Αθήνα

°C

Τετάρτη

20

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / PLUS / Κορονοϊός καθάρισμα σπιτιού: Ειδικός εξηγεί πώς να απολυμαίνουμε σωστά
PLUS

Κορονοϊός καθάρισμα σπιτιού: Ειδικός εξηγεί πώς να απολυμαίνουμε σωστά

Κορονοϊός καθάρισμα σπιτιού: Οι συμβουλές της, περιλαμβάνουν το πλύσιμο του πάγκου της κουζίνας με σαπουνόνερο πριν από τον ψεκασμό με οποιοδήποτε προϊόν.

Κορονοϊός καθάρισμα σπιτιού: Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε για το σωστό καθάρισμα του σπιτιού μας, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, δίνει μία ειδικός. Με την υγεία μας να αποτελεί την προτεραιότητά μας αυτή την περίοδο, πολλοί από εμάς, σκεφτόμαστε πώς να διατηρήσουμε τα σπίτια μας όσο πιο καθαρά μπορούμε. Η ειδική στην καθαριότητα, Σάντρα Ρέντμοντ, μιλώντας στην Daily Mail, αποκάλυψε τα μικρά μυστικά που θα κάνουν το σπίτι μας να αστράφτει από καθαριότητα, ενώ κι εμείς ταυτόχρονα θα νιώθουμε πιο ασφαλείς μέσα σε αυτό.

Οι συμβουλές της, περιλαμβάνουν το πλύσιμο του πάγκου της κουζίνας με σαπουνόνερο πριν από τον ψεκασμό με οποιοδήποτε προϊόν, καθώς και το καθάρισμα κάποιον σημείων σε αντικείμενα που δεν πάει το μυαλό μας, όπως η λαβή του βραστήρα, ή της καφετέριας, αλλά και των υπόλοιπων κουζινικών.

«Καθαρίστε πρώτα»

«Μην απολυμαίνετε μόνο. Καθαρίστε πρώτα και μετά να απολυμάνετε. Πολλοί με το που αγοράσουν απολυμαντικά μαντηλάκια ή σπρέι, τρέχουν να τα χρησιμοποιήσουν σε όλες τις επιφάνειες. Αλλά καλύτερα είναι να καθαρίσετε πρώτα την περιοχή με σαπούνι και σφουγγάρι ή και πανί και στη συνέχεια να εφαρμόσετε οποιοδήποτε απολυμαντικό. Επίσης, αφήστε το απολυμαντικό στις επιφάνειες για περίπου 30 δευτερόλεπτα πριν το σκουπίσετε. Μια από τις επιφάνειες που πρέπει να καθαρίζετε και να απολυμαίνετε καθημερινά, είναι ο πάγκος της κουζίνας.

Ντουλάπια & κατσαρόλες 

Να θυμάστε να καθαρίζετε τις περιοχές που αγγίζετε συχνά. Η κουζίνα, είναι ένα από τα δωμάτια στα οποία βρισκόμαστε συχνά και στο οποίο αγγίζουμε πολλές επιφάνειες και αντικείμενα. Οπότε, εκτός από τον πάγκο που ήδη αναφέρθηκε, μην ξεχνάτε να καθαρίζετε τα μαγειρικά σκεύη που χρησιμοποιείτε, τη μηχανή του καφέ, τα πόμολα στις πόρτες και τα παράθυρα, τους διακόπτες του ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικά τα ντουλάπια και τις λαβές τους. Όλα αυτά, μπορείτε να τα καθαρίζετε κάθε μέρα με απολυμαντικό ή ζεστό σαπουνόνερο.

Σφουγγάρια στο πλυντήριο

«Τα πράγματα που χρησιμοποιείτε για να καθαρίσετε άλλα πράγματα συχνά γεμίζουν με μικρόβια. Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Υγιεινής διαπίστωσε ότι κατά μέσο όρο 19,6 δισεκατομμύρια βακτήρια ζουν στα σφουγγάρια κουζίνας στα βρετανικά σπίτια», αναφέρει η Ρέντμοντ. «Τα καλά νέα είναι ότι είναι εύκολο να ξεφορτωθείτε αυτά τα 19,6 δισεκατομμύρια βακτηρίδια με έναν απλό τρόπο», προσθέτει. Μπορείτε να τα καθαρίσετε απλά πετώντας τα μέσα στο πλυντήριο, είτε αυτό είναι ρούχων, είτε πιάτων, ή να τα τρίψετε καλά μόνοι σας, με ζεστό σαπουνόνερο. Μια άλλη συμβουλή είναι να χρησιμοποιήσετε πανιά με υφάσματα μικροϊνών επειδή αυτά καθαρίζονται εύκολα και πολύ γρήγορα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις