Βρέφος κορονοϊός: Σε καραντίνα και η μητέρα – Αρνητικός ο πατέρας

ΕΛΛΑΔΑ

Βρέφος κορονοϊός: Σε καραντίνα και η μητέρα – Αρνητικός ο πατέρας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: elenaliog.b

Βρέφος κορονοϊός: «Το παιδάκι μας πάει πάρα πολύ καλά», τόνισε η μητέρα του μωρού.

24.03.2020 | 11:02

Βρέφος κορονοϊός: Καθώς ο ιός εξαπλώνεται σε παγκόσμιο επίπεδο, ανησυχία προκλήθηκε χθες το απόγευμα, στο άκουσμα της είδησης για το βρέφος, το οποίο βρέθηκε θετικό στον ιό. Παραμένει άγνωστο το πώς εντοπίστηκε θετικό στον κορονοϊό το 3 μηνών μωράκι.  Η μητέρα, μιλώντας χθες στο Mega, δήλωσε ότι βρίσκεται μαζί με το μωρό σε καραντίνα στο νοσοκομείο και ήδη από χθες περιμένει και τα δικά της αποτελέσματα, για το αν η ίδια είναι θετική. Όπως είπε, η ίδια χθες έχει έντονο βήχα. Σε σημερινή της συνέντευξη στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, η μητέρα τόνισε ότι πολύ πιθανόν να είναι και η ίδια θετική στον κορονοϊό.

«Το μωρό μας γεννήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου. Ήταν ένα πρόωρο μωράκι, παρέμεινε για λίγο στη θερμοκοιτίδα. Μετά ήταν καλά, ήταν στο σπίτι μας, και κάποια στιγμή το παιδάκι μας κόλλησε μία ίωση. Νοσηλεύτηκε σε κάποιο νοσοκομείο, το πήραμε ξανά στο σπίτι και μετά από κάποιες μέρες εμφάνισε ξανά κάποια συμπτώματα. Ήρθαμε στο Παίδων να δούμε τι συμβαίνει και το παιδί διαγνώστηκε ότι είναι θετικό», είπε μεταξύ άλλων η κ. Ρετσώνη, μιλώντας στον ΑΝΤ1. Tα κρούσματα συνολικά στην χώρα μας ανέρχονται στα 695, ενώ οι θάνατοι στους 17.

Κορονοϊός: Αρνητικός ο πατέρας του μωρού

«Εγώ έκανα τεστ χθες το πρωί και περιμένω τα αποτελέσματα. Ωστόσο, είχα κάποια συμπτώματα τις προηγούμενες ημέρες και αυτό που θεωρούν οι γιατροί είναι ότι κατά πάσα πιθανότητα είμαι και εγώ θετική… Ο σύζυγός μου έχει κάνει τεστ και είναι αρνητικός. Το παιδάκι μας πάει πάρα πολύ καλά, θεωρώ ότι δεν θα έχει πρόβλημα και σύντομα θα το ξεπεράσει», σημείωσε η μητέρα του βρέφους.

Βρέφος κορονοϊός: Η συνέντευξη της μητέρας

Η θετική στον ιό, λεχώνα στο Ασπρόπυργο

Επιπλέον, πέντε ημέρες πριν, είχαμε και το περιστατικό μίας μητέρας η οποία ήταν θετική στον ιό και γέννησε. «Όλα πήγαν πολύ καλά. Η μητέρα και το αγοράκι είναι σε άριστη κατάσταση», είχε δηλώσει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η καθηγήτρια, διευθύντρια Γ’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ στο Νοσοκομείο «Αττικόν» Σοφία Καλανταρίδου. Το τεστ που έγινε στο αγοράκι ήταν αρνητικό, αναμένονται και τα αποτελέσματα της rt-PCR.

Αξίζει να σημειωθεί πως, για την υπόθεση έδειξε προσωπικό ενδιαφέρον ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος επικοινώνησε με την λεχώνα, προκειμένου αφενός να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας και του βρέφους και αφετέρου για να συγχαρεί το προσωπικό του νοσοκομείου. «Είχαμε προετοιμαστεί σωστά, με πρωτόκολλο διαχείρισης κρούσματος θετικού για κορωνοϊό, σύμφωνα με τις διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες και τις οδηγίες της επιτροπής λοιμώξεων του νοσοκομείου. Όλο το προσωπικό της Κλινικής ήταν ενήμερο και σωστά εκπαιδευμένο. Όλα πήγαν πολύ καλά. Η μητέρα και το αγοράκι είναι σε άριστη κατάσταση», δήλωσε η κ. Καλανταρίδου.

 Δείτε ακόμα

Δεύτερο παιδί στην Ελλάδα από μανούλα θετική στον κορωνοϊό!

Αστυνομικός για τον 26χρονο Αλβανό που «έσπασε» την καραντίνα: “Έβριζε και έφτυνε”

“Ασθενείς αισθάνονται το άγχος του επικείμενου θανάτου” – Τι συμβαίνει στο “Σωτηρία”

Έβρος: “Κατατρεγμένος” κάνει επίδειξη πολεμικών τεχνών, Τούρκοι χαχανίζουν (vid)

Exit mobile version