Μην δέχεσαι να κάνεις πάντα αυτό που θέλει ο αγαπημένος σου, ειδικά όταν εσύ δεν το θέλεις. Το να συμβιβάζεσαι συνέχεια κάνοντας πράγματα που δεν αγαπάς δεν θα κάνει καλό στη σχέση σας και επιπλέον θα σε κάνει να νιώθεις ότι ζεις σε μια φυλακή.»

«Μια ωραία συνήθεια που έχουμε είναι ότι πηγαίνουμε την ίδια ώρα για ύπνο κάθε βράδυ. Με αυτόν τον τρόπο έχουμε λίγο χρόνο να μιλήσουμε για τη μέρα μας, να κάνουμε μερικές έξτρα αγκαλιές και να συζητήσουμε για αυτά που μας απασχολούν».

Exit mobile version