Νεκροί σε φορτηγό: 64 μετανάστες στην Μοζαμβίκη

ΚΟΣΜΟΣ

Νεκροί σε φορτηγό: 64 μετανάστες στην Μοζαμβίκη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: elenaliog.b

Νεκροί σε φορτηγό: Τα άψυχα σώματα ήταν στοιβαγμένα.

24.03.2020 | 14:30

Νεκροί σε φορτηγό: Περισσότεροι από 60 παράτυποι μετανάστες βρέθηκαν νεκροί σήμερα το πρωί, πιθανόν από ασφυξία, σε ένα φορτηγό το οποίο προερχόταν από το Μαλάουι και το σταμάτησαν οι αρχές στη βορειοδυτική Μοζαμβίκη. «Ένα φορτηγό από το Μαλάουι που μετέφερε παράτυπους μετανάστες, που φαίνεται να είναι Αιθίοπες, ελέγχθηκε στη γέφυρα Μουσακάνα, στην επαρχία Τέτε», δήλωσε πηγή από νοσοκομείο της περιοχής που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της. «64 άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί, μόνο 14 επέζησαν», πρόσθεσε η ίδια πηγή, εξηγώντας ότι αιτία του θανάτου των μεταναστών ήταν «πιθανότατα η ασφυξία».

Εικόνες που μεταδόθηκαν από το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο Miramar TV έδειξαν μια στοίβα από άψυχα σώματα μέσα σε ένα φορτηγό αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το AFP. Η Μοζαμβίκη θεωρείται μία από τις χερσαίες οδούς που προτιμούν οι παράτυποι μετανάστες, κυρίως αυτοί από την Αιθιοπία, που προσπαθούν να φτάσουν στη Νότια Αφρική και κυρίως στο Γιοχάνεσμπουργκ προκειμένου να βρουν δουλειά.

Υπόθεση Έσεξ

Η υπόθεση αυτή, μας θυμίζει την τραγική υπόθεση στο Έσεξ μετά τον εντοπισμό 39 πτωμάτων. Η αστυνομία εκλήθη στο Waterglade Industrial Park στη 1:40 τα ξημερώματα και εντόπισε τα πτώματα μέσα στο φορτηγό. Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ο οδηγός του οχήματος, ένας 25χρονος άνδρας από τη Βόρεια Ιρλανδία, συνελήφθη. Και τα 39 άτομα ανακηρύχθηκαν νεκρά στο σημείο. Ο Andrew Marriner, αρχηγός της αστυνομίας του Έσεξ σημείωσε πως το όχημα είχε έρθει από τη Βουλγαρία και εισήλθε στο Ηνωμένο Βασίλειο από την Ουαλία.

«Πρόκειται για ένα τραγικό συμβάν και πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Οι έρευνές μας συνεχίζονται για να διαλευκάνουμε τι συνέβη. Προχωράμε στην αναγνώριση των θυμάτων, η διαδικασία, όμως, αναμένεται να διαρκέσει αρκετό χρόνο», είπε ο ίδιος. Συνεχίζοντας τόνισε πως «θεωρείται ότι το φορτηγό είναι από τη Βουλγαρία και εισήλθε στο Χόλιχεντ στις 19 Οκτωβρίου».

Δείτε ακόμα

Συνελήφθη ο 23χρονος Βορειοϊρλανδός οδηγός στο Έσεξ 

Ζευγάρι στις ΗΠΑ ήπιε φωσφορική χλωροκίνη για προστασία από τον κορονοϊό

Επιστρέφει ο “εφιάλτης” στην Ουχάν; Νέα κρούσμα, μετά από 5 ημέρες

2157 βιντεοκλήσεις μέσα σε δύο 24ωρα για τηλεψυχιατρική

Exit mobile version