Κορονοϊός Ελλάδα: Εξελίξεις στην υγεία και την παιδεία

ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός Ελλάδα: Εξελίξεις στην υγεία και την παιδεία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιάννης Ντσούνος

Κορονοϊός Ελλάδα: Ο Βασίλης Κικίλιας διευκρινίζει – Ασκήσεις επί χάρτου για το σχολικό έτος από το υπουργείο Παιδείας

24.03.2020 | 13:24

Κορονοϊός Ελλάδα: Ο υπουργός Υγείας μετά από αρκετές ημέρες εμφανίστηκε στην ενημέρωση που γίνεται κάθε απόγευμα στο υπουργείο Υγείας και με την τοποθέτησή του ουσιαστικά απάντησε σε όσους τον επικρίνουν για τους χειρισμούς στου στο ζήτημα της πανδημίας. Ο Βασίλης Κικίλιας όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα δεν εκμεταλλεύτηκε την θέση του για να βγαίνει μπροστά στις κάμερες, αλλά άφησε τους επιστήμονες να ενημερώνουν με υπευθυνότητα τον ελληνικό λαό. Η δουλειά του υπουργού -και αυτό γίνεται τις τελευταίες εβδομάδες- είναι να στηρίζει την προετοιμασία του δημόσιου συστήματος υγείας και να επιβλέπει όλο το πλαίσιο ενίσχυσης τόσο σε επίπεδο οικονομικό όσο και προμηθειών σε ιατροφαρμακευτικό υλικό, αλλά και προσωπικό. Η σπουδή του υπουργού, όπως ο ίδιος δήλωσε, είναι η αύξηση των κλινών ΜΕΘ στην χώρα μας, οι προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού (ήδη ανακοινώθηκαν 2500 προσλήψεις μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες), αλλά και οι επαφές με χώρες στην Ευρώπη και όχι μόνο για την αποστολή βοήθειας και ιατρικού εξοπλισμού.

Τέλος, η ηγεσία του υπουργείου έχει αναλάβει τις επαφές με τα ιδιωτικά νοσοκομειακά ιδρύματα, αλλά και τους ιδιώτες που επιθυμούν να ενισχύσουν μέσω δωρεών το εθνικό σύστημα υγείας. Αυτό κάνει η ηγεσία του υπουργείου και εκτιμώ ότι ουδείς θα ήθελε έναν πολιτικό να κάνει τον λοιμωξιολόγο και έναν λοιμωξιολόγο να κάνει τον πολιτικό στην παρούσα φάση. Έκαστος εφ’ ω ετάχθη έλεγαν οι πρόγονοί μας, δηλαδή ο καθένας πρέπει να κάνει την δουλειά του και μόνο αυτή στις κρίσιμες αυτές ώρες που περνά η πατρίδα μας.

 Κορονοϊός Ελλάδα: Να μην χαθεί η χρονιά

Μάχη με τον χρόνο θα δοθεί και από το υπουργείο Παιδείας για να μην χαθεί η σχολική χρονιά και να διεξαχθούν κυρίως οι πανελλήνιες εξετάσεις όσο το δυνατόν πιο κοντά στις προκαθορισμένες ημερομηνίες. Άλλωστε η εντολή για να ανοίξουν τα σχολεία θα δοθεί αποκλειστικά από την επιστημονική κοινότητα και κατόπιν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Ήδη τα μαθήματα εξ αποστάσεως για τις τάξεις του λυκείου ξεκίνησαν και τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν και τα μαθήματα σε γυμνάσια και δημοτικά σχολεία. Στο υπουργείο Παιδείας εξετάζουν τρία σενάρια για τον τρόπο, με τον οποίο θα ολοκληρωθεί η σχολική χρονιά.

Τα τρία σενάρια

Το πρώτο είναι τα σχολεία να ανοίξουν αμέσως μετά το Πάσχα, οπότε και τα μαθήματα θα αναπληρωθούν είτε με την σύντμηση των διδακτικών ωρών είτε με την κατάργηση των εκδρομών και των περιπάτων. Το δεύτερο σενάριο είναι να ανοίξουν τα σχολεία μερικές εβδομάδες μετά το Πάσχα, οπότε σε αυτήν την περίπτωση θα χρειαστεί παράταση του σχολικού έτους και μείωση της διδακτέας ύλης, ώστε να πραγματοποιηθούν οι πανελλήνιες λίγες ημέρες μετά τις προκαθορισμένες ημερομηνίες. Το τρίτο σενάριο είναι και αυτό που θέλουν να αποφύγουν όλοι.Σε αυτό τα σχολεία δεν ανοίγουν ούτε τον Μάιο και τότε το υπουργείο θα αναγκαστεί να δώσει οδηγίες για μαθήματα μόνο εξ αποστάσεως και αναβολή για δύο ή τρεις μήνες των πανελλαδικών εξετάσεων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

«Είμαι αισιόδοξος, θα τα καταφέρουμε»: Περισσότερη αυτοσυγκράτηση ζητά ο Τασούλας

Επιμένει ο Κρίτων Αρσένης για τον θάνατο της Χαράς Τζαναβάρα – Η οργή του αδερφού της

Μητσοτάκης στο υπουργικό: Κερδίζουμε χρόνο, τηρήστε όλοι τα μέτρα (vid)

 

 

Exit mobile version